CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 14.5.2011

PRAGGA! RAGGA!

Datum akce:
14.5.2011

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
Highlight intl (ger)
 
DJ Babylon Rocker (Praggatronik) (reggae)
 
Praggatronik crew


Párty Pragga! Ragga! je tady s dalším speciálem, v sobotu 14. května se vám představí mezinárodní parta Highlight Intl. Jejich set doplní resident Dj Babylon Rocker, začátek je ve 22:00, konec ráno a vstupné žádné...

…příběh Highlight International začíná někdy před rokem 2005 ve Freistadtu, malém městě v severním Rakousku. Thizdem a Addvice v té době byli a (dodnes jsou) členy hip hopové crew Freispruch. Na svých koncertech se dostávali i do kontaktu s reggae a dancehallem, což mělo za následek to, že oba začali tuhle muziku sbírat na deskách a po nějaké době to vyvrcholilo tím, že Addvice odjel v roce 2005 na Jamajku, domů se vrátil se spoustou kontaktů a hromadou nových desek, které spolu začali hrát na parties.
Tak se zrodili Highlight Sound.

V roce 2007 se Highlight sjednotili se Španělskými Humity Ites, které založil Ricky Tricky
v katalánském Manlleu také v roce 2005. Ricky už tou dobou několik let sbíral a hrál reggae jako dj. Později, když se k němu přidal talentovaný freestyle mc Edgar,se přestěhovali do Barcelony, kde také potkali Highlight crew. Spojením Humity a Highlight vzniká Highlight International.
Crew má v současnosti 8 členů, včetně řidiče a zahradníka, i když samozřejmě ne vždy vystupují všichni spolu.

Highlight rozhodně patří mezi výrazné evropské soundy poslední doby, jejich párty diář je plný, kromě toho neúnavně organizují další akce, v poslední době se podepsali pod evropské vystoupení hvězd jamajského reggae jako Mavado, Jah Vinci, Popcaan, Etana, Bugle a Romain Virgo a mezinárodní elity soundsystémového biznisu, jako třeba Poison Dart, Refugee All Star Sound, South Rakkas Crew, Jag One Sound a evropské dancehall queen Mad English .
V roce 2009 vyhráli Barcelona Bassline Cup, největší Španělský clash.

Highlight můžete slyšet hrát všechno od počátků reggae až po současný dancehall -
v jejich "bedně" jsou i originální jamajské kousky ze 60tých let. Nebrání se ale
ani vlivům, kterým je tahle muzika neustále vystavovaná všude ve světě,
takže styly jako dubstep a tropical bass jim nejsou cizí.

www.facebook.com/home.php#!/highlightintl
http://soundcloud.com/praggatronik-army
www.soundcloud.com/dj-babylon-rocker


INTERPRETI

DJ Babylon Rocker (Praggatronik)

Styly: reggae

Babylon Rocker a.k.a. Dj B. Rocka působí na scéně od roku 1998. Ze začátku jeho tvorbu zásadně ovlivnil legendární pražský dj A.L.I. (r.i.p.)
B. Rocka má rád hlavně reggae, ragga, dub a hiphop a v poslední době navíc moombahton, tropical bass, trap a dubstep. Reggae však zůstává jeho hlavní inspirací.
Jako DJ hrál v kapelách Nyabinghi Warriors a Dub-O-Net (Fly Away - 2009), v současnosti reprezentuje Praggatronik Army.
Organizoval akce jako 45 CLASH (20003-07), Mic Style Contest / Mic Control (2005-07) a DancehallQueen (2003-07) a pravidelnou párty Pragga! Ragga!, a podílel se na produkci festivalů jako: Reggaemeeting festival, Real Beat festival, R.E.S. Žízníkov, Let It Roll a pár dalších…
Na rádiu Spin 96,2 měl vlastní pořad věnovaný raggae a dancehallu. V současnosti v pražském klubu Chapeau Rouge organizuje jedinou pravidelnou moombahtonovou párty v ČR: Moombah…Whaat?!
Zahrál si na mnoha mejdanech v Čechách, na Slovensku, v Polsku, Rakousku, Německu, Belgii, Norsku, Francii, Anglii a USA a nahrál asi 15 mixů.

www.facebook.com/pages/DJ-Babylon-Rocker/136180643315

www.soundcloud.com/praggatronik-army


Prague-based Dj BABYLON ROCKER blends an intriguing mix of reggae, hiphop, funk, breakbeat, dubstep, moombahton & tropical bass. Still, Jamaican dancehall & reggae are his main inspiration.
As a selector, radio DJ, band member, backing DJ, remixer & promoter he has been promoting reggae & dancehall wherever possible, organising the first reggae clashes and music competitions in the Czech Republic. Later he founded PRAGGATRONIK crew & was throwing parties & inviting selectors from Czech & other countries. Up till now, he has released over 15 mixes & been playing parties over half a Europe & USA.




Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO