CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 7.10.2011

Live Concert

Datum akce:
7.10.2011

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Magpie (indie-punk-electronica )
 
Moduretik (elektro)
 
Addict (electronica/experimental)

Electronický večírek v podání Addict, Moduretik a Magpie

V pátek 7. října zažije pražský klub Chapeau Rouge elektronické běsnění. Tento večer spojí tři mladé elektronické projekty své síly, které patří k tomu nejzajímavějšímu současné elektronické scény v Čechách, a představí svou tvorbu pražskému publiku.
Jako první zahraje opavský projekt Addict, jehož mix electronického glitche vyniká hudební nápaditostí a unikátní atmosférou. Po něm přijde na řadu pražský one man band Moduretik se svým potemnělým synth wave a minimalem inspirovaný čím dál více undergroundem osmdesátých let. Jako poslední přijdou na řadu pražští Magpie, kteří rádi čerpají z britského new wave, kytarovek i madchesteru. Základem jejich hudby je sice čistě elektronický zvuk, na koncertech ovšem veškeré mrtvé zvuky potlačují a dávají průchod čiré energii živých nástrojů.
Po skončení živého vystoupení čeká na návštěvníky akce lahůdková afterparty, o kterou se postarají HIFFI & MC Jacob ze Skyline.

Akce začíná krátce po 20. hodině na underground stage v Chapeau Rouge, vstupné stojí 70 Kč.

www.bandzone.cz/magpie
www.bandzone.cz/moduretik
www.bandzone.cz/addict

Fb event: www.facebook.com/event.php

INTERPRETI

Magpie

Styly: indie-punk-electronica

Hudba pražské kapely Magpie má nejblíže ke škatulkám synth / electro / pop s tanečními podklady, ovšem s důrazem na výrazné melodické linky a čitelnost. Ačkoliv sami rádi přiznávají, že rádi čerpají z britského new wave, kytarovek i madchesteru, jejich hudba stojí pevnýma nohama v přítomnosti. Mísí se v nich nálady The Cure, zvukomalebnost Sonic Youth i strojová přesnost Depeche Mode. Základem je čistě elektronický zvuk, na koncertech ovšem veškeré mrtvé zvuky potlačují a dávají průchod čiré energii živých nástrojů. Na jaře letošního roku vypustili na svých stránkách EP Sleepwalking a brzy se chystají na další.

bandzone.cz/magpie

Moduretik

Styly: elektro

Moduretik je elektronický one man projekt působící v Praze. Vlastním jménem Jan Jiskra tvoří hudbu od roku 2001. Nyní dokončuje v pořadí již páté album s názvem "Fantas", které by mělo být hotové začátkem listopadu. Za dobu celé své tvorby vystřídal Moduretik několik stylů, jmenovitě od elektroniky, 8bitu až po Synth-pop a experimental. Aktuální zvuk jeho chystané desky se nese v duchu temně-tanečnějšího analog zvuku- Synthwave, minimal synth a synthpop.

bandzone.cz/moduretik


Addict

Styly: electronica/experimental

Addict je producent ze slezské Opavy. Vzniklý v zahraničí s inspirací se zahraničí. V jeho věcech se míchá IDM s glitchem, dubstepem, minimalem, electronikou a dalšími žánry. Večer v Chapeau Rouge pojme tak, že prolne své skladby s visuální projekcí.

bandzone.cz/addict

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO