CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 19.11.2011

Live Concert & DJs

Datum akce:
19.11.2011

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Look Mexico (us) (indie rock )
 
Toneless (indie pop)
 
Zwei (experimental)

LMA presents: Look Mexico (US) + Toneless (CZ) + Zwei (CZ)

19.11.2011 Chapeau Rouge / Praha
Start: 20:00 Vstup: 200,-

Look Mexico (US)


Americká indie rocková kapela Look Mexico vznikla v roce 2004 a hned první koncert odehrála s kultovními „Karate“. Mexičani vynikají hlavně tím, jak spojují žánr pop-rocku s math-rockem a zároveň udržují odkaz na emo kapely devadesátých let (např. American Football, Cap'n Jazz,...). Jejich debutové album This Is Animal Music dává vzpomenout na doby, kdy emopunk ještě nebyl zprofanovanou módní záležitostí pro teenagery. Druhé album To Bed To Battle pak přináší dynamický posun ve zvuku kapely a odhaluje vyzrálejší melodie přímočarého rocku.
Letos tato hudební pětice vydala již druhé EP, které pro změnu více odkazuje na math rockové souputníky jako This Town Needs Guns či Maps & Atlases.

Koncert Look Mexico je povinností pro všechny, které baví žánry indie,math i emo. Zveme vás tedy do podzemních zrekonstruovaných prostor Chapeau Rouge, kde si 19.11. Look Mexico odbydou svoji českou premiéru.

Toneless (CZ)


Americké „Mexičany“ podpoří pražská indie rocková kapela Toneless, která vznikla v druhé polovině roku 2004. Srdce kapely tvoří Filip a Matt, kteří za dobu exitence vystřídali okolo sebe nespočet muzikantů. V roce 2004 vyšlo demo, které si vedlo dobře v rádiových hitparádách a také u hudebních kritiků (Časopis FILTER 2005 - „Objev roku“, TV Očko ceny - „nominace na objev roku“). V roce 2006 vydali Toneless své debutové album a nahráli skladby pro český film „Pusinky“.


Zwei (CZ)

Písničkářské duo Zwei nedávno založili lídři v Praze oblíbených, ale stagnujících indie kapel Flo a Hrnce z kredence - Lukáš Landa a Filip Kotlář. Jejich talent skládat jednoduchou uvěřitelnou muziku a s dostatečným charismatem ji živě interpretovat, je zřejmý po několika minutách. Kdo rád indie písničkáře, méně agresivní formy brit-popu nebo třeba i Johna Fruscianteho, neměl by si Zwei nechat ujít.




INTERPRETI

Toneless

Styly: indie pop

Toneless jsou pop-rocková kapela, která existuje od roku 2004. Zakládající členové - Filip a Matěj se poprvé potkali na střední škole. Po několika vystoupeních na školních akcích, které odehráli ve dvou, začali skládat a nahrávat vlastní písničky. O rok později se přihlásili do soutěže CocaCola PopStar se čtyřmi songy, později k nim přidali dalších sedm a všechny vydali jako demo Goodbye. 

S nahrávkou obešli rádia, časopisy a vydavatelství. Dva singly se chytily v hitparádě rádia Expres, kluci začali hrát koncerty s celou kapelou a dostali od časopisu Filter ocenění Objev roku za rok 2005. Ve stejné době podepsali se Sony/BMG smlouvu na desku Shine & Sing, která vyšla v září 2006. V zimě natočili videoklip k singlu Closer To Sun a na jaře 2007 spolupracovali na soundtracku k filmu Pusinky, který připravoval Jan P. Muchow. 

Poslední deska, We've Got no Friends, vyšla v lednu 2009. Nové desky se tentokrát chopili Toneless sami a celá produkce desky je tak jejich vlastní dílo. Singl desky - Fallen Star právě koluje v rádiích. Celou desku Toneless nabízejí ke stažení zdarma na svých internetových stránkách - zapojili se taky do projektu Music For Help, který stažením alba DMSkou zprostředkovává pomoc neziskovým nadacím. 

Kluci nezaháleli a aktivně se věnovali i hudbě mimo Toneless - nahráli, mixovali a produkovali, mimo jiné, i nové CD Michaela Foreta - Uvnitř. Koncem roku se konečně ustálila i sestava Toneless. Basáka Chrise, který s Toneless hraje od polovinu minulého roku, doplnil kytarista Vláďa, který se po dvouleté pauze vrátil do kapely. Na bicí hraje Honza Janečka z domovské kapely Southpaw.

www.myspace.com/toneless

Zwei

Styly: experimental

Písničkářské duo Zwei nedávno založili lídři v Praze oblíbených, ale stagnujících indie kapel Flo a Hrnce z kredence - Lukáš Landa a Filip Kotlář. Jejich talent skládat jednoduchou uvěřitelnou muziku a s dostatečným charismatem ji živě interpretovat, je zřejmý po několika minutách. Kdo rád indie písničkáře, méně agresivní formy brit-popu nebo třeba i Johna Fruscianteho, neměl by si Zwei nechat ujít.

bandzone.cz/zwei
soundcloud.com/pattern802/sets

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO