CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 20.5.2011

CULTURE SHOCK VIII meets RADIO 1 EMBASSY

Datum akce:
20.5.2011

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Phace (ger) (d'n'b)
 
DJ 2K (R1 - Shadowbox) (d'n'b)
 
DJ Beast67
 
DJ Stantha (d'n'b)
 
DJ Ozone (drum´n´bass)
 
DJ Danko

Dne 20.5.2011 bude Česká republika a crew DnB Fever ve spolupráci s pražskou alternativní stanicí Radio1 hostit jeden z nejuznávanějších projektů dnešní drum&bassové scény, projekt Phace (DE, Subtitles, Neosignal).

Phace
(Florian Harres) odehraje svůj speciální set v klubu Chapeau Rouge na pravidelné noci Culture Shock. Parta DnB Fever tak otevírá 8. díl této vydařené noci a po slavných Spectrasoul, Commix či Total Science si přijde na své i lehce tvrdší jádro tohoto stylu.

Projekt Phace
bortí veškeré hranice dnešního drum&bassu. S chirurgicky vyspělou přesností operuje zlomené a nepoddajné beaty v originální a nijak okoukanou celistvost. Nadčasově se linoucí filmové melodie, vytvářející kolosální kolaborace „rytířských bitev“ jakéhokoliv období podpořené masivní a mystickou basou, prolínající se s orchestrálním a čistě linoucím se příběhem nového zvuku, jsou výsledkem dlouholetých kvalit a pohledu trochu jiným směrem. Ten vrývá projektu Phace nekonečně chvályhodnou originalitu, která dává dnešnímu posluchači zcela nový rozměr.

Taneční scénu doplňí Beast 67, který se řadí mezi přední drumandbassové DJe v Čechách. Je rezidentem nocí Drumstation a Vision v pražském klubu Cross a Drumandbass.cz Night v klubu Roxy. Pravidelně vystupuje v zahraničí, několikrát hrál v Anglii, Španělsku, Německu, Švýcarsku, Polsku, Slovensku a na většině známých českých nocí. Jeho sety jsou spíše postaveny na selekci a citu k hudbě. Tím ale aktivity Beasta 67 zdaleka nekončí. Bezesporu můžeme říct, že tahá za nejednu nitku českého drumandbassu. Je zakladatelem a šéfem největšího webu v ČR zabývajícím se drumandbassem – Drumandbass.cz.
Do třetice se nám představí DJ 2K, který je nedílnou součástí a pilířem pražské crew Shadowbox. Nyní rezidentní DJ společně s shadowboxím kolegou Swegem akcí v Roxy a společně s DJem Nitrousem uvádí rozhlasový pořad Shadowbox na pražském Rádiu1.
Dalším pozvaným je pražská DJka Danko a zcela záměrně. Její vystoupení jsou totiž zárukou kreativního cítění. Ráda se nechává unášet kouzlem a tepem deepu, liquidu či neurofunku.
Kvalitu večera uzavírá duo DJs DnB Fever crew Stantha a Ozone.

Hlavním hostem barové scény je DJ a moderátor pražského Radia1 Pierre Urban. Jeho sety jsou zárukou kvalit a pozitivních nálad. Pozvání přijal i letitý člen kladenského crew Neurokyme DJ Eddrum a za stáj DnB Fever vystoupí DJ M.Pete. Barová scéna se ponese slepitostí a různorodostí stylů od elektra, housu, dubstepu až po ambient a jiné odnože pomalejších rytmů taneční hudby.

DnB Fever ve spolupráci s Radiem1 a klubem Chapeau Rouge tak přiváží další velké jméno elektronické scény a není jiné možností, než dorazit, neboť za vstup na místě zaplatíte za tuto parádu pouhých 120 Kč, v předprodeji na baru v klubu pak neuvěřitelných 80 Kč!

INTERPRETI

DJ Phace (ger)

Styly: d'n'b

Projekt Phace vznikl v roce 2001 a sestával z dvojice Florian Harres a Nicolas Ruoff. Dvojice vydala v roce 2007 úspěšné album Psycho EP, kterému předcházela řada hitových releasů na labelech jako Subtitles, Renegade Hardware, Syndrome Audio, Full Force Recordinds či Basswerk. Mnozí umělci i kritici hodnotí Phace jako nadčasový a ojedinělý projekt, který vnesl do drumandbassu čerstvý vítr inspirativní kreativity.

V současnosti však v souvislosti s Phace mluvíme pouze o Florianovi, druhý zmiňovaný člen Nicolas se totiž nakonec vydal vstříc kariéře mimo oblast hudby. Dále se tedy budeme bavit především o Florianovi, protože to bude právě on, kdo v Chapeau Rouge 20.5. předvede kus geniality, která stojí za projektem Phace.

Je tomu již 14 let, co Florian Harres, současný představitel projektu Phace, poprvé přičichl k drumandbassu. Byly to tehdá pravidelné návštěvy klubu Vision, který ve středním Německu hostil kvalitní drumandbassové mejdany, co způsobily významný obrat v životě průměrného milovníka elektronické hudby. Ačkoliv si to v té době jestě mladý Florian plně neuvědomoval, energie, která ho na drumandbassu tolik přitahovala, zasela sémě úpěšné producentské kariéry.

Ačkoliv Florian sám nikdy na žádný hudební nástroj nehrál, v rodinných kruzích se měl možnost seznámit s klavírem a kytarou a zřejmě i to v něm rozvíjelo přirozený hudební cit, byť nepřímo. Sám Florian to nepovažuje za překážku a raději říká: „Mým nástrojem je můj mozek.“ A vskutku, hudba, kterou tvoří, je v mnoha ohledech výjimečná. Těžko ji uchopovat do slovních škatulek, to by bylo zjednodušování. Pro představu nám však postačí tři slova: energická, hravá a nadčasová. Mnozí hudební kritici ji hodnotí jako neobyčejně originální a sám Florian přiznává, že jinakost je v podstatě to, oč mu v první řadě jde. Na otázku, kde se inspiruje a jak vnímá rozličné proudy a směry v současném drumandbassu, odpověděl prostě: „V tom, co dělám, mě nelimituje, co dělají ostatní. Ať si dělají, co chtějí a já si budu dál dělat to své.“

A svébytný přístup se Florianovi osvědčil. Německá Future Music Awards ho nejvprve v roce 2006 zvolila nejlepším tuzemským drumandbassovým producentem a o tři roky později se stal nejlepším tuzemským producentem vůbec. A to se počítá. Nicméně zde úspěchy rozhodně nekončí. V roce 2008 založil s kolegou Misanthropem neurofunkový label Neosignal, který dnes patří mezi špičkovou záruku kvality v této oblasti. A právě spolupráce s Misanthropem vždy plodila chutné ovoce. Například jejich poslední počin, album From Deep Space, sklidil velmi příznivé ohlasy. A tak nepřekvapí, že tito dva plánují i nadále spolupracovat. Jejich kooperace se vryla do obecného povědomí a jistě se máme v budoucnu na co těšit. Bude to například album Collaborations EP, kde vedle Phace a Misanthropa uslyšíme jména jako Rockwell či Noisia. Těšit se ně můžeme již letos v létě.

www.myspace.com/phacepunks

(by DNB Fever)

DJ 2K (R1 - Shadowbox)

Styly: d'n'b, 2 much bass

DJ 2K se na české drum'n'bassové scéně pohybuje od roku 2000, je členem Shadowboxu, kde se podílí na chodu webových stránek. Společně s DJem Nitrousem uvádí rozhlasový pořad Shadowbox na pražském Rádiu 1, který je zaměřen převážně na novinky z oblasti světové drum'n'bassové scény. 
V roce 2003 připravil s IM Cyber hudbu k úspěšnému divadelnímu představení Discopigs.
S DJem Nitrousem tvoří djský tandem, v rámci kterého vystupují pod pseudonymem Nitropank.
Hrál na větších drum'n'bassových akcích po boku známých jmen jako například Klute, Nu Tone, Lee, Blame, High Contrast, Matrix, Kosheen, Nookie, Goldie a dalších.

www.shadowbox.cz/2k

DJ Stantha

Styly: d'n'b

dnbfever.cz

S gramofony se poprvé setkává někdy v polovině roku 2006. S kamarádem začínají jakožto Tekka djs. Získali vlastní rezidentní noc v pražském o2 baru. Po nějakém čase se Tekka djs rozpadli, shodou okolností v té době poznavá dje Sayuze, se kterým společně pořádají novou noc Rollingbass. Zhruba čtyři měsíce na to založili stejnojmennou crew. Na Rollingbass zvou přední české DJs (ImCyber, Reverb, Beast67 atd.) a mejdany pořádají v různých pražských klubech (Bordo, Matrix, Bunkr Parukářka). Některé parties proběhly i se zahraniční účastí (Crossfire, Craggz, Dub Tao...). V polovině roku 2008 z osobních důvodů z Rollingbass crew odchází.
V součastné době pořádá pod hlavičkou DnB Fever crew rezidentí noc Culture Shock v Pražském klubu Chapeau Rouge.Kam zvou přední světový producenty(Commix,Spectrasoul,Total Science,Phace…)Během své djské kariéry měl možnost zahrát si po boku djs jako Shy FX,Commix,Calibre,Marcus Intalex,Spectrasoul,Total Science.Teebee, Black Sun Empire, Aphrodite, Limewax, Crossfire, Benny Page,Subterra,Survival Craggz… a hrál v různých klubech po celé České republice na Slovensku,Německu a také Holandsku

www.facebook.com/pages/Stantha/185188258198858

DJ Ozone

Styly: drum´n´bass

Zakladatel a propagátor projektu Poison Apple, člen pražského seskupení DnB Fever, letitý organizátor společensko-zábavných akcí a především zkušený DJ.

Historie a počátky jeho aktivit sahájí až do roku 2000. V roce 2002 založili s přáteli malý tekkno-dnb soundsystém RMS. Brzy na to se RMS spojili se zajetým pražským tekkno soundsystémem Tsunami. Po více než roce legálních a ilegálních akcí /kaleb/ napříč ČR ho kouzlo tekkna opustilo.

Chvilková spolupráce s olomouckým crew UHV ho posunula blíže k DJingu, ale stále ho nenaplňovala. Díky přátelství a zdravému přístupu mu bylo posléze nabídnuto členství v legendární bandě Eastek /Wintermute, Phakey, Kauer, Jooky, MKS/ v roce 2006-2007. Od té doby se naplno věnoval DJingu a organizování večerů s Eastek crew.

V roce 2008 se stává sólo DJem a pod svou značkou Poison Apple začíná hrát po celé České republice. Nyní je aktivní člen projektu Poison Apple a DnB Fever Crew.

Kvalita a kreativita tohoto individualisty pečetí hraní na dnb festivalu Let It Roll 2009, legendárním Techstep Open Airu, Basshysterii, Hrachovce, akcích jako jsou Bassdetonation, Bassinfection, Culture Shock, Smash&Grab It!, nezapomenutelných večerů Eastek Planet Breakz ajn. Jeho oblibou jsou stále tvrdší odnože drumandbassu jako je neurofunk, darkside či techstep s prvky techna. Poslední dobou se ale nejraději zaměřuje na deepovo-minimálový drumandbass, breakbeat a experimentální odnože elektronické scény.

Účinkoval na prestižních akcích, kde zahráli např. jména jako je: Andy C, Bad Company, LTJ Bukem, Ed Rush, Optical, Chase & Status, Noisia, Hedj, Audio, Congo Natty, Cyantific, Commix, Calyx, Spectrasoul, Temper D, Black Sun Empire, Ray Keith, N-Phonix, Metrik, Robot Death Squad, Blal, Felon, Rips, Maddog, Frenchi, Grooveside Project Live, B-Complex, Hybris, Skeptical aj.

www.facebook.com/djozonedj

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO