CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 24.3.2013

Live Concert

Datum akce:
24.3.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Heirs (aus) (post metal)
 
Ascetic (aus) (darkwave)
 
Ubožák (dark screamo)

Je tu další z atmosférou nabitých post-metal/rockových seancí v Chapeau Rouge - koncert Heirs, skupiny, která nemohla přijet z větší dálky a dozajista svým australským duchem uhrane posluchače stejně, jako tomu bylo na podzim při jejich zastávce na tour s Ides of Gemini a A Dead Forest Index. Aby toho nebylo málo, Heirs tentokrát přivezou i svůj druhý projekt Ascetic, kde dávají prostor více osmdesátkovým a gotickým náladám. Celý večer otevřou plzeňští Ubožák, obtížně definovatelný post-metal s nádechem psychedelie a screama.

START: 19:00
DATUM: 24.3.

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/152528804907336


INTERPRETI

Heirs (aus)

Styly: post metal

V daleké Austrálii, zemi nekonečných plání, se zrodila kapela, která jakoby svou hudbou vyjadřovala, že krása spočívá v pospolitosti a plynulosti, že gradující rytmika, která se následně rozplyne v post-rockové kytarové mlze, nám přivodí stejný pocit beztíže jako melodická thereminová linka vytrácející se do prázdna.

Heirs jsou upsáni labelu Denovali, kde vydali obě dvě své nejúspěšnější desky – EP Fowl a Hunter. Za ně sklidili uznání doma i v zahraničí. Slovy hudebního žurnalisty Rene Shaefera: „V teroru Heirs je přítomna halucinující krása, krása nekonečně roztaženého času, nekončících intervalů mezi vteřinami a touha po zapomnění ozývající se prázdnou myslí.“

www.heirs.com.au/

http://heirs.bandcamp.com/



Ascetic (aus)

Styly: darkwave

Projekt tří členů Heirs si bere inspiraci z gotických kapel vezoucích se na temné vlně osmdesátých let a se svými jednoduchými pulzujícími rytmy proplouvají do hlubin nevědomí. Od Swans k The Cure, Ascetic dokáží svým projevem uhranout fanoušky narcistických popěvků a post-new-age klidných a zároveň zneklidňujících harmonií.

Jejich debutová deska Self-Initiation vyšla v lednu na labelu Golden Antenna a můžete si ji zadarmo stáhnout na Bandcampu. Nepropásněte možnost vidět premiérově tento zbrusu nový projekt v Čechách a ponořte se do temných vod australské east coast dark-wave.

www.ascetic.com.au/

Ubožák

Styly: dark screamo

Plzeňští Ubožák sázejí na sklíčenost a neklid. Jakkoliv se netají svými grungeovými a punkovými kořeny, balancují někde mezi post-metalem a screamem a poznávacím znamením jejich úzkostné hudby jsou výkřiky do tmy, skvěle vystavěné těžké riffy a sklepní atmosféra.

bandzone.cz/ubozak

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO