CHAPEAU ROUGE

MENU

Interpret

Martin Svátek a Viktor Jerman (Madfinger)


Kategorie: Bands
Styly: , funk soul

Za názvem Madfinger se skrývá šestice českých muzikantů s ambicemi daleko přesahujícími českou kotlinu. Madfinger jsou už od svých začátků otevření všem možným hudebním vlivům od moderního jazzu, přes funk až po soul. Je proto těžké je zařadit do nějaké předem definované škatulky. Cestu k jejich hudbě si ale najde téměř každý o něco náročnější posluchač.

Důležitým krokem k současnému zvuku kapely byla změna na pozici frontmana, kdy Markétu Foukalovou nahradil v roce 2009 Martin Svátek alias Joytearz. Talentovaný zpěvák nezapře silný vliv těch nejlepších “učitelů” z druhé strany oceánu a dodává svým soulovějším pojetím novou dimenzi instrumentální dovednosti zbytku kapely.

Další zásadní změnou v sestavě kapely byl příchod saxofonisty Radka Kašpara, člena legendárních J.A.R., poté co Madfinger na začátku roku 2012 opustil Matouš Kobylka. Radek už v současnosti nahrává s kapelou nové DVD z pražského JazzDocku.

Madfinger mají na triku už tři desky. První album Easy vydané na labelu ARTA Records v roce 2005 vzniklo ve studiu Richsound v produkci Michala Hejny a Pavla Větrovce, dvorního zvukaře J.A.R., Monkey Business nebo Dana Bárty. Druhé album Secret Message už produkoval basista Madfinger Radim Genčev. Třetí kousek Madfinger vydali v roce 2011 s albem Another Chapter na labelu SubPub Records. Deska vznikala dva roky, některé skladby se i několikrát přepracovávaly, aby Madfinger dosáhl toho nejuspokojivějšího výsledku. Pomohlo k tomu množství hostů z Česka i ze zahraničí. Kmotrem se stal před vyprodaným Lucerna Music Barem Gypsy.cz.

Madfinger jsou ale hlavně koncertní kapelou. Svoje vystoupení pokaždé pečlivě přizpůsobují klubům nebo festivalům, kde hrají. Potvrdili to třeba při společném vystoupení se slavnou anglickou acid-jazzovou skupinou INCOGNITO ve velkém sále Lucerny nebo v rámci prvního ročníku PHILIPS JAZZ FESTIVALU v pražské Sazka aréně, kde vyhráli soutěž mladých jazzových kapel. Madfinger pravidelně koncertují na českých scénách, ale i třeba v Německu, Polsku nebo na Slovensku.

zdroj: www.madfinger.cz/




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO