CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 19.9.2011

Freestyle Mondays

Datum akce:
19.9.2011

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
Rest (freestyle)
 
DJ Fatte (Ty Nikdy label) (hip hop)
 
Sklepní víly (rap)
 
DJ Shock O' (hip hop)
 
DJ Watra (hip hop)
 
MC Metoděj (rap)
 
MC Dozer, Buran Buran live band



Freestyle Mondays bude v září zřejmě vyprodané – pospěšte si!


Freestyle Mondays oslaví příští měsíc své roční výroční a nutno poznamenat, že tato akce si získala za necelý rok svého fungování mnoho příznivců nejen z okruhu hip hopových fandů. Freestyle Mondays je totiž jediný open mic jam s doprovodem DJs i živé kapely a každé třetí pondělí v měsíci se v Chapeau Rouge u mikrofonu schází MCs, beatboxeři či zpěváci bez ohledu na to jakému stylu se věnují, jakým jazykem mluví nebo z jaké země pocházejí a jinak tomu nebude ani v září.
19.9 budou navíc hosty večera dva mladí muži, kteří momentálně tvoří jednu z nejúspěšnějších hip hopových formací u nás: Rest&DJ Fatte. Dva jezdci ze stáje TyNikdy! labelu vydali veleúspěšnou desku Premiéra a během posledních měsíců sjezdili skoro vše, co je možné v Čechách v rámci koncertování objezdit, předskakovali Prago Union a určitě patří k tomu nejlepšímu, co můžete na živo v rámci naší scény vidět. Svou krátkou show se návštěvníkům Freestyle Mondays představí i mladá progresivní kutnohorská kapela Sklepní víly. Skupina, na jejíž originální vystoupení a kostýmy určitě nezapomenete. Hlásí se k odkazu kapel, jako jsou Manželé nebo Piráti a na jejich muzice i vtipných textech je to slyšet.

Celým večerem bude tradičně provázet MC Metoděj s MC Dozerem, rapuchtivé MCs bude doprovázet Buran Buran live band, vokalisté Flowe a Martin Kräussl a DJs:Watra, Fatte a Shock O´. V Dance clubu budou hrát od 22 hodin a do ranního kuropění DJs:LU2, BA2S a Scaffer. Vstupenky na akci se prodávají stejně rychle jako banány roku 1980, tudíž jich v předprodeji na horním baru klubu zbývá za 80,-Kč posledních 35 kusů. Na místě bude mít možnost zakoupit vstupenku za 120,-Kč padesát nejrychlejších návštěvníků. Kapacita klubu je omezena a my jí rozhodně nebudeme překračovat, jelikož chceme, aby si akci užili vystupující i návštěvníci. Výčet toho, co se v Chapeau Rouge v rámci zářijového vydání uskuteční, je víc než nabitý - a proto byste tenhle večer, který podporuje Queens.cz, Nemiroff vodka a Red Bull, neměli prošvihnout! Nezbývá tedy než si zapsat datum 19. září do diářů a ať už jste MC, který se nemůže dočkat, až si zajamuje s živou kapelou nebo jste prostě fanoušek skvělé atmosféry a dobré muziky, tuhle akci byste rozhodně neměli propásnout. A máme dobrou zprávu i pro mimopražské, protože sestřih zářijového FM bude zanedlouho po akci k poslechnutí na vlnách Rádia HipHopStage.cz. Těšíme se tedy na viděnou na Freestyle Mondays 19.9. a startujeme v 20:00.

Do té doby se podívejte na osobní pozvánku od Resta:



Odkazy:
http://www.freestylemondays.cz
www.tynikdy.cz
bandzone.cz/sklepnivily

INTERPRETI

Rest

Styly: freestyle

Rest, momentálně nejlepší freestyler v Čechách našel společnou řeč s producentem Fattem, který má odjakživa DJe Premiera za vzor. A jelikož i Rest inklinuje spíše k boombap beatům a chce vyrůst z freestyleové škatulky, tak nebylo co řešit. Všechno to začalo prvním oficiálním trackem “Premiéra”, který jasně udal tempo a směr téhle dvojice.

Nehledej v tom zamilovanost, nehledej v tom extra hloubku. Hledej v tom pouze rap. Na podzim 2010 vyšla jejich debutová deska se stejným názvem - Premiéra. Klasické album zaznamenalo obrovský úspěch a dá se říct, že rozjelo opětovný zájem českých posluchačů o klasický hip hopový zvuk.

www.tynikdy.cz/interpret/rest

DJ Fatte (Ty Nikdy label)

Styly: hip hop

DJ Fatte je v současné době jedním z nejvíc produktivních beatmakerů na území Česka a Slovenska. Přes prvotní pokusy se do vážnějšího kontaktu s produkováním dostal v roce 1999, kdy se stal členem zlínské kapely De Fuck To. Tady se produkčně podílel na archivní demo nahrávce a dvou plnohodnotných albech. Po tvůrčích neshodách Fatte v roce 2006 De Fuck To opustil a společně s Ideou stál u zrodu IdeaFatte. Spolu s IF prozatím vydal 4 desky, které také všechny kompletně produkoval. Jedná se o alba 365, Mezitím, Doma a Dočasně nedostupní. Kromě Idea Fatte v roce 2010 kompletně produkoval desku Premiéra, kterou natočil s Restem a v roce 2011 pak v podobném duchu vydal s MC Geyem desku Imaginárium naprosto běžných podivností. V tom samém roce stihl navíc ještě vydat svoje instrumentální sólo Což takhle dát si Tesař.

Rok po debutu se k Tesařovi připojila další instrumentální deska Fatte No More. Ta má, narozdíl od debutu, o poznání jednotnější a temnější atmosféru, pořád ale nabízí klasický Fatteův zvuk. V roce 2012 Fatte ještě stihnul vyprodukovat kompletní desku High and Mighty s Nironicem, která vyšla pod labelem Slick Talkers.

Mimo produkci se Fatte věnuje tvorbě mixtapes - tady prozatím vydal Human Duality (+ DJ Kika), Pytla, Krupicafaja a Rýlové povyražení, který byl namixovaný pro zákazníky Ty Nikdy Eshopu. Dále pak koncertnímu DJingu, živým show na MPC, pití a utužování real hip hopu.
DJ Fatte je momentálně v našem klubu k vidění víc než často, užít si ho můžete např. na pravidelné akci s DJem Zerwoxem -  Chapeau Connections.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/dj-fatte
www.myspace.com/djfatte
www.facebook.com/pages/Dj-Fatte/85987091861

Sklepní víly

Styly: rap

Sklepní víly jsou skupina mladých, na hudbu nadržených raperů a raperky z okolí Kutné Hory. Cílem skupiny je oživit staroškolský hip hop, ať už v českém odkazu kapel Pirátů či Manželů, nebo americkém pojetí Beastie Boys a dalších. Inspirace se však rodí i z mnoha jiných sfér literárních, hudebních nebo obrazových. Hudební složka je tvořena klasickou smycí na bázi zvuků a rytmů 80. potažmo 90. let, doprovázená jazzovými samply živých nástrojů (někdy vlastní, někdy jazz - klasika Davis, Monk, atd...) a elektronickou mašinérií. Texty jsou psány lehčí formou (někdy v návaznosti na českou klasicku a literaturu), ovšem to neznamená, že není možné v nich najít hlubší filosofii nebo názorové souznění. Sklepní Víly se snaží upustit od kázavého pojetí rapu o špíně a utrpení světa, kterého je v české scéně mnoho a často jsou tyto idey neopodstatněné, a naopak se snaží navodit smích či jiné "filosofické" pochody ve stylu Hele, Kavárenský povaleč, Chtěl bych být plavčíkem, Auto, atd... Texty pochází z klasického života. Ať žije oldschool !

bandzone.cz/sklepnivily

DJ Shock O'

Styly: hip hop

Pražský Dj, který má bohaté zkušenosti jako podpora MCs na freestyle jamech, ale současně je i skvělým party Djem na nemá problém roztancovat publikum a vyhecovat jej osvědčenými hity. Pražští MCs ho velmi dobře znají z open mic mejdanů a ti mimopražští ho mohli slyšet například na  Hip Hop kempu.

www.facebook.com/pages/Dj-Shocholatechocho/139339529425884

DJ Watra

Styly: hip hop

DJ Watra je nepříliš známý, ale tím spíše zajímavý a talentovaný mladý muž z Prahy. Je mu 26 let a jako DJ se věnuje především hip hopu a dalším urban music stylům. V současnosti hraje jako koncertní DJ s kapelami SPZ a DiaKritika. Za gramofony se objevuje i v rámci naší domácí noci Freestyle Mondays a v poslední době stoupá jeho hvězda strmě vzhůru!
Je také k vidění nejen na Freestyle Mondays, ale hojně svým hraním podporuje MCs na všelijakých mejdanech. Kromě hraní pro freestyle MCs je DJ Watra i skvělým bavičem, který vám pustí ty nejlepší hip hop a rnb pecky.

MC Metoděj

Styly: rap

V současnosti jeden z nejvýraznějších českých freestylerů. Kromě aktívního rapovaní se věnuje moderování freestylových večírkůů a věnuje se výchově dlaších MCs.Je stežejním pilířem večerů Freestyle Mondays a jeho účast byla stěžejní i na překonaném Českém rekordu v non stop rapování, který byl uskutečněn 6.12. právě v Chapeu Rouge. Jako MCs se prezentuje více než 6 let a proparcoval se nejen do několika finálových kol oblíbených večerů Battle Night, v současnosti se již delší dobu battlování nevěnuje a jeho největší úspěch bylo vítězství v českém kole mezinárodní soutěže End Of The Weak, kdy se mohl ukázat na světovém finále v Berlíně.

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO