CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 22.10.2011

Live Concert

Datum akce:
22.10.2011

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Insania (crossover metal)
 
Samir Hauser (Vanessa)
 
Fake it (hard core)
 
The Yours (heavy metal)
 
The Vacant Eyes (progressive metal)
 
ABAB (techno/house)

METAL v CHAPEAU ROUGE
večírek na prknech, co znamenají podsvětí

INSANIA (crossover metal) / THE YOURS (metal)
FAKE IT (hardcore) / THE VACANT EYES - křest EP "Bright Sky" (progressive metal)

sobota 22.10.  / 19:00
nový sál po rekonstrukci !!

INSANIA
Astrální brněnská crossoverová hydra na jediném pražském koncertu do konce roku. Nemá smysl se babrat ve 24leté minulosti, když na kapelu čeká ještě hodně neobjevených cest. Nejnovější album KULT HYENY kouše, škrábe. Je tu cítit punk, hard core, ale i moderní metalové postupy. Na nadcházejícím koncertě kapela „vyvolá duchy" několika starších nevergreenů z let dávných, které kapela věky nehrála. Jako speciální host přijal pozvání SAMIR HAUSER z Vanessy.

http://bandzone.cz/insania

http://insania.freemusic.c​ z/


THE VACANT EYES
Mladá pražšká kapela ovlivněna progresivními skupinami, jako jsou Pink Floyd, Dream Theater, Opeth nebo Porcupine Tree si vyšlapává svou vlastní cestu specifickým zvukem a způsobem skládání. Na koncertě pokřtí své první oficiální EP " Bright Sky"

http://bandzone.cz/thevaca​ nteyes
- UKÁZKY Z EP BRZY !

FAKE IT
I přes to, že celý večer je věnován metalu, je třeba ještě pořádně přitvrdit. Fake It hrajou syrový hardcore s nádechem crossoverových let devadesátých.

http://bandzone.cz/fakeit


THE YOURS

Melodický metal a nejen to. Je slyšet vlivy klasických heavy metalových, ale i thrashových kapel. POZOR ! Z Vlašimi za kapelou vyjíždí speciální metalový bus s věrnýma fanouškama : http://www.facebook.com/ev​ ent.php?eid=20897070250297​0
http://bandzone.cz/theyour​ s


vstupné 100 Kč (na místě)
start 19:00 / konec 00:00 / poslední metro 01:00 z konečné

pořádá MAD DUCK BOOKING a CHAPEAU ROUGE

INTERPRETI

Insania

Styly: crossover metal, crossover - post hardcore

INSANIA vznikla roku 987, po několika koncertech jí byla roku 988 ze strany brněnské StB zakázána další činnost. Poté chvíli působí pod krycím názvem SKIMMED a pod touto hlavičkou v roce 990 vydává LP „New Insanity“ (první nezávislou desku v Československu). Roku 992 obnovuje činnost opět pod názvem INSANIA a v novém složení vydává roku 992 demo "R.U.DEAD?", v r. 993 EP "Vertigo" a v r. 994 první CD „Crossfade“, které slavilo úspěch i v zahraničí. Kapela dále koncertuje po celé Evropě, hostuje v několika televizních a rozhlasových pořadech a hraje společně s kapelami jako je VOIVOD, NO MEANS NO nebo KILLING JOKE. Od roku 991 se datuje její přátelský vztah s Jello Biafrou (ze sanfranciských DEAD KENNEDYS).

Po americkém turné koncem minulého století vydala INSANIA, kromě živého CD "Recycling & Live in Seattle", dvě řadová alba, "Trans-Mystic Anarchy" a "OUT", z nichž obě skončily v daném roce na druhém místě v kategorii "hard and heavy" ankety hudebních kritiků Anděl. Na začátku roku 008 je INSANIA s albem "Rock'n'Freud" nominovaná (spolu s My Chemical Romance, Billy Talent a Gaia Messaia) na cenu TV Óčko a v březnu 008 za něj dostává cenu hudebních kritiků ANDĚL 2008. V květnu 008 získává ocenění Album roku v anketě BŘITVA 2008, v níž každoročně hlasuje 69 rockových publicistů z 29 médií.

Nyní se chystá tour, videoklip a hlavně pražský křest nového CD " Kult hyeny "




INSANIA - Novodobá diskografie:

R.U.Dead? 992, demo

EP Vertigo 993, Malárie rec.

CD Crossfade 994, Malárie rec.

EP Caught Red-Handed 995, několik labelů

CD God is Insane ... Join Him! 996, Taga rec.

EP Woodoo Astrology 997, Taga rec.

CD Virtu-ritual 998, Indies rec.

CD Recycling & Live in Seattle 000, CBR

CD Tamto remixuje Insanii 001, příloha Tamto

CD Trans-Mystic Anarchy 001, Redblack

CD OUT 003, Redblack

CD Rock'n'Freud 007, Redblack

Veškeré informace, včetně mp3 a fotografií, lze získat na: www.insania.freemusic.cz nebo na  http://bandzone.cz/insania
 

Fake it

Styly: hard core

Tak tahle banda vznikla postupnou (ale přirozen(í)ou :) mutací z kapely Stream X která byla prostě tak magnificentní, že jen její existence ohrožovala současné velikány světové muziky. Dokonce hrozilo že budou Beatles kvůli stream X vymazáni z historie. Byli jsme nuceni, po několika nepovedených atentátech na Bobase, pod tíhou faktů kapelu zrušit..

... a to proto, že ostatní členové kapely si museli změnit pohlaví a odstěhovat se do oblasti 51, z původních xichtů kapely zbyl jen nebojácný BoBAss ´pekelný tam-tam´..

... na konferenci o raketové fyzice se Bobass seznámil s OptiKusem a ti dva začali kout společné plány na ovládnutí vesmíru pomocí tvrdých kytar a dunivých ran kopáku..

..museli ale rozšířit své řady, spojili se s RoBeeRem, Kub_ICEm, Ráďou (a Eltonem Johnem)..

... vytvořili Peklo zvané FAKE IT, vole..

The Yours

Styly: heavy metal

bandzone.cz/theyours

ABAB

Styly: techno/house

Duo pod názvem ABAB se již pět let objevuje na pražské elektronické scéně. Začali soundem, který jim byl v počátku nejbližší a posloužil jako inspirace, kterou přetvořili ve vlastní nenahraditelný a rozpoznatelný zvuk. Jako rezidenti pražského klubu Chapeau Rouge zprodukovali pravidelnou party “Revolution 909”, která se nikdy nesnažila o to, aby byla pouze “další techno akcí”. Co jí odlišuje od ostatních, je primárně snaha, aby se návštěvníci dostavili za hudbou a nikoliv se pouze ukázat. To potvrzují například pouštěním 11ti minutového tracku v jeho celé délce a i kvůli jednomu člověku, jenž ho poznal; výměnou CD půl minuty před koncem předchozího tracku kvůli předpokládané reakci lidí na danceflooru; opožděným začátkem noci kvůli jednomu tracku, který se nebojí zahrát víckrát za večer a nebo naopak nezahrát to, co každý moc dobře zná. Stručně a jasně – odmítají pouštět pouze to, co lidé chtějí slyšet. Prostě si hraním stojí za svým a taktéž vlastním vztahem k hudbě. 

Jejich debutové album Sleepeless Nights je výsledkem výše zmíněného činění. Přinášením aktuálních hudebních počinů a nepřetržitou selekcí dospěli k vytvoření vlastních tracků, které se snaží vyplnit mezery v hudebním spektru. Inspiraci čerpali z reakcí na jejich hudební činnost, ať už přímo z energie danceflooru v ranních hodinách či z nočních hudebně-produkčních chvil, během kterých album vznikalo. 74 minut hudby jsou produktem snahy přispět hudební scéně, které jsou součástí, a to se stejným přístupem jako s hraním.



Více na http://www.facebook.com/weareABAB nebo http://www.soundcloud.com/weareabab.

Další info:

www.weareabab.bandcamp.com/releases

www.youtube.com/user/weareABAB

www.twitter.com/weareABAB





Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO