CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 11.12.2013

Live Concert

Datum akce:
11.12.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
KID CONGO POWERS & The Pink Monkey Birds (USA/In The Red)
 
Kill the Dandies (garage)

Scrape Sound a Chapeau Rouge uvádějí

KID CONGO POWERS & The Pink Monkey Birds (USA/In The Red)
Kill The Dandies! (CZ/Drug Me)

středa 11. prosince 2013 ve 20:00
CHAPEAU ROUGE, Live Underground
Jakubská 2, Praha 1

Kytarista a zpěvák Kid Congo Powers se nezaměnitelně zapsal do historie coby zakládající člen The Gun Club, dvě určující alba na začátku osmdesátých let nahrál s kultovními The Cramps a veledůležitou roli sehrál také v The Bad Seeds, doprovodné skupině Nicka Cavea, kde působil v zásadním období okolo alb “Tender Prey” a “The Good Son”. Během téměř pět a třiceti let svojí kariéry účinkoval rovněž ve skupinách Congo Norvell, The Divine Horsemen, The Angels of Light (Michael Gira / Swans), The Fall nebo Die Haut a v každé z nich zanechal nesmazatelnou stopu. V posledních letech vydává alba v čele skupiny The Pink Monkey Birds, s nimiž se vůbec poprvé představí konečně v Praze – ve středu 11. prosince v klubu Chapeu Rouge. Kid Congo Powers a The Pink Monkey Birds vydali během sedmi let hned čtyři vynikající alba a dost možná nejpovedenější je právě to poslední z nich Haunted Head, jež vyšlo letos v květnu. Prvotřídností jsou ovšem pověstné především koncerty skupiny – The Pink Monkey Birds platí se svou žhavou směsí blues, punku a rock’n’rollu za jednu z nejzábavnějších koncertních kapel současnosti. Na koncertě v Chapeau Rouge vystoupí také zástupci domácí scény Kill The Dandies!, kteří intenzivně připravují nové album, které v listopadu uvede první singl.

Vstupenky v hodnotě 280,– Kč jsou v prodeji v předprodejní síti Ticketstream (+ obvyklé poplatky) a obchodě Rekomando. Na místě v den koncertu pak budou k dispozici za 350,– Kč. Kapacita klubu je omezená.

scrapesound.org


Kariéra Briana Tristana alias Kid Congo Powerse mohla asi vypadat úplně jinak, nebýt osudového přátelství s Jeffrey Lee Piercem, s nímž v roce 1979 založil The Gun Club (tehdy pochopitelně ještě pod původním názvem The Creeping Ritual). The Gun Club se stali jednou z nejvlivnějších skupin punkové scény v Los Angeles – v jejich zvuku se mísilo dřevní blues mississippské delty s punkem, pravověrný rock’n’roll padesátých let s industriálními postupy, vše v pekelně divokém a ohromujícím podání. The Gun Club ovlivnili mnohé; za jednu ze svých hlavních inspirací je prohlašuje třeba dnes hvězdný Jack White (White Stripes nebo Dead Weather) a na kompilačních albech s coververzemi písní Jeffreyho Lee Pierce, které vydává label Glitterhouse, se schází výkvět alternativního rocku (Nick Cave, Mark Lanegan, D. E. Edwards /Wovenhand/, Lydia Lunch, Mick Harvey, Debbie Harry, Barry Adamson ad.).
Kid Congo Powers skupinu sice záhy po založení opustil kvůli angažmá v později podobně kultovních The Cramps, s nimiž nahrál dvojici zásadních alb na začátku osmdesátých let (“Psychedelic Jungle” nebo “Smell of Female”), ale po několika letech se vrátil. V druhé polovině dekády působil zároveň kromě The Gun Club také v The Bad Seeds, doprovodné skupině Nicka Cavea. Spolu s nimi ho mj. můžeme vidět například ve slavném snímku Nebe nad Berlínem. S The Bad Seeds nahrál Kid Congo Powers alba “Tender Pray” a “The Good Son”. Po definitivním odchodu z The Gun Club se věnoval skupině Congo Norvell a také spolupráci například se skupinami The Angels of Light (Michael Gira / Swans), Knoxville Girls, Factory Press nebo Make-Up.
V novém tisíciletí přišel velký restart kariéry Kid Congo Powers, a to v čele skupiny The Pink Monkey Birds, se níž vydal již čtyři alba. Prozatím poslední a možná vůbec nejlepší “Haunted Head” vyšlo letos v květnu. Zvuk The Pink Monkey Birds je obrovsky taneční, postavený hodně na blues, rock’n’rollu a soulu, ovšem s bujnou punkovou energií a samozřejmě nezaměnitelnou kytarou Kid Congo Powerse. V jejich hudbě se promítají veškeré zkušenosti frontmana a zároveň veliká touha bavit sebe a hlavně publikum. Kid Congo Powers a The Pink Monkey Birds prosluli hlavně právě svými živým vystoupeními; koncertují téměř neustále, jejich show často trvají několik hodin a jsou vyhlášena divokou energií a černým humorem. Koncert v klubu Chapeau Rouge bude historicky prvním vystoupením Kid Conga Powerse v Praze a v České Republice.

kidcongopowers.blogspot.com

Pro Kill The Dandies! bude vystoupení s Kid Congo Powersem jednak přímým setkáním s jedním z velkých vzorů a člověkem, který je na velice podobné vlně, ale zároveň také půjde o zakončení nabitého roku 2013, který pro ně znamenal hlavně velmi intenzivní práci na novém repertoáru. Eponymní EP vydané na jaře ve spolupráci s magazínem Full Moon přineslo dvě nové skladby, dvě cover verze (Chrome Cranks a Johnny Leyton) a dva remixy (Steve Morell a hlavně Alexander Hacke z Einstürzende Neubauten), nyní je skupina ve finální fázi přípravy nového alba, které vyjde v prvních měsících následujícího roku. Koncert v Chapeau Rouge bude také vyvrcholením podzimního turné skupiny a velmi pravděpodobně posledním koncertem skupiny v Praze před dosud nestanoveným křtem chystaného nového alba. Kill The Dandies! chystají také krátké německé turné, které se uskuteční v březnu příštího roku.

killthedandies.com
killthedandies.bandcamp.com



Fb událost: www.facebook.com/events/1407746129455907/


INTERPRETI

KID CONGO POWERS & The Pink Monkey Birds (USA/In The Red)

Kytarista a zpěvák Kid Congo Powers se nezaměnitelně zapsal do historie coby zakládající člen The Gun Club, dvě určující alba na začátku osmdesátých let nahrál s kultovními The Cramps a veledůležitou roli sehrál také v The Bad Seeds, doprovodné skupině Nicka Cavea, kde působil v zásadním období okolo alb “Tender Prey” a “The Good Son”. Během téměř pět a třiceti let svojí kariéry účinkoval rovněž ve skupinách Congo Norvell, The Divine Horsemen, The Angels of Light (Michael Gira / Swans), The Fall nebo Die Haut a v každé z nich zanechal nesmazatelnou stopu. V posledních letech vydává alba v čele skupiny The Pink Monkey Birds. Kid Congo Powers a The Pink Monkey Birds vydali během sedmi let hned čtyři vynikající alba a dost možná nejpovedenější je právě to poslední z nich Haunted Head, jež vyšlo letos v květnu. Prvotřídností jsou ovšem pověstné především koncerty skupiny – The Pink Monkey Birds platí se svou žhavou směsí blues, punku a rock’n’rollu za jednu z nejzábavnějších koncertních kapel současnosti.

kidcongopowers.blogspot.com

Kill the Dandies

Styly: garage

http://www.killthedandies.com/

Kill The Dandies!

La Petite Sonja – voc., keyb., synth.

Hank J. Manchini – voc., guit., synth., maracas, tambourine

Richard Fisher – guit., voc., harmonica

Vratislav Placheta – drums

Martin Růžička – bass, steel guit., voc.

KtD! založili dva hlavní nihilisté, La Petite Sonja /voc., keyb., synth./ a Hank J. Manchini /voc., guit./ a old schoolový punkový kytarista Richard Fischer (též Take Death). Toto trio doplnil bubeník Vratislav Placheta (ex-The Nihilists, též Green Monster) a těžkotonážní baskytarista Martin Růžička ze spřátelených industriálních The Ritchie Success.

 

KtD! míchají smrtící zvukový koktejl garážového rocku šedesátých let, výrazného zvuku hammondových varhan, analogových syntezátorů a útočných kousavých kytar. Jejich hlavním inspiračním zdrojem je především psychotický rock „n“ roll á la The Cramps, Lee Hazlewoodovské lízátkové country balady, neučesaná syrovost The Velvet Underground na konci jednom a Spectorovské hlukové stěny na konci druhém.


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO