CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 31.3.2013

Live Concert

Datum akce:
31.3.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Mombu (it) (afro grind)
 
Depakine Chrono (punk)
 
Tosiro (screamo post hardcore)

Psát o Mombu jako o kapele, co přišla po rozpadu ZU, by bylo příliš zjednodušující. Spojovacím článkem je samozřejmě saxofon a jeho pán Luca T. Mai, agrese a kořeny v hardcore a jazzu jsou samozřejmostí. Pojetí je ale zcela jiné. Zatímco ZU se postupně posunuli ke komplikovaným kompozicím, stěnám zvuku, rafinovanosti a monumentalitě, Mombu sázejí na jednoduchost, razanci a spiritualitu. Rituální opakování až mantrických motivů stále dokola, gradace až k neunesení a neskutečná očista, když to všechno skončí. Žádné zábrany na cestě k extázi a transcendentálním zážitkům.
Potvrzením hudebního minimalismu jsou Depakine Chrono. Nikdy nelze dopředu odhadnout, co se stane, magie mezi kytarou a bicími. Z posluchače se stává divák hltající nonverbální komunikaci a neustálou improvizaci, někdy souboj, někdy souznění činelů a strun, hmatníku a blan.
Kontrapunk k těmto kapelám budou Tosiro. Složité, jasně směřované kompozice plné emocí a rozmáchlých riffů. Tosiro jsou krystalicky čistým znázorněním toho, co mám na emo coru rád okořeněný jasně rozpoznatelným „českým“ rukopisem v podobě vložených samplů filmů, přirovnání k vyznění, které přinesli Lvmen určitě není daleko od pravdy.

www.facebook.com/events/130097390490714/

INTERPRETI

Mombu (it)

Styly: afro grind

Mombu je projektem saxofonisty Luca T. Mai z kapely ZU a bubeníka Antonia Zitarelliho z italského tria NEO. Unikátní spojení saxofonu a bicích mixuje africké rytmy s hardcore a metalem, čímž vytváří unikátní hudební alchymii. Na svém kontě mají tři desky plné afro grindu, jejich hudba vás buď naštve, nebo nadchne, nic mezi tím.

mombu.bandcamp.com/


www.mombu.org/

Tosiro

Styly: screamo post hardcore

Čerpají z toho nejlepšího, co přinesla česká alternativně hardcorová tradice v čele s Lvmen, a doplňují to procítěným screamem. Tosiro jsou zoufalý křik člověka tonoucího v moři světa, kterého občas smete milosrdná vlna naděje, ale na břeh ho nikdy neodnese. Jejich poslední naživo nahraný počin Černorudá velmi dobře zachycuje onu všepohlcující energii a melancholickou atmosféru, ale na koncertě počítejte ještě s větším zážitkem.

http://tosiro.bandcamp.com/

bandzone.cz/tosiro

www.facebook.com/pages/Tosiro/224669154284478

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO