CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 17.4.2012

Live Concert

Datum akce:
17.4.2012

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Tranzas (ec) (latino rock)

Jedna z nejznámějších Ekvádorských kapel poprvé v České republice

Tranzas (Guayaquil, Ekvádor) je skupina, která se pohybuje na hranici několika hudebních stylů, od latinského rocku a popu až po romantické balady. Skupina, vedená Douglasem Bastidasem a Troiem Alvaradem, se rozhodla vybudovat vlastní variantu latinského a v roce 1985 tak vznikli Tranzas. Jméno "Tranzas" bylo vybráno na počest k písni "2 0 1 Transas" od uznávaného argentinského hudebníka Charly Garcia, a pochází ze slovesa transar, což znamená smlouvat, dospět k dohodě, bez formalit, atd..

Jejich první singl "Plástica" (1987) se brzy po vydání stalv Ekvádoru číslem 1 a díky tomu byli Tranzas pozváni pozváni jako předskokani slavné španělské skupiny Mecano během jejich turné v Ekvádoru.
Tranzas dosáhli mezinárodního věhlasu poté, co vyhráli soutěž sponzorovanou stanicí MTV s písní "El Tren" (vlak) z jejich alba "Sueño Astral" (Astrální sen, 1988). Během tohoto období Tranzas vydávají alba "No" (Ne, 1991), "Sha La La" (1992) a "Amarte" (Milovat tebe, 1994). Nicméně jejich popularita měla ještě růst, a to v roce 1995 po vydání alba "Ciertas Teorías" (Některé teorie), které bylo uznávané jak hudebními kritiky, tak fanoušky. Toto album se rychle stalo nejprodávanějším v Ekvádoru a Tranzas získali zlatou desku za prodeje nahrávek. Čtyři singly z tohoto alba, mezi něž patří "Dime si recuerdas" a "Nacional", dosáhly vrcholu v hitparádách.

V roce 1997 vydává Tranzas mezinárodně album "Parte de ti" (Součást tebe), které trumflo prodejní rekordy jejich předchozí alba a zahájilo jejich raketový úspěch po celé Latinské Americe se singlem "Dile" (Řekni jí). Toto album se v několika zemích stalo zlatým.

V roce 1999 již byli Tranzas ustálenou kapelou na mezinárodním scéně, což byl také důvod, proč bylo jejich album "Por Siempre" (Navždy) nahráváno v Ocean VU Studios v Miami pod vedením Victora Di Persie (producent abum Shakiry "Pies Descalzos" ) a producenta Reye Sancheze. Úspěch tohoto alba na sebe nenechal dlouho čekat a Tranzas získali zlaté desky v zemích jako Bolívie, Kolumbie, Kostarika a Ekvádor, a jejich singl "Un nuevo Amor" (Nová láska) jim otevřel cestu ke slávě na náročném americkém hudebním trhu. Kromě toho dosáhla vrcholu v hitparádách rozhlasových stanic v Mexiku, Dominikánské republice, Portoriku, Panamě, Peru, Chile a Argentině.

Tranzas následně absolvovali několik turné po Latinské Americe, nezanedbávali však ani vlastní produkci a v průběhu let vydali alba "Serenata" (Serenáda, 2002), "Lo que no pude decir" (Co jsem nemohl říct, 2005) a "Se quedarán las canciones "(Písně zůstanou, 2007).
Douglas Bastidas, zpěvák, rádce a skladatel Tranzas, přijíždí do Prahy v rámci evropského turné, a uspořádá tak vůbec první koncert ekvádorského umělce v České republice. Toto evropské turné představí hudbu Tranzas v zemích jako je Španělsko, Francie, Švédska, Belgie, atd.. V Praze bude svědkem této historické návštěvy klub Chapeau rouge 17. Dubna 2012.


INTERPRETI

Tranzas (ec)

Styly: latino rock

Tranzas (Guayaquil, Ekvádor) je skupina, která zahrnuje několik hudebních stylů, od latinského rocku a popu až po romantické balady. Skupina, vedená Douglasem Bastidasem a Troiem Alvaradem, se rozhodla vybudovat vlastní variantu latinského rocku a v roce 1985 tak vznikli Tranzas. Jméno "Tranzas" bylo vybráno na počest k písni "2 0 1 Transas" od uznávaného argentinského hudebníka Charly Garcia, a pochází ze slovesa transar, což znamená smlouvat, dospět k dohodě, bez formalit, atd..

www.douglasbastidas.com

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO