CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 31.3.2010

STUDENT FEST!

Datum akce:
31.3.2010

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Black Roses (rock)
 
Broum Band (alternative rock)
 
Simple Muffin (gangsta funk)
 
The Pooh (stoner rock)
 
Zrní (alternative rock)
 
DJ ANS (breakbeat)
 
DJ Frock, DJ Stantha

19.00-19.45          Black Roses
20.00-20.45          Broum Band
21.00-21.45          Simple Muffin
22.00-23.00          The Pooh
23.15-00.00          Zrní
00.00-1.30            DJ Ans
1.30-2.30              DJ Frock
2.30-4.00              DJ Stantha

INTERPRETI

Black Roses

Styly: rock,

Počátky kapely s datují na podzim 2004, kdy frontman Honza, bývalý basák Petr (tehdy ještě na klávesy) a akordeónista Pavel založili KAPELU!  Do sestavy pak časem přibyl i současnej kytarista Pepa a na postu bubnů se vystřídalo několik lidí, až nakonec místo v roce 2007 připadlo na Vaška.

V témže roce začala kapela konečně pořádně zkoušet ve Vaškově zkušebně, což vydrželo doteď. Dodělávaly se poslední úpravy a podobné serepetičky a začínaly se řešit první pořádné vystoupení.

V roce 2008 v dubnu k tomu skutečně došlo a od té doby kapela pravidelně koncertuje v menších klubech a pracuje hodně na vlastních skladbách.Do konce roku kapela hraje poprvé na legendární Chmelnici nebo podporuje charitu před obrovským kotlem U Tvrze. Nastává další důležitá změna, do kapely přichází náš manažer Marek Dočekal zvaný Zefv.

V roce 2009 kapela navázala na nárůst akcí z konce předchozího roku a na pažbu si připsala kupříkladu vyprodané Chapeau Rouge, kde kapela křtila živák z XT3, první výjezd mimo Prahu do Písku či megamocný Kavalírkafest. Na konci dubna však nastala veliká změna, protože odešel dosavadní basák Petr a místo něj přišel René. Sice se zezačátku začínalo na novo a sehrávalo se, ale kapela začala stoupat velice rychle nahoru, zůčastnila se například soutěže Skutečná liga, přispěla na charitativní akci Lafest a měla další výjezdy mimo Prahu. Událostí podzimu bylo nahrávání prvního oficiálního EPčka V zrcadlovém saku , které jsme v lednu 2010 dokončili a následně pokřtili

A co do budoucna ?!  Chystáme se na větší akce, budem propagovat EP, pojedem menší tour a zkusíme se přes soutěže dostat na letní festivaly.
bandzone.cz/blackroses

Broum Band

Styly: alternative rock

Kapela vznikla o prázdninách 2003 jako pocta americké nezávislé scény 90.let. Postupně se její záběr začal přesouvat více směrem k tradicím tvrdého rock'n'rollu s všemožnými výlety do punku, grunge, popu i stone rocku. Po několika personálních rošádách se skupina ustálila v sestavě Mirek Broum, seňor Bláha a Chuan Martinez. Kapela doposud natočila tři demo snímky (Zapal nás 2004, Poslední bastard v nebi 2008 a KOKAI’N’ROLL 2009), Na svém kontě má dva videoklipy k titulním písním z prvních dvou nahrávek. Kapela na svých vystoupeních předvádí nadupanou show a mnohými je považována za tuzemskou koncertní atrakci.
bandzone.cz/broumband

Simple Muffin

Styly: gangsta funk

Kapela vznikla kolem roku 2000 jako pokračovatel gymnaziálně-punk-pubertálního projektu současného zpěváka s bubeníkem, kteří se k němu ovšem doteď hrdě hlásí. Položení hudebních základů se spolu s prvními koncerty datuje krátce po příchodu funkHC basáka Vítka. Hudebním pilířem se po několika letech stal kytarista Honza, který vystřídal pilíře kytaristu Hálise. Pilíř Hális totiž odjel na zahraniční stáž a posléze dezertoval k metalu.

Složení se od té doby nezměnilo, tedy zpěv (funkrapswing Martin Kössl) - kytara (metaljemnejdrsňák Honza Vítkovský) - bicí (BigBeat, triolbreakmaster Adam Smetana) - basa (hustec funkbasoš Vít Zima). Tvorbou navazujeme na inspiraci zejména RHCP, RATM, Robbie Wiliams, Limp Bizkit, Rambo III Soundtrack a podařilo se ji ustálit přibližně někde mezi touto směsicí. Na přání to rozjedem kdekoli si jenom budete přát.

The Pooh

Styly: stoner rock

Tvorbu THE POOH formuje ležérnost, potměšilá žertovnost a ironie, ve které se zrcadlí i hudební kořeny špinavých 90’s kytar.

V aktuálním soundu kapely můžeme slyšet bezpočet zahraničních vlivu (z těch známějších např.: Queens Of The Stone Age, The Racounteurs, Arctic Monkeys…), pro které tvoří základ melancholické melodie Eleven, Marka Lanegana, či Muse.

Ihned po natočení svého prvního EP se THE POOH intenzivně věnovali koncertování na české klubové scéně a během dvou let se počet odehraných koncertu přehoupl přes cifru – 100. Za tu dobu navázali THE POOH úzkou spolupráci s rakouským DIY labelem LHAE Records (účinkování v mnoha klubech včetně slavného Arena Wien).

V roce 2007 natočili THE POOH své debutové album EYES SCREAM IN CREAM, které vyšlo 01. 04. 2009 pod Xproduction. Právě tento rok se pro THE POOH stává zlomovým. Díky rostoucí popularitě, zájmu medií a velmi kladným recenzím jak na jejich CD, tak na energická vystoupení s perfektní show, se stávají dobře prodejním artiklem. Navazují spolupráci s Bandzone.cz Booking Agency, a díky tomuto odehrávají svou nejlepší koncertní sezónu s účastí na nejprestižnějších českých festivalech a klubech (podpora UDG tour, Rock For People, Migthy Sounds…). V listopadu účinkovali na Bandzone.cz Showcase jako jedna z šesti nejtalentovanejších mladých českých kapel. V prosinci se THE POOH pustili do nahrávání nových skladeb, které plánují spolu s videoklipem vypustit začátkem roku 2010.

bandzone.cz/thepooh

Zrní

Styly: alternative rock

bandzone.cz/zrni

DJ ANS

Styly: breakbeat


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO