CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 29.4.2010

Live Concert

Datum akce:
29.4.2010

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Birds Build Nests Underground (experimental)
 
Aranos
 
Miruf World Audiovisual (live electro, breaks)

Aranos + Birds Build Nests Underground
The Mumps Reflections Tour 2010


Společné turné v Irsku žijícího multiinstrumetalisty Petra Vaštla zvaného ARANOS známého mimo jiné spoluprací s hvězdami britské elektronické psychedelie, skupinami Nurse With Wound a Current 93, a pražské trojice BIRDS BUILD NESTS UNDERGROUND působící na poli improvizovaných setkávání manipulace s vinylovými deskami a filmovými pásy nese název The Mumps Reflections.

Vystupující se během šňůry představí v nejrůznějších sestavách, sólových blocích i vystoupeních s hosty. Každý večer turné bude mít odlišnou dramaturgii, od přehlídky sólových setů až po společnou improvizaci všech zúčastněných. Mezi těmito póly? Otazník.

Aranos je mistrem překvapení. S půvabem sobě vlastním mísí názvuky etnické, především cikánské hudby (je virtuózním houslistou) s waitsovsko-beefheartovskou poetikou a světem akustického ambientu a elektronického undergroundu. Muzikantská otevřenost, vtip a smysl pro absurdní poetiku Vaštla dovedly ke spolupráci s projektem Stevena Stapletona Nurse With Wound, tedy se ztělesněním nekompromisního zvukového dada (slyš alba Acts Of Senseless Beauty a Santoor Lena Bicycle). Většina Vaštlových sólových alb vyšla jeho vlastním nákladem a v jejich pozoruhodných ručně vyráběných obalech lze najít něžný ambient (Transfixiatio), rozevláté syrové písně (Tangomango), kompozici pro gong a banjo inspirovanou iniciačními rituály sibiřských šamanů (Berig Sea), naštvané blues (Tax), i naprosto nepopsatelné „něco mezi“ (Every Bright Body Gleams Green, Magnificent! Magnificent! No One Knows The Final Word) – a právě tam je Aranos nejlepší. Po svém odchodu z ČSSR účinkoval ve vlasti jen jednou před pěti lety, nyní se vrací na krátké turné završené jeho vystoupením před a s Nurse With Wound.

www.brainwashed.com/aranos


Birds Build Nests Underground spojují povrch s obsahem a je to nerozhodně – jejich manipulace se starými a obnošenými deskami a filmy, tedy hmatatelnými médii, zvýrazňuje šumy a zuby času. Destrukce starých desek a filmů ale má v jejich případě čistě estetickou funkci, nejde o akt násilí ani přebujelého konceptualismu, ale o touhu najít krásu tam, kde by se na ni jinak prášilo. Debut Night Night vydaný vlastním nákladem získal cenu Anděl jako nejlepší alternativní album roku 2007, následující album Cold Dreams bylo nedlouho po vydání vyprodáno.

www.bbnu.eu

Data:

26.4.     Brno         Boro            Aranos sólo / Petr Ferenc sólo / Michal Brunclík
sólo
26.4.    Brno        Moravská galerie    Martin Ježek (BBNU): přehlídka filmů
27.4.     Brno        Boro            Aranos + BBNU / ???
28.4.    Ostrava    Dům umění        Aranos / BBNU (playing solo and together)
29.4.    Praha        Chapeau rouge    Aranos / BBNU (playing together)
30.4.    Praha        Archa            Nurse With Wound / Aranos (playing solo and together)
   
Na koncertech bude možné zakoupit CDR-singl, který bude vydán speciálně pro toto turné a na němž Aranos a BBNU spojili síly v jedné delší skladně.


INTERPRETI

Birds Build Nests Underground

Styly: experimental, psychedelic, abstract noise

Miruf World Audiovisual

Styly: live electro, breaks


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO