CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 4.4.2012

Student Fest

Datum akce:
4.4.2012

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
The Dogsbodies (indie rock )
 
Nano (indie pop)
 
Lealoo (trip-hop)
 
Fat Burning Step (pl)
 
DJ Stantha (d'n'b)
 
DJ June Miller (nl) (drum´n´bass)
 
Tom Wilcox (nl), Eight Times

Student Fest 2012 odhaluje svůj program a vyhlašuje Soutěž studentských kapel!
Tisková zpráva občanského sdružení Nerudný fest.cz

Praha – Blíží se Velikonoce a s nimi spojený festival Student Fest. V pořadí již 4. ročník se uskuteční na magický den 4. 4. a přinese zatím největší porci hudby a zábavy v celé své historii. 5 klubů, přes 30 umělců z Čech i zahraničí. Student Fest odhaluje svůj program a vyhlašuje Soutěž studentských kapel!

Přebíhání. To je jedna z hlavních charakteristik festivalu. Díky blízkosti všech festivalových klubů si každý návštěvník může sestavit svůj vlastní program a přebíhat si podle libosti mezi jednotlivými hudebními kluby. To mu dává volnost ve výběru i možnost kdykoli změnit svou volbu. Centrum Prahy se tak stává rejdištěm převážně mladých lidí, kteří doslova „táhnou“ za hudbou.

Povahu festivalu lze odvodit od jeho jména – student. Ten hraje hlavní roli jak v hledišti, tak na podiu. „Hlavní myšlenkou Student Festu je dát prostor mladým nadějným kapelám. Nabídnout jim možnost zahrát si před širokým publikem a zároveň nabrat nějaké zkušenosti od starších profesionálů, kteří na festivalu též vystupují. Mladé návštěvníky pak chceme motivovat nízkým vstupným a umožnit jim poslechnout si tu „svou“ kapelu a poznat mnohé další zajímavé projekty. Možnost zahrát si na Student Festu může nastartovat hudební kariéru nejedné kapely a zároveň návštěvníkům dává prostor poznat takové projekty, ke kterým by se normálně třeba nedostaly,“ říká jeden z organizátorů Jan Jelínek.

S rozšířením počtu klubů přichází i větší počet interpretů. Letošní program Student Festu nabídne zatím největší množství zahraničních interpretů ve své historii, v žánrovém spektru od ska a reggae, přes rock, jazz až po drum&bass. Pozvání přijali Searching for Calm (PL), dubstepové trio Fat Burning Step (PL), klávesový mág Walter Phishbacher (USA/AU), Kingston Cruisers (HU) či June Miller (NL).
Z českých hudebníků můžeme zmínit Hentai Corporation, Zrní , The Spankers či kapelu Hi-Fi a hlavně mnohé další studentské kapely. Kompletní seznam interpretů a jejich videa naleznete na našich webových stránkách.
Student Fest na noc ovládne kluby Rock Café, Vagon, Popocafepetl na Újezdě, Chapeau Rouge a K4 a celé centrum Prahy.

Novinkou tohoto ročníku je mimo jiné Soutěž studentských kapel. Kromě mnoha hodnotných cen v řádu desetitisíců pro 1. až 3. místo čeká na vítěze soutěže i možnost zahrát si na hlavním podiu při samotném festivalu. Do soutěže je možné se přihlásit na webových stránkách festivalu, skrze něž bude též soutěž probíhat, konkrétně od 2. 2. až do 26. 2. O umístění soutěžících rozhodnou fanoušci svým hlasováním. Pouze jejich rozhodnutí určí, kdo si odnese hodnotné ceny a získá možnost zahrát si před hlavní hvězdou festivalu. Partnerem soutěže jsou Kytary.cz, Bandzone.cz a Studio Hostivař.

Přijďte se pobavit a poslechnout si kvalitní hudbu!
Bližší informace na webu či u kontaktní osoby.


Kontaktní osoba:
Jan Gregar
Ph.: 00420 608 08 30 16
mail: honza@studentfest.cz
www.studentfest.cz

Line Up:
19:00-19:45 The Dogsbodies
20:15-21:00 Nano
21:30-22:15 Lealoo
22:45-23:45 Fat Burning step (PL)
00:15-01:15 Stantha (dubstep set)
01:00-02:15 June Miller (NL)
02:15-03:30 Tom Wilcox (NL)
03:30-05:00 Eight Times



INTERPRETI

The Dogsbodies

Styly: indie rock

DGSBDS jsou. Ve volném čase se věnují jízdě na koni, luštění křížovek a skládání pompézních pochodů. Pravidelně zkoušejí a koncertují na své neotřelé syntezátory, basy, hlasy, bubny a kytary. Medvěd.


bandzone.cz/thedogsbodies
www.myspace.com/thedogsbodies

Nano

Styly: indie pop

bandzone.cz/nano

DJ Stantha

Styly: d'n'b

dnbfever.cz

S gramofony se poprvé setkává někdy v polovině roku 2006. S kamarádem začínají jakožto Tekka djs. Získali vlastní rezidentní noc v pražském o2 baru. Po nějakém čase se Tekka djs rozpadli, shodou okolností v té době poznavá dje Sayuze, se kterým společně pořádají novou noc Rollingbass. Zhruba čtyři měsíce na to založili stejnojmennou crew. Na Rollingbass zvou přední české DJs (ImCyber, Reverb, Beast67 atd.) a mejdany pořádají v různých pražských klubech (Bordo, Matrix, Bunkr Parukářka). Některé parties proběhly i se zahraniční účastí (Crossfire, Craggz, Dub Tao...). V polovině roku 2008 z osobních důvodů z Rollingbass crew odchází.
V součastné době pořádá pod hlavičkou DnB Fever crew rezidentí noc Culture Shock v Pražském klubu Chapeau Rouge.Kam zvou přední světový producenty(Commix,Spectrasoul,Total Science,Phace…)Během své djské kariéry měl možnost zahrát si po boku djs jako Shy FX,Commix,Calibre,Marcus Intalex,Spectrasoul,Total Science.Teebee, Black Sun Empire, Aphrodite, Limewax, Crossfire, Benny Page,Subterra,Survival Craggz… a hrál v různých klubech po celé České republice na Slovensku,Německu a také Holandsku

www.facebook.com/pages/Stantha/185188258198858

DJ June Miller (nl)

Styly: drum´n´bass

Making waves across the North Sea from London, England to Utrecht, Holland, June Miller aka Mark McCann and Bart van Dijk pride themselves on their open-minded approach to music. After many inspiring years of travelling across Europe with bands, playing, writing and performing the music they love, they were drawn to the hypnotic sounds of drum and bass. And so in 2007, June Miller was born.

June Miller’s first steps were in fact giant leaps and their talent was immediately recognised in 2007 when they were voted best up and coming act at the Dutch DNB Awards. Their creative flair, along with the diversity and depth of their sound, has caught the attention of a range of labels across the spectrum of drum and bass, as well as dubstep. This effortless precision towards production immediately caught the attention of Loxy, who signed them to his timeless label, Cylon. This was followed by signings from forward-thinking labels such as Horizons, Deep Soul Music, Renegade Hardware and InnerActive.

June Miller’s electrifying live sets have moved audiences across Europe. From Renegade Hardware and Fabric in London, to Outlook festival in Croatia, their eclectic and ethereal mixing will give goose bumps to even the thickest of skins. Their refreshing approach to both production and mixing, and their versatility and love for the deeper side of dnb, will ensure that their musical journey will take them far and wide. The future looks bright for the talented duo with innovative collaborations in the pipeline, adding even further to the dimensions of their sound.
June Miller is alive and in good health.

www.myspace.com/junemillerdnb

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO