CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 15.11.2010

Freestyle Monday Openmic

Datum akce:
15.11.2010

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
MC Gey (rap)
 
Gruzo (glitch)
 
DJ Shock O' (hip hop)
 
MC Metoděj (rap)

FREESTYLE MONDAYS

OJEDINĚLÁ HUDEBNÍ AKCE V PRAZE

18. 10. 2010 proběhl v klubu Chapeau Rouge premiérový jam raperů, beatboxerů a zpěváků za doprovodu živé kapely a DJe s hosty BeatBurger Bandem Illspokinnem(USA). Premiéra byla více než úspěšná a sklidila velmi kladné ohlasy, zveme vás tedyna druhé pkračování, které proběhne 15. 11. 2010, aby jste okusili jedinečnou atmosféru této unikátní akce.

Zveme všechny rapery, basníky i zpěváky. Nezáleží na pohlaví, rase ani stylu, tohle je freestyle. Za mikrofon se může postavit kdokoliv z vás, aby předvedl vlastní tvorbu nebo improvizaci a vyzkoušel si vystoupení s DJem nebo kapelou před publikem v klubu. Těšíme se na diváky, kteří se chtějí bavit, tančit a vytvořit tu správnou atmosféru nejen pro speciální hosty, ale i pro mladé talentované hudebníky. Hosty druhého freestylového večera budou:

MC GEY
MC, výtvarník a ojedinělý zjev na české hip hopové scéně

DJ GRUZO, DJ Shocholatechocho a živá kapela Buran Buran

Dalším Freestyle Mondays bude opět, podobně jako v New Yorku, vždy provázet MC- MC Metoděj a společně s ními zpěváci Barbora Lišková a Martin Kräussl. Na pódiu bude připravena živá kapela Buran Buran ve složení: Kryštus-bicí,basa-Tom,kytara-Štěp, housle a zpěv-Hortenzie, aby doprovázela ve spolupráci s Djs odvážné MCs, beatboxery nebo zpěváky, kteří se rozhodnout postavit za mikrofon. Důležité a ojedinělé je to, že mikrofon má možnost do rukou vzít kdokoliv z návštěvníků, ukázat tak své schopnosti a vyzkoušet si vystoupení s DJem i živou kapelou. Freestyle jam se bude střídat s vystoupením speciálních hostů a po jeho skončení bude večer pokračovat jako party za doprovodu DJe, takže se budou moci předvést i tanečníci. Akce je věnována nejen přiznivcům hiphopové kultury.

Akce s názvem Freestyle Mondays se koná v newyorském klubu Sin Sin již od roku 2002. Jedná se o legendární “open mic”, kam si umělci (MCs, beatboxeři, zpěváci/zpěvačky, instrumentalisté) mohou přijít zajamovat s živou kapelou, přičemž důraz je kladen na improvizaci.Stejný koncept mají i pražské večery s licencovaným jménem. V rámci druhého večera Freestyle Mondays se jako host představí MC Gey, který je důkazem toho, že se hip hop dá dělat s velkou dávkou vtipu, nadsázky a sebeironie a předvede vám část své energické show a určitě nebude chybět ani jeho nejznámější pecka Pejsek. Za zády mu sekundovat jeho parťák Gruzo a ti, kteří měli jejich show možnost vidět, vědí, že je opravdu na co se těšit! Druhým do DJského tandemu bude DJ Shocholatechocho, pražský DJ, který má bohaté zkušenosti s hraním pro freestyle MCs a stejně tak umí vytáhnout z kapsy svoje fláky a roztancovat publikum. Zkrátka, jestli jste premiéru nestihli, napravte to třetí listopadové pondělí a přijďte se pobavit na jam, který oslovuje nejen hip hopové fandy.

Druhé Freestyle Mondays tedy vypukne 15. Listopadu od 20 hodin, pro návštěvníky je vstup zdarma a klub Chapeau Rouge snížil cenu piva pro tento večer na 28,-Kč. Jste tedy srdečně zváni a doufáme, že si s námi užijete výjimečný zážitek.
Těší se na vás team Freestyle Mondays Praha a Chapeau team

vtriku@gmail.com
partneři akce: Chapeau Rouge Praha, Nemiroff vodka, HipHopStage.cz, Nemiroff vodka, Hip-hop.cz, Phatbeatz.cz, Blinkr.cz a Bbarak.cz
 

INTERPRETI

MC Gey

Styly: rap

Gey s rapem začal v roce 1999, kdy nahrál na kazeťák svoje první demo. Čas pak plynul dál a v roce 2005 vydal se svoji tehdejší partou Actionday Crew desku Toy Story, která šla rovnou do šuplíku a tak ji nikdo neměl šanci slyšet. V roce 2008 se díky účasti a výhrách v textových soutěžích začal pomalu dostávat do povědomí veřejnosti. Texty jsou totiž právě to, co Geye nejvíce odlišuje od ostatních. Rok 2010 přinesl první sólo desku Turbulence negativních dobrot, která je v podstatě sbírkou starších nevydaných nahrávek. Rok na to se Gey potkal s Fattem a požádal ho o pár beatů na chystanou druhou desku. A protože je Fatte produktivní hovado, tak z původních pár beatů nakonec vznikla dohoda, že Fatte desku vyprodukuje celou. To se taky stalo a výsledkem je album s názvem Imaginarium naprosto běžných podivností, díky kterému se MC Gey stal právoplatným členem Ty Nikdy.

Kromě rapu se MC Gey věnuje ilustraci, grafickému designu a psaní povídek a básní. Mimoto je taky autorem legendárního Trika vod hoven.

V současné době Gey pracuje na svém druhém albu pod Ty Nikdy, které opět kompletně produkčně zaštítí DJ Fatte. Kromě toho dlouhodobě připravuje autorskou knihu ilustrací, vtipů a povídek.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/gey

Gruzo

Styly: glitch

GRUZO je producent, dj a organizátor pravidelné klubové noci Rabbit Hole. Žánrová střelka na jeho hudebním kompasu bojuje o svoji polohu mezi glitch hopem, trapem a aktuálními výstřelky na poli elektronické hudby. Ve svých setech ždíme funky melodie a bzučivé syntetické linky nejčastěji v tempu kolem 100 BPM. Pokud si to ovšem situace žádá, neváhá osazenstvo klubu rozvibrovat basami o velice nízkých frekvencích a uvést jejich těla v pohyb vzdáleně připomínající pozemský tanec.

odkaz: www.soundcloud.com/gruzo
            www.facebook.com/gruzo




DJ Shock O'

Styly: hip hop

Pražský Dj, který má bohaté zkušenosti jako podpora MCs na freestyle jamech, ale současně je i skvělým party Djem na nemá problém roztancovat publikum a vyhecovat jej osvědčenými hity. Pražští MCs ho velmi dobře znají z open mic mejdanů a ti mimopražští ho mohli slyšet například na  Hip Hop kempu.

www.facebook.com/pages/Dj-Shocholatechocho/139339529425884

MC Metoděj

Styly: rap

V současnosti jeden z nejvýraznějších českých freestylerů. Kromě aktívního rapovaní se věnuje moderování freestylových večírkůů a věnuje se výchově dlaších MCs.Je stežejním pilířem večerů Freestyle Mondays a jeho účast byla stěžejní i na překonaném Českém rekordu v non stop rapování, který byl uskutečněn 6.12. právě v Chapeu Rouge. Jako MCs se prezentuje více než 6 let a proparcoval se nejen do několika finálových kol oblíbených večerů Battle Night, v současnosti se již delší dobu battlování nevěnuje a jeho největší úspěch bylo vítězství v českém kole mezinárodní soutěže End Of The Weak, kdy se mohl ukázat na světovém finále v Berlíně.

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO