CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 1.12.2012

Benefice: One Blood

Datum akce:
1.12.2012

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
MC Gey (rap)
 
MVP (Sax a Reggie)
 
Martin Svátek a Viktor Jerman (Madfinger) (funk soul)
 
DJ Rockstar (Radio Fajn) (funky)
 
DJane Ladida (tech-house)
 
DJ Pavel Bidlo (Yoshitoshi - Usa) (electronica)

1. prosince bude ve třech patrech klubu Chapeau Rouge slavnostně představen unikátní projekt One Blood, který propojuje lidi z odlišných koutů světa a vzdává hold umělcům, kteří tvoří bez ohledu na vnější podmínky, ve kterých se nacházejí. Výtěžek večera bude tentokrát věnován breakdance tanečníkům z pásma Gazy a rapperovi z Ugandy.

V rámci benefičního večera vystoupí umělci zvučných jmen a různých hudebních žánrů, představí se také skvělí tanečníci breakdance. Za mnohé z vystupujících jmenujme například Prago Union, MC Gey,MVP, Otu Klempíře s MaryC, Private Collective, MadFinger, Rapublica, Real Influence, Freestyle Mondays Mcs crew, za DJs pak Rockstara, Kay&Tuzexe ze Sunshine, Ladidu, Bidla, Saybona či Subgatea a mnoho dalších. Bboys a tanečníkům street dance bude věnováno jedno z pater za podpory předních českých bboys crew Pentifull a Survivals crew. V rámci večera vás čeká také vernisáž výstavy Barbory Fastrové a Anny Fastrové (více na http://www.fenester.cz/aktuality/) volně související s celým projektem One Blood.

V pásmu Gazy je breakdance, jakožto prvek západního způsobu života, těžko pochopitelný pro ostatní obyvatele. Skupina bboys žijící v uprchlickém táboře v pásmu Gazy nazvaná Camps Breakerz se schází v polorozpadlém domě, aby zdokonalovala své taneční umění. Zisk z ONE BLOOD party bude věnován na zařízení jejich skromné místnosti, v níž každý den trénují, tedy na zajištění bezpečného místa, kde by se mohli bezpečně scházet.

Narozdíl od pásma Gazy vnímají Uganďané obecně rap velmi pozitivně. Především v tamějších slumech je velmi rozšířen a pomáhá přežít tamějším mladistvým ve složitých sociálních podmínkách. Bohužel jen málokterému, byť velmi talentovanému ugandskému rapperovi, je umožněno předvést svůj talent za hranicemi země. MC Burneymu pomůže benefiční večer k tomu, aby se dostal na jednu z respektovaných hip hopových akcí v Evropě.
Autory projektu jsou Jarmila a Andrej Štukovi, kteří jako nezávislý dokumentární tým pracují na projektech především sociálního charakteru v nejrůznějších oblastech světa.


ONE BLOOD, 1. prosince 2012 od 18:00 (klub otevřen od 17:30)
Klub Chapeau Rouge, Jakubská 2, Praha 1
Prago Union, Kay&Tvzexe <Sunshine>, DJane Ladida, MC Gey, DJ Bidlo, MVP, DJ Rockstar, Erika Fečová, Ota Klempíř & MaryC, Private collective, MadFinger, Rapublica, Real Influence, Freestyle Mondays Mcs crew, Saybona, Subgatea, Pentifull a Survivals crew, Barbora Fastrová, Anna Fastrová a mnoho dalších.

Více informací na www.onebloodproject.com
FB event: https://www.facebook.com/events/215317851935548/
FB skupina One Blod: https://www.facebook.com/OneBloodProject?fref=ts


Další informace získáte od:
Jarmila Štuková 777103523
Lucie Zachová 725849850
Daniel Doležal 773225512
Maja Hamplová 732304635

INTERPRETI

MC Gey

Styly: rap

Gey s rapem začal v roce 1999, kdy nahrál na kazeťák svoje první demo. Čas pak plynul dál a v roce 2005 vydal se svoji tehdejší partou Actionday Crew desku Toy Story, která šla rovnou do šuplíku a tak ji nikdo neměl šanci slyšet. V roce 2008 se díky účasti a výhrách v textových soutěžích začal pomalu dostávat do povědomí veřejnosti. Texty jsou totiž právě to, co Geye nejvíce odlišuje od ostatních. Rok 2010 přinesl první sólo desku Turbulence negativních dobrot, která je v podstatě sbírkou starších nevydaných nahrávek. Rok na to se Gey potkal s Fattem a požádal ho o pár beatů na chystanou druhou desku. A protože je Fatte produktivní hovado, tak z původních pár beatů nakonec vznikla dohoda, že Fatte desku vyprodukuje celou. To se taky stalo a výsledkem je album s názvem Imaginarium naprosto běžných podivností, díky kterému se MC Gey stal právoplatným členem Ty Nikdy.

Kromě rapu se MC Gey věnuje ilustraci, grafickému designu a psaní povídek a básní. Mimoto je taky autorem legendárního Trika vod hoven.

V současné době Gey pracuje na svém druhém albu pod Ty Nikdy, které opět kompletně produkčně zaštítí DJ Fatte. Kromě toho dlouhodobě připravuje autorskou knihu ilustrací, vtipů a povídek.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/gey

MVP (Sax a Reggie)

Sax z Inside Crew a Reggie z jihočeské kapely Zeměvzduch spojili síly v rámci projektu MVP. Mají za sebou úspěšné album a momentálně dokončují další desku.

http://www.facebook.com/eMVePe

malovelkypani.com/

Martin Svátek a Viktor Jerman (Madfinger)

Styly: funk soul

Za názvem Madfinger se skrývá šestice českých muzikantů s ambicemi daleko přesahujícími českou kotlinu. Madfinger jsou už od svých začátků otevření všem možným hudebním vlivům od moderního jazzu, přes funk až po soul. Je proto těžké je zařadit do nějaké předem definované škatulky. Cestu k jejich hudbě si ale najde téměř každý o něco náročnější posluchač.

Důležitým krokem k současnému zvuku kapely byla změna na pozici frontmana, kdy Markétu Foukalovou nahradil v roce 2009 Martin Svátek alias Joytearz. Talentovaný zpěvák nezapře silný vliv těch nejlepších “učitelů” z druhé strany oceánu a dodává svým soulovějším pojetím novou dimenzi instrumentální dovednosti zbytku kapely.

Další zásadní změnou v sestavě kapely byl příchod saxofonisty Radka Kašpara, člena legendárních J.A.R., poté co Madfinger na začátku roku 2012 opustil Matouš Kobylka. Radek už v současnosti nahrává s kapelou nové DVD z pražského JazzDocku.

Madfinger mají na triku už tři desky. První album Easy vydané na labelu ARTA Records v roce 2005 vzniklo ve studiu Richsound v produkci Michala Hejny a Pavla Větrovce, dvorního zvukaře J.A.R., Monkey Business nebo Dana Bárty. Druhé album Secret Message už produkoval basista Madfinger Radim Genčev. Třetí kousek Madfinger vydali v roce 2011 s albem Another Chapter na labelu SubPub Records. Deska vznikala dva roky, některé skladby se i několikrát přepracovávaly, aby Madfinger dosáhl toho nejuspokojivějšího výsledku. Pomohlo k tomu množství hostů z Česka i ze zahraničí. Kmotrem se stal před vyprodaným Lucerna Music Barem Gypsy.cz.

Madfinger jsou ale hlavně koncertní kapelou. Svoje vystoupení pokaždé pečlivě přizpůsobují klubům nebo festivalům, kde hrají. Potvrdili to třeba při společném vystoupení se slavnou anglickou acid-jazzovou skupinou INCOGNITO ve velkém sále Lucerny nebo v rámci prvního ročníku PHILIPS JAZZ FESTIVALU v pražské Sazka aréně, kde vyhráli soutěž mladých jazzových kapel. Madfinger pravidelně koncertují na českých scénách, ale i třeba v Německu, Polsku nebo na Slovensku.

zdroj: www.madfinger.cz/

DJ Rockstar (Radio Fajn)

Styly: funky


DJ Rockstar se věnuje taneční, divadelní a hudební produkci. Vyvinul vlastní autorská extraordinérní hudebně animovaná představení. V posledních letech se objevuje jako performer, moderátor, herec a Dj na akcích a projektech jako např. Český lev 2006, Finále Česko hledá superstar 3, Eurovize, Anděl 2009 a Československo má talent 2010.
Je absolutním vítězem legendární Djské soutěže o nejlepšího krále party Djingu - Party Kingz II. Za své působení si zahrál ve všech přdních pražských i mimopražských klubech a festivalech. Mezi jeho nejvýznamnější akce, na kterých vystupoval patří např. James Brown afterparty show, Gza (Wu - tang clan), Methodman (Wu-tang clan), dáůe nezle opomenoust streetdancové akce a soutěže jako Joy Ride 2008, 2009, Flore Master 2008, Tanečník roku 2008, Battle of the Year a mnoho a mnoho dalších.
Rockstar působil se svým úspěšným pořadem na Rádiu Spin a momentálně ho můžete každý den slyšet na Rádiu Fajn. V roce 2012 rozběhl  projekt Nech To Beat!, kdy se svými hosty oslovoval prostřednictvím hudby v pražských ulicích nejenom mladé lidi a donutil je diskutovat a přemýšlet o negativních jevech společnosti jako např: korupce, drogy, xenofobie, rasizmus, násilí atd.... DJ Rockstar je v současnosti již několikátým rokem tváří oděvní značky Adidas.
Jeho tvář můžete pravidelně vídat na českém MTV, kde je jedním ze dvou hlavních moderátorů společně s Hankou Zajíčkovou. Nenechte si ujít Rockstarovu jedinečnou Djskou show!


www.rockstar.dj/cs/

DJ Pavel Bidlo (Yoshitoshi - Usa)

Styly: electronica

Jeden z našich nejlepších současných dýdžejů o sobě může s hrdostí prohlásit, že psal historii české taneční scény. Zástupy jeho fanoušků to s nadšením potvrdí. Pavel Bidlo, známý jako DJ OO Bidlo FX, DJ OO Bidlo nebo zkrátka DJ Bidlo se vydal za svým vinylovým dobrodružstvím v devadesátých letech – v době, kdy byla taneční scéna u nás zatím ještě v plenkách.

Díky vášnivému zapálení a jistě také velkému talentu na sebe úspěchy nenechaly dlouho čekat. Pavel se velmi brzy stal leadrem české taneční scény u nás. Jméno DJ Bidla už dvacet let táhne do klubů tisíce fanoušků house – music. Jeho house sety znají téměř po celém světě. Své příznivce si získal například v Německu, Holandsku, Brazílii, USA, nebo třeba Kanadě.

Pavlův styl mixování se vyznačuje vynikající technikou, citem pro okamžik překvapení, nápaditostí, smyslem pro programování celého setu a hudebním vkusem. Nejlépe se přesvědčíte na vlastní nohy. Česká legenda, Pavel Bidlo, byl první DJ u nás, který zúročil své muzikantské dovednosti k produkování a remixování. Kritici často oceňují jeho hudební profesionalitu.

Říká se o něm, že si jeho posluchači nemůžou být jisti stylem, rád totiž překvapuje. Úspěchy DJ Bidla jsou snem mnoha DJs a producentů. Po několika letech života v New Yorku se v roce 2011 vrátil zpět do Čech.


zdroj: www.bpm.dj/pavel-bidlo/

www.myspace.com/pavelbidlo 

www.facebook.com/pavel.bidlo.5


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO