CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 2.9.2010

Steppin' Drum'n'Bass Night

Datum akce:
2.9.2010

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Danny Wheeler (W10, INFRARED, London/Uk) (d'n'b)
 
MC Tali (FULL CYCLE, uk) (drum´n´bass)
 
DJ 2K (R1 - Shadowbox) (d'n'b)
 
MC Lindee (dnb)
 
DJ Neoto (experimental)

Ve čtvrtek 2.9.2010 startuje z  -1. patra kosmodromu Chapeau Rouge raketa k planetě Steppin v systému W10 - Full cycle.

Pilot kapitán Danny Wheeler nás provede parádní kosmickou jízdou za podpory tajemnice pro styk s galaktickou veřejností MC TALI.  K cestě do hlubin vesmíru budete odbaveni koordinátory letu 2K + Mc Lindee, Pno b2b Skuban, Neoto + Mc Was.
Kapitán Danny Wheeler, který je mimojiné poveřen i vedením mise Shotgun Festivaliotion, není žádný nováček, mnohé elegantní kousky již otestoval na svých pravidelných letech po prostoru západní Londýn. Při těchto velkých experimentech nechává projevit i nadané kosmické navigátory jako jsou Brookes Brothers, Subfocus, Dj Krust a další.

Mc Tali se objeví v prostoru Pozemské Prahy vůbec poprvé. Je to v skutku kosmuznalá žena,
jako božskou inspiraci jí uvedl Roni Size Full Cycle master, a jako probuzelou jí potvrdili i na mezi galaktickým kongresu Drum and Bass Awards 2010. Jejího talentu a pěstěných schopností rádi užívají také Dirtyphonics, Camo and Krooked, Mutated Forms, Atlantic Connection, Lynx and Kemo a v neposlední řadě 50 cent nebo Freestylers.
V barové komplexu nultého patra kosmodromu Chapeau Rouge vás uspokojí mezidimenzionální operátoři Roman Rai, Milky,  Ark.

Komunikace na úrovni vícedimenzionálního prostoru se rozpoutá ve 21:00
Připojení v kategorii do 10pm je bez poplatku ostatní kategorie pak za symbolickou částku 50 czk nebo 2 eur.

INTERPRETI

DJ Danny Wheeler (W10, INFRARED, London/Uk)

Styly: d'n'b, broken beat

DANNY WHEELER 

Od dob prvních vystoupení třináctiletého Dannyho Wheelera v muzikálu Carmen Jones a Samson & Delila na pódiu West Endu, se tento pěvecký a taneční talent vyvinul v mezinárodně uznávaného DJe a producenta, který hraje na festivalech a v klubech po celém světě, je "člověkem v pozadí W10 Records" (Mixmag, červen 2009), "nažhavenou producentskou
hvězdou blízké budoucnosti" (DJ Mag,2004) a kritikou uznávaným drum and bassovým hudebníkem s nezaměnitelným elektro-funkovým stylem.

A je to především produkce která mu zasloužila reputaci. Jeho první deska Ghost se v roce 2004 umístila na pátém místě v žebříčcích taneční hudby v UK a Aura, vydaná za nemalého ohlasu v roce 2006, byla debutovou deskou jeho nového labelu W10 Records.

Toho samého roku se stal rezidentnem v londýnské drum&bassové mecce, klubu Herbal. Party W10@Herbal byla označena nocí plnou "prvotřídních junglových talentů" (Time Out, 2007) a stala se ohromně populární. Pravidelná vystoupení smetánky elektronické hudby dostala W10 party mezi nejnavštěvovanější událostí klubové scény Londýna.

Na lineupech W10@Herbal se objevila mimo jiné i zvučná jména jako DJ Hype, Bryan Gee, Krust, Die, Sub Focus, Clipz, A.I., Brookes Brothers nebo Bugz in the Attic. V posledních měsících jste mohli na parketu W10 potkat celebrity jako zpěvačku z All Saints Melanie Blatt, Jamieho Winstona a Alfieho Allena a o Dannyho DJských setech se říká že jsou
"radost poslouchat" (Knowledge, 2007).

Danny Wheeler vydal na svém labelu track s Blu Jamesem (zpěvákem z Basement Jaxx, který se umístíl se skladbou Red Alert na prvním místě v UK hitparádách) jménem 100 Times (2008), který DJ Magazine popsal jako "Stylový...tohle mě šíleně baví. Nádherně průzračný,
čistý a půvabný vokál, chytlavý sbor a našláplý vibe...žhavé akustické kytary se zvolna vynořují a ztrácejí z doslechu, funky basy prorážejí prostor a zvuk dává jasně najevo že autorem je zkušený
hudebník. Poslechnout až do konce!" a zasloužil si hodnocení pěti hvězdiček z pěti.

Navíc, Dannyho osobnost - neúnavně pracujícího a nekompromisního člověka jež prožil dětství v západním Londýně a získal v roce 2002 titul ze Sociálních věd na univerzitě v Southamptonu - byla toho času mezi mainstreamovými dnb hvězdami naprosto jedinečná. J-Majik, DJ
Marky a Bryan Gee měli jako Dannyho mentoři hlavní vliv na jeho pohled na věc. Než aby se pokoušel o strojenou "streetovost", je jeho styl stejně jako on sám věrný svým kořenům a díky tomu si Danny stále udržuje upřímný hudební projev.

"Jeho krédem je předávat pozitivní hudbu pozitivním lidem" (Knowledge Mag, 2007). Za léta svého působení byl sponzorován značkami jako Nike, Puma, BozFresh a Addict, které si ho zvolily jako modela do svých reklamních kampaní.

Během posledních let je na turné a bere svůj nezaměnitelný zvuk na tak vzdálená místa jako Tokyo, Nagoya, Osaka, Peking, Bogota, Tolouse, Madrid, Valencia, Tenerife, Mnichov, Oslo, Bělehrad, Rijeka, Záhřeb, Split, Podgorica, Černá Hora a samozřejmě domovské UK.

V roce 2008 byl na turné v Argentině, Venezuele, Barceloně (kde je také rezidentem), Srbsku (také rezident) Záhřebu a Splitu. V roce 2009 se věnoval své W10 rezidenci a v lednu si zahrál na party LTJ Bukema, Fabric. V březnu se na Fabric do Barcelony vrátil a rozjel úspěšnou
party s Bryanem Gee a jeho labelem Liquid V v klubu Herbal. Během příštích měsíců se objeví v Jižní Africe, České Republice, Srbsku, Španělsku a na dalších místech v Evropě a UK.

Brzy od něj uslyšíme kolaborace s Kathy Brown (americká housová diva), Adamem F, MCm GQ, Kaidi Tatham (jazzový mistr co stojí za 4 Hero a Bugz in the Attic), vokalisty Steelo a AiNou, a samozřejmě i solové záležitosti na jeho labelu W10. V poslední době vydal tracky od brazilského XRS, argentiského Bad Boy Orange, americké Kathy Brown a na jeho labelu W10 vydává i londýnský DJ Wire.

Danny v současné době pracuje na svém debutovém albu které vyjde na W10 Records v létě 2010.

http://www.myspace.com/djdannywheeler

http://w10records.com/
 



 

MC Tali (FULL CYCLE, uk)

Styly: drum´n´bass

 

Je těžké popsat lidem jak zním. Stačí si poslechnout pár mých písniček, aby to bylo jasné. Nerada následuji stádo nebo si nechávám od lidí říkat, že mám dělat, to či ono, protože to zrovna letí. Především vím, že ráda zpívám a píšu písničky. Jsem umělec se zálibou ve všech hudebních žánrech s vášní pro zkoumání hlubin mého srdce skrze tyto různé formy.
Původem jsem z novozélandské mléčné farmy, vyrostla jsem pod stínem hory, blízko moře - ne zrovna místo kde byste čekali malou holku, co poslouchá hip-hop, soul a rock. Písničky jsem začala psát už v deseti letech. Nikdy jsem netoužila po bohatství nebo slávě, jako spíš přispět svou maličkostí do nezměrné pokladnice světové hudby.

Pobyt ve velkoměstě mě obohatil o trip hop a indie muziku, následně pak rave a náhodou jsem se zamilovala i do drum and bassu. Jako rozené performerce a textařce mi přišlo přirozené zkusit mcing a díky známým a jejich podpoře jsem se stala jednou z nejznámějších drum and bassových mcs na Zélandě v té době.Během stěhování do australského Melbourne jsem poznala Roniho Size, který mě pozval do UK ke spolupráci s ním a Full Cycle.

Nabrala jsem odvahu k vypracování působivých textů, ke kterým mě inspiroval, a o tři měsíce později jsem se objevila na jeho prahu s pár ušmudlanými notesy plnými textů a touhou natáčet. Oddána jejich ideám jsem s nimi po další čtyři roky jezdila po světě, MCovala a zároveň se snažila najít čas na natáčení mého alba "Lyric on my lip".
Spolupráce s Full Cycle mi poskytla hodně skvělých příležitostí a vcelku úplně fantastickou zkušenost. Po čtyřech letech psaní, nahrávání, konzertování s kapelou jsem byla vyčerpaná. Cítila jsem, že nastal čas, abych zkusila něco jiného.
Rozhodla jsem se pro návrat k pomalejším a akustičtějším beatům, abych rozvíjela svoji všestrannost a textařský talent.
Výsledkem mého hledání je promo CD „Do It Yourself“, které zároveň odstartovalo éru mých kolaborací různě po britských ostrovech včetně spolupráce s producenty Baileyho, DrumSound and BasslineSmith a amerického dnb producenta Atlantic Soul.

Také jsem psala texty a melodie pro ostatní umělce, kteří mají sice myšlenku, ale ne samotná slova, kterými by ji vyjádřili. To mám ráda ze všeho nejvíc a jsem si v tom nejjistější.
Od té doby, co jsem bojovala o vlastní místo na britské hudební scéně po boku  Full Cycle se můj život stal hektickým. Následovalo vydání alba "Lyric on my lip" (Full Cycle UK – 2004) a CD "Do it yourself" (nezávislé CD -vydáno bez labelu- 2006), vystupování s živou kapelou a autorská a producenstká práce pro ostatní umělce.

Na promo mix CD "Do it yourself" se představí Sincere, Mr Ti2bs, Dynamite MC a Blak Twang. Produkci obstará First Man a samozřejmě Roni Size. Tato část "urban soul" také obsahuje populární akustickou verzi 50 Centových "21 Questions" tak, jak ji zahrál v Jo Whiley's Live Lounge na BBC a bonusový desetiminutový mix "Tali Classics" od DJ Baileyho (1XTRA).

No a co bude s Tali dál?

www.myspace.com/mc_tali

DJ 2K (R1 - Shadowbox)

Styly: d'n'b, 2 much bass

DJ 2K se na české drum'n'bassové scéně pohybuje od roku 2000, je členem Shadowboxu, kde se podílí na chodu webových stránek. Společně s DJem Nitrousem uvádí rozhlasový pořad Shadowbox na pražském Rádiu 1, který je zaměřen převážně na novinky z oblasti světové drum'n'bassové scény. 
V roce 2003 připravil s IM Cyber hudbu k úspěšnému divadelnímu představení Discopigs.
S DJem Nitrousem tvoří djský tandem, v rámci kterého vystupují pod pseudonymem Nitropank.
Hrál na větších drum'n'bassových akcích po boku známých jmen jako například Klute, Nu Tone, Lee, Blame, High Contrast, Matrix, Kosheen, Nookie, Goldie a dalších.

www.shadowbox.cz/2k

MC Lindee

Styly: dnb, broken beat


MC Lindee

Lindu Hammelovou zná veřejnost především jako zpěvačku nebo chcete-li MC Lindee, která vystupuje hlavně s drum&bassovými DJi.
Lindee do Prahy přijela z Bratislavy, asi tak před 9ti lety. Ze začátku pracovala v pražské DJské škole LIVC (později TWM), která byla základnou pro spoustu mladých začínajících DJů.
Přes DJskou školu se dostala k DJům a MCingu, i když sama říká, že je spíš "vokalistkou", než že by ovládala ten pravý MCing.

Jak se v této branži pohybovala, později přicházely taky nabídky jiné, například na nazpívání písní do reklam a písniček k slovenským i českým filmům, na kterých spolupracovala např. i s Honzou Muchowem.
Aby navázala na tradici moderátorky v bratislavském Rádiu Ragtime, v Praze začala působit v Rádiu 1 a dodnes ji můžete slyšet každé pondělí od 12.00 - 15.00.
Málokdo tuší, že se ale živí prací produkční v eventové agentuře a "normálně" chodí do práce. Také se podílela na projektech jako je například Cosmic Trip, téměř každoročně se spolupodílí na produkci bratislavského festivalu Wilsonic. Pro spestření léta pracuje na festivalech i jako "runner" nebo, chcete-li "guide" pro různé kapely.
V neposlední řadě je spolu s kolegy DJem Nailerem a slovenským DJem Juniorem koordinátorkou projektu Red Bull Music Academy pro ČR i SR.

V současné době již trochu upustila od zpívání do pouze d'n'b setů a častěji ji můžete slyšet v eklektických a broken beatových setech DJů Blua, Talla, Stanzima a dalších. V posledních měsících nazpívala tracky pro Filipa TBC, Mythematicu, Blua a taky pro elektro - breakbeatový projekt Sci Fi Psí.

DJ Neoto

Styly: experimental

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO