CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 12.11.2012

Live Concert

Datum akce:
12.11.2012

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Praha Depart (jap) (psychedelic)
 
Chodská junta (alternative rap)

Japonská Praha Depart poprvé v ČR!!!

Téměř sváteční večírek je pro vás připraven na pondělí 12.11. od 20 hod v Chapeau Rouge. Vystoupí tu japonská postpunková senzace Praha Depart (rozhovor se zpěvačkou čtěte zde), jimž odsupportuje jedna z nejpozoruhodnějších místních alternativních formací poslední doby, hluková odbojová jednotka Chodská Junta.

Kapelu s napůl českým názvem založili v roce 2004 kytarista Tsukasa Kameya s basačka/zpěvačka Mai Yano. Praze se rozhodli vzdát hold kvůli silnému vlivu Jana Švankmajera, který je uchvátil svou obrazotvorností a smyslem pro popírání a ´relativizaci skutečnosti´. Jejich tvorba je příkladnou sondou do zvuku současného tokijského undergroundu. Na kontě mají tři vydané počiny, které jsou celé ke slyšení i stažení na serveru bandcamp. S fascinující energií se v tu prolíná syrovej punk rock s postrockovým nádechem a řádnou dávkou psychedelie. Výraznou a kreativní rytmiku s drtivými kytarovými riffy, podtrhuje Maiin místy až hororově expresivní vokál. Sama kapela se netají tím, že jejich cílem je diváky na koncertech odnášet z přirozené reality, což je určitě celkem odvážné tvrzení, nicméně nahrávky potvrzují, že na tom dost možná něco bude. Přímo pekelné songy střídají dadaisticky rozšafné pasáže, které asi nejvíc připomínají inspiraci zmíněným českým režisérem.
Praha Depart jsou určitě velmi neobvyklou kapelou sršící specifickou energií a její koncert bude nepochybně patřit k těm nezapomenutelným černým koním klubového podzimu. Určitě si jej nenechte ujít.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=NbsS7nWW-O8
Odkazy: http://prahadepart.bandcamp.com
               http://chodskajunta.cekuj.net



INTERPRETI

Chodská junta

Styly: alternative rap

CHODSKÁ JUNTA je hluková odbojová jednotka. Stylově a žánrově osciluje mezi tůtěma regulerníma kategoriema: tvrdší elektro s prvky emo etna, psychadelyckejkantry hip hop, Yndý! Balkánská komořina, Pop punk, Britmetal, Domažlickej hard gospel - to celý barvený dunivým URPOPEM. Zelená brigadýrka a psí hlavy na výložkách. Bojuje za mír a lásku našim znakem znakem:



chodskajunta.cekuj.net/

bandzone.cz/chodskajunta

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO