CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 21.10.2013

Live Concert

Datum akce:
21.10.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Kwoon (fr) (post rock)
 
Flash the Readies (indie rock )

Ve dnech 21. a 22. října navštíví Českou republiku v rámci svého evropského turné francouzská postrocková kapela Kwoon.

Jako hosta si KWOON vybrali tuzemskou kapelu Flash the Readies, se kterou se nejprve představí v pražském klubu Chapeau Rouge a druhý den v olomouckém Jazz Tibet klubu.


Kwoon vznikli v roce 2006 a v poslední době jsou řazeni mezi největší objevy postrockové scény. Jejich debutové album Tales and Dreams propojilo dynamiku tichých a hlučných kytarových pasáží se sofistikovanou elektronikou a vokály a kapele vysloužilo srovnání se Sigur Ros, Explosions in the Sky, nebo Godspeed You! Black Emperor. O výraznější průlom Kwoon se postaral klip k písni I Lived On The Moon. Meditativní animovaná fantazie režiséra Yannicka Puigiho si vysloužila hned několik prestižních cen včetně těch z barcelonské přehlídky Art Futura nebo italského festivalu P.I.A.F.F. K úspěchu krátkého filmu rozhodněpřispěla také vrstevnatá atmosférická hudba Kwoon a klip jim otevřel cestu za hranice Francie. V rámci letošního turné Kwoon představí materiál z právě chystané desky.

Tuzemská kapela Flash the Readies na sebe začátkem letošního roku upozornila svým koncepčním albem In Belvedere, na kterém proplouvá vodami alternativního rocku, ruku v ruce s psychedelií, ke vzdáleným břehům post rocku.


21.10.2013 20:00 | Chapeau Rouge, Praha
22.10.2013 20:00 | Jazz Tibet klub, Olomouc

Vstup: tba

Odkazy:
www.chapeaurouge.cz
www.kwoon-music.com
www.flashthereadies.com

Kontakt na pořadatele: 775 999 711
flashthereadies@gmail.com

INTERPRETI

Kwoon (fr)

Styly: post rock

Kwoon are a postrock band from Paris, France, founded in 2006. Their debut album Tales and Dreams became a critical succes. Lead-single I Lived on The Moon, and the accompanying animated videoclip, has been played over 2 million times on youtube. By now, the song has gathered over 2 million plays on youtube. The clip has won awards at filmfestivals in France, Italy, Germany and Spain.

Their second album When The Flowers Were Singing (2009) cemented Kwoon's reputation as one of the up-and-coming names in European postrock. Total sales for the two albums combined have surpassed 5000 and their songs have been scrobbled +1 million times on last.fm. The band have played 150 live-gigs in France, Belgium, Switzerland, Netherlands, Greece, Romania, Poland, Germany, Czech, UK, Ireland and Russia. They have performed alongside Triggerfinger, and were personally invited by Mogwai to do their support in Greece.

www.kwoon-music.com/

Flash the Readies

Styly: indie rock

Že indie rock zpívaný českou kapelou v angličtině nutně nemusí tahat za uši dokazuje právě tahle skupina. Tato trojice z Olomouce si ve srovnání se zahraničními kapelami v ničem nezadá! Flash The Readies vznikli v roce 2006 a mají za sebou už 2 EP – Demo 2007 a Circles (z roku 2008). V roce 2009 vyšlo jejich debutové album s názvem Kyska, které bylo přijato více než vřele, za vše může mluvit recenze ze serveru musicserver.cz – „Když se řekne, že něco zní moc česky, většinou je to myšleno jako nadávka. Díky kapelám jako Flash The Readies a jim podobným, bychom se ale tohoto klišé mohli snad konečně zbavit“. Po pilném koncertování po celé republice se v roce 2010 obměnili téměř všichni členové kapely a výsledkem bylo koncepční album „Desert Station“, které se stále snaží nenechat se strhnout mainstreamovým proudem českých vod. Přijďte se přesvědčit sami!

http://www.flashthereadies.com/
http://bandzone.cz/flashthereadies

 

 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO