CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 20.2.2013

DJ Fatte B-Day

Datum akce:
20.2.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Boy Wonder (sk) (hip hop)
 
Idea (hip hop)
 
DJ Fatte (Ty Nikdy label) (hip hop)

Ve středu zahraje v Praze premiérově Boy Wonder s Boy Bandem a DJ Fatte bude slavit narozeniny!

Ve středu 20. února budou všichni fans Ty Nikdy labelu směřovat do pražského klubu Chapeau Rouge, kde se toho bude odehrávat opravdu hodně. DJ Fatte nebude slavit narozeniny jinak než stagy se svojí smečkou. Na pražském klubovém pódiu zahraje premiérově Boy Wonder, slovenská posila Ty Nikdy labelu z Trnavy, která si vydobyla respekt svým albem Špinavý poet, které je řazené mezi nejlepší počiny na CS/SK scéně v roce 2012. Kromě svého sólo repertoáru představí rovněž v premiéře pražskému publiku společně s Ideou projekt Boy Band. Boy Band právě ohlásil vydání nové desky a návštěvníci akce si tak mezi prvními užijí tuto formaci živě.

Kromě výše jmenovaných dorazí popřát DJovi Fattovi i Rest a zřejmě tu potkáte i některé další členy Ty Nikdy stáje. V rámci narozeninových oslav se chystá i speciální projekce a samozřejmě nesmí chybět stánek s Ty Nikdy merchem. Náloží striktního hip hopu od nejplodnější bandy na CZ scéně však večírek končit nebude. Po půlnoci to za gramofony rozjede v rámci Dubstep Wednesdays rezident klubu DJ Hlava a jeho hosté DJ S-bish a DJane Satiwa.

Jelikož se akce uskuteční ve všední den, odehraje se vše podstatné do půlnoci, takže do práce či do školy vstanete bez problému, pokud se ovšem nenecháte strhnout narozeninovým šílenstvím, což zřejmě nebude nic těžkého. Dveře klubu se otevírají v 20:00, a jelikož je kapacita klubu omezena, máte možnost si vstupenky zajistit v předprodeji a ještě ušetříte nějakou tu korunu oproti ceně vstupného na místě.

Od pátku 15. 2. si ještě můžete pořídit lístek na koncert na horním baru klubu Chapeau Rouge za 120,-Kč.

INTERPRETI

Boy Wonder (sk)

Styly: hip hop

Boy Wonder – rider z Trnavy a první slovenský člen Ty Nikdy. Do obecného povědomí se jako spousta dalších dostal díky freestyle battlům a hlavně díky založení party Turbo Boost (Boy Wonder,Torula, Turbo T, Billy Hollywood, DJ Spank). S tou napřed vydal mixtape Streetbiz 3, který na Slovensku i v Čechách získal spoustu pozitivních ohlasů. Na základě tohoto mixtapeu vydali Turbo Boost (nyní už ve složení Wonder a Billy Hollywood) v roce 2007 EP Hovoriť Volne. Po nějakém čase se ale Wonder a Billy hudebně rozešli a každý z nich pokračoval svou vlastní cestou.

V roce 2011 Wonder vypustil singl Počujete Ma?, který znamenal jeho návrat a zároveň obrovské překvapení pro spoustu fanoušků, kteří v něco podobného už ani nedoufali. Na základě tohoto treku dostal na podzim 2011 nabídku vydat album pod Ty Nikdy labelem, kterou přijal. Díky tomu v první polovině roku 2012 vydal úspěšné a kritikou ceněné album Špinavý poet a dostal se tak zpátky na mapu československého rapu.

Zdroj a další info:

tynikdy.cz/interpret/boywonder

kyklopus.tumblr.com/

www.facebook.com/boywonderofficial

Idea

Styly: hip hop

Idea je zakladatel a hlava labelu Ty Nikdy. Udává směr a koncept vydavatelství a zároveň je jeho členem. Působí jak sólo, tak se svojí kapelou IdeaFatte.

V rapu se začal prosazovat po roce 2000, kdy se přes svoje první pokusy dostal až k založení kapely Dilema, se kterou vydal jedno demo. Tím hlavním impulsem pro další tvorbu byly ale freestyle battly, kterých Idea svého času objel a vyhrál opravdu velké množství. V roce 2005 se ve Zlíně dal dohromady s DJ Fattem, který v této době působil ještě v kapele DeFuckTo. Zhruba po roce pracování na společných věcech Fatte DeFuckTo opustil a naplno se začal věnovat produkování pro Ideu a jejich nově vzniklou kapelu IdeaFatte. V tomto období Idea vydal svůj první Malý Pepek mixtape, kterým se dostal do povědomí širší veřejnosti.

Po mixtapeu následovalo přestěhování do Prahy a vydání prvního plnohodnotného IdeaFatte alba 365, které vyšlo pod vydavatelstvím BBRekordy. Po této desce a spoustě koncertů začal mít Idea potřebu si všechny věci kolem desek a koncertů řešit sám na svoje náklady a vlastní zodpovědnost. Proto reinkarnoval značku Ty Nikdy, která vznikla už při vydání Malý Pepek mixtape a věci se daly do pohybu. Přišlo další IF album Mezitím a po něm opětovné stěhování do rodného Zlína. Tam v roce 2010 vznikla deska s příznačným názvem Doma a pár měsíců po ní taky mixtape Plus, na kterém se dostalo prostoru i jiným producentům než Fatteovi. Prozatím poslední deska IdeaFatte má název Dočasně nedostupní a vznikla v roce 2011 po pravděpodobně už posledním přestěhování do Prahy.

O rok později přišel Idea s nápadem vydat společnou labelovou desku, která nebude samplerem, ale bude fungovat jako plnohodnotný nosič, na kterém si rappeři nehostují, ale fungují jako skutečná kapela. Deska dostala příznačný název Label a stala se tak jedním z milníků v historii Ty Nikdy.

12. listopadu 2012 se Idea postavil znovu na startovní čáru a vydal další, tentokrát sólovou, desku Daleko blíž. Ta je prozatím tím nejvíce osobním materiálem, který za svoji kariéru natočil. Sólo album kvůli své osobní výpovědní hodnotě neobsahuje sloky žádných jiných rapperů, jediným vokálním hostem je zpěvačka Zdenka Predná.

Zdroj a další info:
tynikdy.cz/interpret/idea

www.facebook.com/pages/IDEAFATTE-ofici%C3%A1ln%C3%AD-str%C3%A1nka-kapely/230964515527

DJ Fatte (Ty Nikdy label)

Styly: hip hop

DJ Fatte je v současné době jedním z nejvíc produktivních beatmakerů na území Česka a Slovenska. Přes prvotní pokusy se do vážnějšího kontaktu s produkováním dostal v roce 1999, kdy se stal členem zlínské kapely De Fuck To. Tady se produkčně podílel na archivní demo nahrávce a dvou plnohodnotných albech. Po tvůrčích neshodách Fatte v roce 2006 De Fuck To opustil a společně s Ideou stál u zrodu IdeaFatte. Spolu s IF prozatím vydal 4 desky, které také všechny kompletně produkoval. Jedná se o alba 365, Mezitím, Doma a Dočasně nedostupní. Kromě Idea Fatte v roce 2010 kompletně produkoval desku Premiéra, kterou natočil s Restem a v roce 2011 pak v podobném duchu vydal s MC Geyem desku Imaginárium naprosto běžných podivností. V tom samém roce stihl navíc ještě vydat svoje instrumentální sólo Což takhle dát si Tesař.

Rok po debutu se k Tesařovi připojila další instrumentální deska Fatte No More. Ta má, narozdíl od debutu, o poznání jednotnější a temnější atmosféru, pořád ale nabízí klasický Fatteův zvuk. V roce 2012 Fatte ještě stihnul vyprodukovat kompletní desku High and Mighty s Nironicem, která vyšla pod labelem Slick Talkers.

Mimo produkci se Fatte věnuje tvorbě mixtapes - tady prozatím vydal Human Duality (+ DJ Kika), Pytla, Krupicafaja a Rýlové povyražení, který byl namixovaný pro zákazníky Ty Nikdy Eshopu. Dále pak koncertnímu DJingu, živým show na MPC, pití a utužování real hip hopu.
DJ Fatte je momentálně v našem klubu k vidění víc než často, užít si ho můžete např. na pravidelné akci s DJem Zerwoxem -  Chapeau Connections.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/dj-fatte
www.myspace.com/djfatte
www.facebook.com/pages/Dj-Fatte/85987091861

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO