CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

MC Tali (FULL CYCLE, uk)


Kategorie: Djs
Styly: , drum´n´bass

 

Je těžké popsat lidem jak zním. Stačí si poslechnout pár mých písniček, aby to bylo jasné. Nerada následuji stádo nebo si nechávám od lidí říkat, že mám dělat, to či ono, protože to zrovna letí. Především vím, že ráda zpívám a píšu písničky. Jsem umělec se zálibou ve všech hudebních žánrech s vášní pro zkoumání hlubin mého srdce skrze tyto různé formy.
Původem jsem z novozélandské mléčné farmy, vyrostla jsem pod stínem hory, blízko moře - ne zrovna místo kde byste čekali malou holku, co poslouchá hip-hop, soul a rock. Písničky jsem začala psát už v deseti letech. Nikdy jsem netoužila po bohatství nebo slávě, jako spíš přispět svou maličkostí do nezměrné pokladnice světové hudby.

Pobyt ve velkoměstě mě obohatil o trip hop a indie muziku, následně pak rave a náhodou jsem se zamilovala i do drum and bassu. Jako rozené performerce a textařce mi přišlo přirozené zkusit mcing a díky známým a jejich podpoře jsem se stala jednou z nejznámějších drum and bassových mcs na Zélandě v té době.Během stěhování do australského Melbourne jsem poznala Roniho Size, který mě pozval do UK ke spolupráci s ním a Full Cycle.

Nabrala jsem odvahu k vypracování působivých textů, ke kterým mě inspiroval, a o tři měsíce později jsem se objevila na jeho prahu s pár ušmudlanými notesy plnými textů a touhou natáčet. Oddána jejich ideám jsem s nimi po další čtyři roky jezdila po světě, MCovala a zároveň se snažila najít čas na natáčení mého alba "Lyric on my lip".
Spolupráce s Full Cycle mi poskytla hodně skvělých příležitostí a vcelku úplně fantastickou zkušenost. Po čtyřech letech psaní, nahrávání, konzertování s kapelou jsem byla vyčerpaná. Cítila jsem, že nastal čas, abych zkusila něco jiného.
Rozhodla jsem se pro návrat k pomalejším a akustičtějším beatům, abych rozvíjela svoji všestrannost a textařský talent.
Výsledkem mého hledání je promo CD „Do It Yourself“, které zároveň odstartovalo éru mých kolaborací různě po britských ostrovech včetně spolupráce s producenty Baileyho, DrumSound and BasslineSmith a amerického dnb producenta Atlantic Soul.

Také jsem psala texty a melodie pro ostatní umělce, kteří mají sice myšlenku, ale ne samotná slova, kterými by ji vyjádřili. To mám ráda ze všeho nejvíc a jsem si v tom nejjistější.
Od té doby, co jsem bojovala o vlastní místo na britské hudební scéně po boku  Full Cycle se můj život stal hektickým. Následovalo vydání alba "Lyric on my lip" (Full Cycle UK – 2004) a CD "Do it yourself" (nezávislé CD -vydáno bez labelu- 2006), vystupování s živou kapelou a autorská a producenstká práce pro ostatní umělce.

Na promo mix CD "Do it yourself" se představí Sincere, Mr Ti2bs, Dynamite MC a Blak Twang. Produkci obstará First Man a samozřejmě Roni Size. Tato část "urban soul" také obsahuje populární akustickou verzi 50 Centových "21 Questions" tak, jak ji zahrál v Jo Whiley's Live Lounge na BBC a bonusový desetiminutový mix "Tali Classics" od DJ Baileyho (1XTRA).

No a co bude s Tali dál?

www.myspace.com/mc_tali




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO