CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 15.11.2011

Landmine Alert & Indigoseries present

Datum akce:
15.11.2011

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Crash of Rhinos (uk) (indie)
 
Dorena (swe) (post rock)


DORENA (swe) + CRASH OF RHINOS (uk) na Indigoseries vol. 8

V rekonstruovaném pražském klubu Chapeau Rouge se v předvečer předvečeru sametového výročí (15.11.) budou dít věci. Alternativní festival Indigoseries představí ve spolupráci s promotéry Landmine Alert agresivní britskou kapelu Crash Of Rhinos a švédské post-rockery Dorena.

www.indigoseries.com/
landminealert.org/



CRASH OF RHINOS (UK)
Debut CoR vyšel teprve před pár měsíci a hned na první poslech je jasný, že tihle kluci ze středoanglického Derby mají velkou budoucnost. Dvě kytary, dvě basy, bicí a chorály týhle pětice vás dostanou. Celý povedený debut „Distal“ dali Crash Of Rhinos po vzoru slavnějších krajanů ke stažení zdarma i s texty, které budete na koncertě rozhodně potřebovat. CoR na Distalu kombinují sofistikované progresivní postupy s post-punkovou neurvalostí. Člověk z nich cítí trochu naštvanosti, ale i to pozitivní motto z pera transcendentalisty Ralpha Waldo Emersona, které si zvolili do svého motta. (The happiest man is he who learns from nature the lesson of worship.)
crashofrhinos.bandcamp.com


DORENA (SWE)
Z dálnějšího severu přichází švédská Dorena. Pokud se CoR blíží post-rocku z agresivnější strany, Dorena naopak z druhé, ambietní. Její skandinávské kořeny se nezapřou ve zvláštní kombinaci melancholie a pozitivního soundu, který je typický pro většinu tamních post-rockových kapel včetně nejznámějších Sigur Rós. A tyhle kořeny taky prorůstají do úžasného zvuku koncertů skandinávských kapel. Což Dorena prokázala v Česku už před dvěma roky. Teď se vrací.
http://www.myspace.com/dorenamusic


O festivalu Indigoseries:
Indigoseries je průběžný hudební festival, který se od konce roku 2009 koná v klubu Chapeau Rogue. Jeho cílem je přivádět do Prahy evropské klubové kapely alternativních žánrů (od post-rocku k hluboké avantgardě) a podporovat nejzajímavější skupiny české nezávislé scény. V rámci festivalu Indigoseries v centru Prahy hrály například už kapely Plan De Fuga (it), Lis Er Stille (dk), Moonlit Sailor (sw) či 4AxidButchers (it) a řada neméně dobrých českých kapel.

Více informací o akcích na: www.indigoseries.com


Fb event: www.facebook.com/event.php

INTERPRETI

Crash of Rhinos (uk)

Styly: indie

Sofistikované progresivní postupy se u Crash of Rhinos prolínají s post-punkovou neurvalostí. Člověk z nich cítí trochu naštvanosti, ale i to pozitivní motto z pera transcendentalisty Ralpha Waldo Emersona, které si zvolili do COR svého motta. (The happiest man is he who learns from nature the lesson of worship.)

zdroj: www.indigoseries.com/
více info: www.myspace.com/crashofrhinosband

Dorena (swe)

Styly: post rock

Z dálnějšího severu přichází švédská post-rocková Dorena. Její skandinávské kořeny se nezapřou v zvláštní kombinaci melancholie a pozitivního soundu, který je typický pro většinu skandinávských post-rockových kapel včetně nejznámějších Sigur Ros. A tyhle kořeny taky prorůstají do úžasného zvuku koncertů skandinávských kapel.

www.myspace.com/dorenamusic
www.dorena.webb.se/



Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO