CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 4.6.2010

Something Deeper Vol. 9

Datum akce:
4.6.2010

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Free fall (metal)
 
Black Roses (rock)
 
City of Autumn (nu metal)
 
Latafia (progressive-rock)
 
(ontami Nation (progressive-crossover)

křest desky Free fall, nový klip Black Roses

INTERPRETI

Free fall

Styly: metal

... je mladá uherskohradišťská skupina hrající směs metalu, tvrdé muziky, rocku, ale i popu. Vznikla již v roce 1995, ale v nynější podobě funguje až od konce roku 2005. Její tvorbě dominují elektrické podklady, chytlavé melodie a zajímavé vokály. Texty anglicky zpívaných písní, které jsou plné sklíčenosti, tísně a zasmušilosti, jsou výhradně vlastní tvorbou kapely. 

bandzone.cz/freefall

Black Roses

Styly: rock,

Počátky kapely s datují na podzim 2004, kdy frontman Honza, bývalý basák Petr (tehdy ještě na klávesy) a akordeónista Pavel založili KAPELU!  Do sestavy pak časem přibyl i současnej kytarista Pepa a na postu bubnů se vystřídalo několik lidí, až nakonec místo v roce 2007 připadlo na Vaška.

V témže roce začala kapela konečně pořádně zkoušet ve Vaškově zkušebně, což vydrželo doteď. Dodělávaly se poslední úpravy a podobné serepetičky a začínaly se řešit první pořádné vystoupení.

V roce 2008 v dubnu k tomu skutečně došlo a od té doby kapela pravidelně koncertuje v menších klubech a pracuje hodně na vlastních skladbách.Do konce roku kapela hraje poprvé na legendární Chmelnici nebo podporuje charitu před obrovským kotlem U Tvrze. Nastává další důležitá změna, do kapely přichází náš manažer Marek Dočekal zvaný Zefv.

V roce 2009 kapela navázala na nárůst akcí z konce předchozího roku a na pažbu si připsala kupříkladu vyprodané Chapeau Rouge, kde kapela křtila živák z XT3, první výjezd mimo Prahu do Písku či megamocný Kavalírkafest. Na konci dubna však nastala veliká změna, protože odešel dosavadní basák Petr a místo něj přišel René. Sice se zezačátku začínalo na novo a sehrávalo se, ale kapela začala stoupat velice rychle nahoru, zůčastnila se například soutěže Skutečná liga, přispěla na charitativní akci Lafest a měla další výjezdy mimo Prahu. Událostí podzimu bylo nahrávání prvního oficiálního EPčka V zrcadlovém saku , které jsme v lednu 2010 dokončili a následně pokřtili

A co do budoucna ?!  Chystáme se na větší akce, budem propagovat EP, pojedem menší tour a zkusíme se přes soutěže dostat na letní festivaly.
bandzone.cz/blackroses

City of Autumn

Styly: nu metal

Šestičlenná pražská rapcore/electronica/numetalová partička s věkovým průměrem 21. V konečně konečné sestavě funguje od konce roku 2009 (konečně) i když historie elektronické tvorby Swicze a SadLucka sahá mnohem dál (téměř nekonečně). V live složení: Kubis (zpěv), SadLuck (rap), SwiCZ (elektr(on)ikář), gAry (kytara), dEmo (basa), mAph (bicí) koncertuje velmi krátce, ale plány má turbo crazy. Dvě desetitracková dema, třetí na cestě.

bandzone.cz/cityofautumn

Latafia

Styly: progressive-rock

Trojice mladých hudebníků - kytaristů, Lukáš Schröder, Tomáš Jančařík a Luboš Ševeček, spolu začala hrát v roce 2002. Lukáš a Luboš absolvovali kytarovou školu u Aloise Menšíka, přičemž Lukáš dál pokračoval ve studiu hry na kytaru jako člen Moravia Guitar Consortu. Tomáš je samouk. V té době společně jamovali, z čehož brzy vzešel impuls k založení kapely - Nehty.
Vlivem ztráty technického zázemí se činnost kapely po čase prakticky zastavila. Zakládající trojice přesto dále společně zkoušela, takže mezi sebou neztratila osobní ani hudební kontakt.


V roce 2004 se původní trojice seznámila s bubeníkem z dnes již neexistující skupiny Head Injury Františkem Elfmarkem. Již pod novým názvem - Latafia - začali muzikanti zkoušet. Stále se jim ale nedařilo najít pátého člena, který by obsadil post zpěváka. Po nacvičení několika instrumentálních skladeb se kapela rozhodla, že se představí širšímu publiku i bez zpěváka. Během svého působení vystoupila jak s kapelami z okolí Uh. Hradiště (Samuel Stain, Mistake, Anitokok, Aparty, Clown ARMY atd.), tak i se zahraničními sestavami MOONLIT SAILOR (SWE) nebo HOTEL AMBIENT (GER/ITA). Po složení a nacvičení asi desítky skladeb se kapela v červenci roku 2009 rozhodla nahrát Promo CD ve studiu Šopa u zvukového mistra Standy Valáška. Post zpěváka měli obsadit hosté. Jedním z nich měl být také Petr Hahn, který měl původně nazpívat jednu až dvě skladby. Již po první skladbě se však ukázalo, že právě Petr je tím chybějícím pátým členem, kterého Latafia dlouho hledala, a pětice muzikantů se dohodla na dlouhodobé spolupráci. Na albu se nakonec představí pouze dva hosté – Marie Adamová (Lav-Lav) a Jamie (Made by Zero). Zbylých šest skladeb nazpívá nový člen kapely Petr. Oficiálně byla promo deska představena v prosinci roku 2009 na serveru Bandzone.cz.


V roce 2008 založila kapela Latafia společně se skupinou Your Choice občanské sdružení Přátelé zpětné vazby. Společně s Klubem kultury Uh. Hradiště stála Latafia u vzniku projektu pro podporu mladých rockových kapel RockGangParty, která si klade za cíl pravidelně předvádět živou produkci začínajících skupin. Více na www.klubpzv.cz


bandzone.cz/latafia

www.myspace.com/latafiamusic

(ontami Nation

Styly: progressive-crossover

(ontami Nation se při troše představivosti  dají charakterizovat jako pop-rock, hard-rock a progresivní rock, místy i crossover, ale shrnuli bychom vše jako rock..


bandzone.cz/contamination

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO