CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 14.4.2012

CREATIVE

Datum akce:
14.4.2012

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Loutka (house)
 
DJ Subgate (minimal)
 
DJ Michael J. (electronica)
 
Dj Nkyp (elektro)
 
DJ Finidi (house)
 
DJ Revis (house)

Special Grower presents Creative with Loutka, Subgate, Michael J, Nkyp, Finidi & Revis 14.4. at Chapeau rouge!


Housová legenda Loutka
po dlouhé době opět v Chapeau rouge - doraž na dubnový Creative a zdrama protanči celou noc až do ranních hodin!

Special Grower vám přináší dubnový díl úspěšného rezidentního eventu Subgatea a Nkypa - Creative, na kterém se vůbec poprvé představí jeden z prvních dj's u nás - Loutka, který stál u zrodu dnes již legendární agentury Roxydust. V roce 1994 získává angažmá ve všech předních holandských klubech, mezi které patří Chemistry, Mazzo, Paradiso, Richter nebo Waakzaamheid. Od té doby je součástí těch nejlepších domácích eventů v České republice a v současnosti je rezidentem klubovky Remember House v pražské Radosti Fx. Jeho sound je opravdu osobitý a jeho charakteristické tracky plné emocí představí i 14.4. v Chapeau rouge.

Druhým hostem dubnového Creativu je jeden z umělců, kteří jsou budoucností naší scény - Michael J. Za svou více jak pětiletou kariéru se party people představil například na festivalu Pleasure Island a jeho hlas můžete pravidelně slýchat každé pondělí v pořadu Dj Time na See Jay rádiu. Mimo djingu se věnuje i vlastní produkci. Společně se Subgatem vydal techhousové EP One2One, které se dočkalo remixů od Romana Raie a Miquela..

Třetím vystupujícím je dj Revis, který pravidelně servíruje clubberům v Praze a Brně svůj event Impress, na kterém se v minulosti představil opravdu nespočet djských špiček nejen od nás, ale i ze zahraničí.

Čtveřici hostů dubnového Creativu uzavírá Finidi, který se společně se Subgatem podílel na úspěšném editu tracku Gotye feat. Kimbra - Somebody that I used to know.
Samozřemjmě nesmíme zapomenout ani na rezidenty večera Subgatea a Nkypa, bez kterých by Creative jednoduše nebyl Creativem!

Další info na: https://www.facebook.com/events/163708540415969/

INTERPRETI

DJ Loutka

Styly: house

Loutku lze po právu považovat za základní kámen české taneční scény. Nepočítáme-li jeho počátky v klubu Futurum, kde se jako DJ věnoval více kytarovým a now wave projektům (jeho nejoblíbenější skuponou byli Duran Duran), byl Loutka u zrodu téměr všech důležitých momentů vzniků a vývoje české klubové scény. Po první house party v klubu Meloun byl neodvratně lapen houseovými rytmy. Odjíždí do Amsterdamu, kupuje gramofony, mixpult, první desky a v neformálním seskupení ToMaMi stojí u zrodu prvních parties v České produkci. V roce 1993 se stává spoluzakladatelem agentury Roxydust House Facoty - dnes Roxydust - a společně s Jardou Krampolem a Petrem Hoskem startuje první pravidelné parties v KD Ladvi. Rok 1994 je pro Loutku rokem zlomovým -DJ Joost Van Bellen ho zve do amsterdamského klubu Roxy, kde se zasluhuje o další prvenství - jako první Český DJ vystupuje v zahrančíním klubu. V letech 94, 95 dostává v Amsterdamu angažmá takřka ve všech předních klubech (Chemistry, Mazzo, Paradiso, Richter, Waakzaamheid) a sbírá cenné zkušenosti, které ve spojení s jeho přirozeným hudením talentem a citem pro atmosféru pasují Loutku na nejoblíbenějšího Českého DJe. V Praze nechybí na programu žádné větší party, objíždí taneční akce po celé republice. Měl rezidentní noc v pražském klubu Radost FX a podílí se na produkci agentury Roxydust, která v roce 1996 rozjíždí Loutkovu rezidentní noc Shake v klubu Roxy. Shake se stává v prvních dvou letech fenoménem a Loutka je pomalu, ale jistě legendou taneční scény. V rámci této noci, vůbec poprvé, zajistil program Shaku výhradně on. Počin, kterým se žádný Český DJ nemůže pochlubit. Vystupoval po boku mnoha velkých jmen, jako například Darren Emerson, Terry Francis, Robert Owens, David Alvarado, Josh Wink, Jost Van Belen, Dimitry (Dee Lite), Mr.C, Westbam, Bushwacka, DJ Sneak, Dimitry (Amsterdam), Koenie, Marcello, Eddie Amador, 4 Hero Djs, UFO, Jazzanova, Silicon Soul, Junior Sanchez, Knee Deep a řadou dalších. Jeho DJské sety jsou charakteristické tou nejčistší house music a nekonečným střídáním nálad - jeho souznění s tancujícím publikem často působí až mysticky. V lednu 2001 uzavřel smlouvu o exkluzivním bookingu s agenturou Beeswax, jejíž vydavatelství, Beeswax Recordings, vydává jeho dva nenovější tracky, Second a Third. V současné době má Loutka svou rezidentní noc v klubu Mecca /Saladas, Tick-Tack/, v Karlových Lázních - Pardogsu a společně s agenturou Roxydust pak od letošního ledna rozjíždí "Shake on tour", řetěz parties, které se snaží přiblížit atmosféru legendárních nocí i mimo Prahu.

DJ Subgate

Styly: minimal, techno

Dj Subgate vlastním jménem Ondřej Beránek odstartoval svou kariéru v roce 2001. Z počátku se prezentoval dynamickým a nekompromisním technosoundem. Díky talentu se za relativně krátkou dobu prosadil především na severu Čech, kde se stal rezidentem dnes již legendárního libereckého klubu Liquid a vystoupil na řadě prestižních parties v tomto regionu.
V roce 2003 ho pod svá křídla přijala agilní agentura Dynamic line známá pořádáním prestižního letního festivalu s originálním konceptem Shotgun Euro. Rok 2004 byl pro Subgatea dalším krokem vpřed. Se svým recordbagem objíždí větší i menší kluby po celé České republice, je hostem několika rádiových pořadů, stává se spolupořadatelem festivalu Shotgun Euro a jeho nejsilnějším zážitkem je vystoupení po boku amerického dje a producenta Donella Knoxe v ostravském Fabricu.
V roce 2005 přechází jako dj pod bookingovou agenturu Encorebooking a je součástí dnes již zaniklého dvoučlenného projektu Subrez, s kterým vystupoval ve speciální 4 decks show. Tento rok je pro Subgatea zásadním v jeho vnímání hudby, kdy se aktivně seznamuje s minimal technem a jeho doposud prezentovaný sound se výrazně mění a vyvíjí.

V nadcházejícím roce se díky flexibilitě objevuje jeho jméno na lineupech jak minimalových parties, tak akcích zaměřených na techno. Na sklonku roku vystoupuje na prestižním třídenním halovém festivalu 901 electronicbeats.

S rokem 2007 přichází další důležitá etapa jeho kariéry. Je pohlcen novou vlnou electro a progressive housu. Vystupuje řadě pražských klubů jako jsou například Le Clan, Bukanýr nebo Pekelnej bar, kde se stává rezidentem úspěšné party Creative. Tentýž rok přijímá nabídku vystoupení na seriálu akcí Vodafone fér klub na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde vystupuje po boku Lexy & K Paul nebo Xpress2 a podílí se také na produkci těchto akcí. Jeho jméno se objevuje na lineupech Warm up parties k legendárnímu domácímu festivalu Cosmic Trip a menších open airech regionální úrovně.
Na podzim roku 2007 se stává spolupořadatelem úspěšných afterparties po světoznámých halových akcích jako jsou Transmission nebo Sensation White v pražské Retro Music Hall.
Rok 2008 je pro Subgatea rokem plným změn a důležitých okamžiků. Se svým recordbagem odjíždí na dalekou Sri Lanku, kde vystupuje na nespočtu Beach parties. Podílí se na pořádání afterparties v pražské Retro Music Hall a zároveň na dalším ročníku festivalu Shotgun Euro.
Jeho sound prochází opět zásadními změnami a pohybuje se na pomezí minimalu, tech-housu a techna s prvky electra. Jeho základnou je především hlavní město Praha, kde vystupuje v prestižních klubech jako jsou Roxy, Mecca, Vertigo, Retro Music Hall, Občanská Plovárna, Zero bar, Havana club nebo působivý Central Station.

V současnosti úzce spolupracuje na společných projektech s djane Katie. Za zmínku stojí společné mixované cd We love it minimal, projekt ,,Kyvadlo´´ a společná rezidentní noc Creative, jejíž úkolem je kromě spojení taneční scény s uměleckou scénou udělat party nevšední a originální. Mimo těchto aktivit si pořizuje domácí studio a začíná produkovat vlastní hudbu, která je nezbytná pro jeho budoucí vývoj.
Kromě djingu je píšícím redaktorem pro přední server Techno.cz mapující českou elektronickou scénu.
DJ Subgate started his career in 2001. Thanks to his talent, in a relatively short period of time he made a name for himself in northern Bohemia where he became resident of the now legendary Liquid club. In 2004 Subgate was again a step ahead – with his box of records he travelled to play large and small clubs throughout the Czech Republic and guested on a number of radio shows.In 2007 he received an offer to play at a series of events from Vodafone at the Karlovy Vary International Film festival, where he performed with Lexy & K Paul and X-Press 2.. His name appeared on the line-up for successful afterparties following world-reknowned mega-parties such as Transmission and Sensation White. 2008 was again for Subgate a year full of changes and important milestones. He took his record box over to distant Sri Lanka where he played at numerous beach parties. He based himself in the capital city of Prague where he performed at prestigious clubs like Roxy, Mecca, Chapeau or Retro Music Hall.In 2009 and 2010 he has been booked for top Czech festivals and parties Cosmic Trip, Summer of Love, High Jump, Pleasure Island, Machac or Christmas party where he performed with a lot famous artists from all over the world . Apart from occassional gigs abroad he has also be intensively working on his own musical production. In 2010 he performed for the 2nd time in Swiss and he took his record box to Costa Rica and he released his firts own track Memories on Nightphunk rec. In these days he is a part of the prestigous parties at wellknown clubs in the capital as Roxy, Studio54, Mecca, Chapeau rouge and festivals & parties in Czech republic.
Subgate supported Djs/projects such as: Kabuto & Koji, Marko Nastic, Space djz, Mike Monday, Milton Jackson, Mark Dynamix, Lexy & K Paul, Murat Kilic, X-press2, Alexander Kowalski, Daniel Stefanik, Exium, Mario Ranieri, Shades of Gray, Exium, M.I.K.E, Innigo Kennedy, D-Pulse, Roland van der Torn, San, Deepchild, Max Duley, , Female, Paul Damage Bailey.
more info at
www.djsubgate.com
myspace.com/djsubgate


DJ Michael J.

Styly: electronica

Michael J, vlastním jménem Michal Janíček, datuje své počátky 4 roky nazpátek, kdy si pořídil první gramofony a začal pilně trénovat. První léta strávil především učením a seznamováním se s technikou jako takovou a hledáním se v muzice, kterou se bde prezentovat. Prošel si snad všemi styly od minimalu, přes řezavé zvuky electro housu až po techno. Díky seznámení se s Thonicem si ošahává cd playery a začíná poznávat pražskou scénu. Díky spolupráci s legendárním MarcoSem se mu dostává pozvání do Itálie, konkrétně do klubu Altromondo. Ke konci roku 2009 se stává rezidentním djem známé prážské párty Starnight, která běží pod taktovkou MarcoSe. Díky tomu začal hrát v klubech jako jsou Havana, Prdel, Incognito a mnoho dalších. Rok 2010 je pro Michaela zatím tím nejúspěšnějším rokem v jeho dosavadní kariéře. Dostává příležitost zahrát si na výročním festivalu Mácháč 2010, kde byl hlavním hostem světoznámý švédský dj a producent Axwell. Útočištěm a domácím klubem se mu stává žižkovský Central Station, kde pořádá svojí noc pod názvem Drum Kit, která měla již řadu zajímavých hostů. Díky tomu dostává možnost prezentovat své sety na radiu Seejay a Dance radiu. Úspěšný rok 2010 uzavírá velmi povedenou silvestrovskou afterparty v Retro Music Hall. Začátkem roku 2011 zakládá společně s kolegou Ezwellem projekt Monkey Boys, který je spojením Ezwellova bublavého tech house soundu s Michaelovými výraznými groovy housovými basovými linkami.

Co čekat do budoucna? Plno setu, které se nesou ve znamení šlapavých basových linek a groove soundu. Díky svému osobitému podání house music měl již možnost zahrát si vedle jmen jako jsou Bon Finix, Tripmain, Martin Frank, Orbith, Vasquez, MarcoS, Michael C, Ladida, Slick, Bela en a další.
Set ke stažení na http://www.idj.cz/dj-michael-j/

www.facebook.com/michaeljofficial

Dj Nkyp

Styly: elektro

Dj N-Kyp (Creative/CZ)
Dj N-kyp, vlastním jménem Martin Soukup se poprvé postavil za gramofony v roce 1995, co by první Dj hrající v Brně na gramofony. Mezi jeho největší úspěchy patří hraní na legendární Love Parade, vystoupení ve Španělsku, Bělehradě, Srí lance či Thajsku. Byl rezidentem promo party k filmu Acid House v pražské Roxy. Jako většina dj´s jsou jeho začátky spojené s housovými rytmy, postupem času se oddává energičtějšímu a dynamičtějšímu technu a jeho klidnější odnoži – minimalu. Za svojí kariéru vystoupil s dj´s jako jsou: Jay Denham, Jeff Mills, Chris Liberator, Rokis nebo Pacou.

www.facebook.com/DJ-Nkyp-188538952973

DJ Finidi

Styly: house

Vlastním jménem Jiří Šnajberk
Narozen 6. prosince 1983
Styl hudby: house, progressive, elektro, minimal
Vše začalo v roce 2001, poté co se Jirka Šnajberk poprvé setkal s elektronickou hudbou, a to na jednom z největších evropských letních festivalů Love Parade 2001. Taneční muzika ho natolik pohltila, že se po ročním době trénování poprvé představil se svým techno setem jako DJ Finidi vršovickém Vnitřním kruhu na jedné z tehdejších akcí. Ta se poté do roku 2003 stavái jeho první rezidentní nocí a mezi hosty například nechyběl ani DJ Rewis. Mimojiné se objevuje v CZ Beatu jako hos Dje Schmuka a (nejen) v tomto klubu se nechává bookovat na narozeninové party .
V témže roce – 2003 – začíná vystupovat v klubu Touster v rámci řadových nocí. Poprvé se také představil posluchačům, živě do éteru v rámci vysílání legendárníhoradia Akropolis
V roce 2005 získal hraní na narozeninách známého undergroundového klubu Cross, kde jako headliner vystoupil Paul Bailey.Taktéž stojí za zmínku i jeho vystupování v již dávno zaniklém klubu Známá firma na Žižkově.
Postupně začal přidávat i další styly …další styly od funky house přez progressive až po elektro.

zdroj: www.idj.cz/finidi/
www.matthew-finidi.com/biography.htm

DJ Revis

Styly: house


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO