CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 27.9.2010

Culture Shock Night

Datum akce:
27.9.2010

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
Commix (UK, Metalheadz, Hospital) (drum´n´bass)
 
DJ ahZ (drum´n´bass)
 
DJ Koogi (dnb)
 
DJ Panorama (Shadowbox) (drum´n´bass)
 
DJ Stantha (d'n'b)

Již 5. pokračování multikulturní klubovky Culture Shock bude bezesporu jedním z nejzajímavějších dílů. Headlinerem budou totiž britští Commix, které jsme naposledy slyšeli v únoru 2008 v Roxy. Tehdá slavili obrovské úspěchy se svým albem Call To Mind, které se nakonec stalo jedním z nejpopulárnějších dnb alb vůbec. 27.9. v Chapeau Rouge se budeme moci k tomuto mezníku vrátit živě a vychutnat si legendu v aktuální podobě.

O český support se postarají neméně legendrání osobnosti v čele s otcem české scény, kterým není nikdo jiný než Koogi. Dále zahrají spolupořadatel Drummixu, Ahz, Panorama, Stantha a také talentovaná dvojka Waclosh a Wex aka Wave.

Druhá stage se tentokrát ponese v duchu Hip Hopu a sousedících subžánrů, zahraje kapela Ti Co Zbyli a klasik Bica.

Připravili jsme pro vás exkluzivní snížené vstupné 50 kč, které můžete pořídit v klubu Chapeau Rouge (Jakubská 2) již od středy 21.7. Na místě zaplatíte 100 kč. Těšte se také na speciální Culture Shock drink a zlevněné pivo!

Je toho opravdu dost, tak neváhejte! Účastníci FaceBook eventu mají tu výhodu, že je můžeme včas informovat o novinkách, attendujte tedy zde a také sledujte dnbfever.cz, abyste neprošvihli soutěž.

DNB Fever team

INTERPRETI

Commix (UK, Metalheadz, Hospital)

Styly: drum´n´bass

Guy Brewer a George Levings aka COMMIX produkují již 6 let. Po spolupráci s djem SS a Nu:Tonem vydávají skladby na labelech jako jsou Cia a Hospital Records. Jejich tracky se dostávají do setů hvězd jako jsou Fabio, Lee, Marky. Od roku 2004, kdy se původní trio rozdělilo na 2 členy, jejich zvuk nabírá jiný směr. Široké spektrum jejich produkce s vlivy různorodých stylů prosvítá ve světě drumandbassu.

V roce 2005 nastává velký zlom. Jejich produkce si všímá samotný šéf jednoho z nejprestižnějších labelů Metalheadz. Jedna z jejich nejlepších skladeb Sattelite Song se pro něj stává hymnou. Netrvalo dlouho a první releasy pro Metalheadz byly na světě.

Goldie poté nabízí Commix vydat na Metalheadz album. A to se také stane skutečností, v roce 2007 vydávají své album pod názvem Call To Mind. Toto velmi povedené album se dostává do povědomí většině djs.

Jejich další tracky vycházejí na prestižních labelech jsou jimi například Subtitles, Creative Source, Soul:r a další.


www.myspace.com/commix

DJ ahZ

Styly: drum´n´bass

AHZ je člen Stonedraiderz crew, DJ, redaktor a promotér, který s hraním začal roku 2001. Společně s pražskými kumpány Rudeboyem a M4Y4 pořádá hudebni vizuální event DrumiX. "rumandbass pro mě byl vždycky nejprogresivnějším stylem, vždy měl a stále má co nabídnout, posouvá se, nadouvá a zase splaskává, aby se za pár měsíců zase nafoukl prostřednictvím nějakého jména, které vše zase šoupne kousek jinam" píše AHZ v rozhovoru z dnb.cz. Jako redaktor se velmi zajímá o nové proudy dnb a velmi dobře se orientuje celou světovou scénou. A právě progresivita možná dělá jeho sety tak atraktivní.
zdroj: studentfest.cz

www.myspace.com/ahzdj

DJ Koogi

Styly: dnb

Koogi patří mezi nejznámnější a nejzkušenější české DJe na poli zlomených beatů. Během svého působení vyzkoušel mnoho různých hudebních stylů - hrával hip-hop, breakbeat, měl rezidentní houseovou noc DJem Bidlem v Radosti FX, zkoušel hrát i techno, ale nejvíc se zapsal do povědomí lidí jako drumandbassový DJ.

S djingem začínal v roce 1995, kdy bývaly ke slyšení jeho trip hopové a jazzy-breakbeatové desky hlavně v malém pražském klubu XT3. Tam si ho později všiml David Urban z agentury D Smack U, díky kterému začal pravidelně vystupovat v pražském klubu Roxy.

V roce 1996 si na pražských Vinohradech otevřel vinylshop a vedle houseových a hip-hopových vinylů začal do Čech vozit i první drumandbassové desky. Tento, v té době u nás poměrně neznámý hudební směr, ho ovlivnil natolik, že s ním na několik let spojil všechny své djské aktivity. V roce 1997 se stal rezidentním DJem nového klubu Punto Azul a byl u zrodu první pravidelné drumandbassové noci u nás - Hyperfunku.

V roce 1998 začal spolupracovat se skupinou Ohm Square, zúčastnil se jejich evropského turné a v tomto období vzniklo i několik málo Koogiho producentských počinů pro labely Cucumber Records, Universal a MFS. O rok později se zrodil první pravidelný drumanbassový pořad na českých rádiích. Dostal jméno Shadowbox a vysílalo ho několik regionálních stanic najednou, později zůstalo jen u pražského Rádia 1, kde běží dodnes.

Ve spolupráci se svou bookingovou agenturou Eastbase založil v roce 2000 stejnojmenný informační informační web a pořádali společně i Shadowbox parties, na kterých se vůbec poprvé v Čechách představili například Ed Rush, Usual Suspects, Kemal, Total Science a další velká jména světového drumandbassu.

(zdroj: www.shadowbox.cz)

DJ Panorama (Shadowbox)

Styly: drum´n´bass


DJ Stantha

Styly: d'n'b

dnbfever.cz

S gramofony se poprvé setkává někdy v polovině roku 2006. S kamarádem začínají jakožto Tekka djs. Získali vlastní rezidentní noc v pražském o2 baru. Po nějakém čase se Tekka djs rozpadli, shodou okolností v té době poznavá dje Sayuze, se kterým společně pořádají novou noc Rollingbass. Zhruba čtyři měsíce na to založili stejnojmennou crew. Na Rollingbass zvou přední české DJs (ImCyber, Reverb, Beast67 atd.) a mejdany pořádají v různých pražských klubech (Bordo, Matrix, Bunkr Parukářka). Některé parties proběhly i se zahraniční účastí (Crossfire, Craggz, Dub Tao...). V polovině roku 2008 z osobních důvodů z Rollingbass crew odchází.
V součastné době pořádá pod hlavičkou DnB Fever crew rezidentí noc Culture Shock v Pražském klubu Chapeau Rouge.Kam zvou přední světový producenty(Commix,Spectrasoul,Total Science,Phace…)Během své djské kariéry měl možnost zahrát si po boku djs jako Shy FX,Commix,Calibre,Marcus Intalex,Spectrasoul,Total Science.Teebee, Black Sun Empire, Aphrodite, Limewax, Crossfire, Benny Page,Subterra,Survival Craggz… a hrál v různých klubech po celé České republice na Slovensku,Německu a také Holandsku

www.facebook.com/pages/Stantha/185188258198858

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO