CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 9.1.2010

Jokers Live Bands Night

Datum akce:
9.1.2010

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Adam Piaf
 
The Slots (indie pop)
 
Joker’s Face (rock´n´roll)
 
Bros’n’Beasts (rock´n´roll)
 
DJ Ark3r (acid/house/deep/techno)
 
Lucas Hulan (Nightphunk) (house, techno)

 

9.1.2010 – DALŠÍ JOKER’S NIGHT

(The Slots, Joker’s Face, Adam Piaf Vopička /Fake Tapes/, Bro’s’n’beasts)

 

V sobotu 9.1.2010 se v Chapeau Rouge v undergroundové scéně opět uskuteční další večer plný rock’n’rollu – JOKER’S NIGHT - večer, který je průřezem současnou rockovou klubovou scénou a příchozím tak představí znovu pár výborných kapel současné scény, které stojí rozhodně za to vidět a slyšet ! Znovu budou představeny jak začínající kapely, tak „ostřílené“ z Prahy, jejichž vystoupení podpoří opravdu zajímavý special guest.

Za sekci JOKER’S PICK (stálice z Prahy) vystoupí kapela THE SLOTS (indie-rock’n’roll).

The Slots jsou již zavedenou součástí progresivní české kytarové scény, do které pronikli ještě pod názvem Slots & Shade (již od roku 2001). Jejich talentu si nemohli nepovšimnout v hudebních časopisech (Filter, Report) a hlavně v rádiích Express a Wave, v jejichž hitparádách se se svým singlem Minea umístili několikrát na vysokých pozicích, dokonce časopisem Filter byl tento singl vyhlášen jako nejlepší remix roku 2005. Skupina slaví i koncertní úspěchy, výrazně se do jejich historie zapsalo vystupovaní před The Frames (Irsko).

Jak se to již mnoha kapelám stalo a stává, je někdy potřeba si dát na čas pauzu ať už z jakýchkoliv důvodů, toto nastalo i v případě THE SLOTS, kteří 9.1. zahrají před plánovanou pauzou „naposledy“ exkluzivně právě na JOKER’S NIGHT.

http://bandzone.cz/theslots

 

Za sekci JOKER’S SPECIAL GUEST vystoupí a tento event podpoří frontman a zpěvák kapely Fake Tapes ADAM VOPIČKA.

Tahle mladá pražská kytarovka stačila za téměř dva roky své existence změnit nejen název (březen '06 Big Cheese, od srpna '07 The Fake Tapes, říjen '08 Fake Tapes), ale několikrát i fyzickou podstatu kapely - v současnosti FT hrají ve složení Adam Piaf (kytara, zpěv), Adam LittleRoot (kytara), Csabba (baskytara) a Chico (bicí). O hudbu i texty se stará převážně frontman Adam. Dříve, za dob bubenice Kaki, přispívala texty i ona. Navzdory tomu, že průměrný věk v kapele je pouhých dvacet let, všichni svoje nástroje i místo na podiu zvládají s přehledem.

promo

Jejich koncerty jsou plné emocí, energie a nálad. Střídají melancholické poprockové balady s punkovými vypalovačkami, nebojí se improvizace ani jiných experimentů. Frontman Adam, jehož hlasu se někteří nemohou nabažit a druzí ho nemohou vystát, zaručeně při každém koncertě vyždíme sebe i svojí kytaru do poslední kapky. Jeho jmenovec Adam LittleRoot zase rozhýbe a rozeskáče občas i pomocný personál. Nepostradatelný basák Csaba se sice moc nehýbe, zato vizuelně i instrumentálně absolutně zapadá. A nakonec energický a úderný Chico, z kterého emoce přímo stříkají. Prostě čtyři mladí, talentovaní muzikanti se spoustou inspirace a vlastní tvorby.

http://item.slide.com/r/1/0/i/DPjF8sX16D8wFlDTLlFScO1X8h43a9GG/

O slušné a stále stoupající úrovni kapely svědčí i vystupování v prestižních pražských klubech společně s kapelami zvučných jmen jako jsou např. The Prostitutes, Roe-Deer, The Bianca Story a jiné, koncerty po Čr i v okolních státech, festivaly a podobně (např. Planet Festival, Rock for People, Přeštěnice, Strahov Open Air a další). K úspěchům patří i předskakování britským The Futureheads v pražské Roxy.

http://item.slide.com/r/1/0/i/PqnUlFCX3D-KM0TEVG24NChEzdXrzfwg/

Fake Tapes v produkci Šmityho (The Prostitutes) natočili svojí debutovou desku Just Like Superheroes, kterou 7.11. pokřtili v téměř vyprodaném Rock Cafe. Desku vydala jako svůj vydavatelský debut společnost Soundsquare Music s.r.o., masteringu se ujal Ondřej Ježek. Single Just like superheroes se ještě před vydáním umístil v hitparádě Velká Sedma Rádia 1. Aby toho pro jeden rok nebylo dost, Fake Tapes byli nominování na Objev roku 2008 časopisu Filter.

Fake Tapes je velice úspěšná a v současné době v klubové scéně vyčnívající pražská kapela, která má za sebou krátkou ale velice progresivní existenci. Adam Vopička je zpěvákem a většinovým texteřem této mladé formace, která za poslední dva roky mohla být k vidění po boku kapel The Prostitues, Roe-Deer atd. a také již minulý rok úspěšně zaútočila na přední české festivaly. Na kontě mají debutovou desku Just like Superheros a také nominaci na Objev roku časopisu Filter.

9.1. na JOKER’S NIGHT se můžete těšit na jeho sólové akustické vystoupení.

http://bandzone.cz/thefaketapes  

 

Za sekci JOKER’S DRAFT (začínající kapely, kterým tento event má pomoci po boku větších kapel k získání základny fanoušků) vystoupí 9.1.2009 kapely dvě : JOKER’S FACE (rock’n’roll-funk, Praha) a BRO’S’N’BEASTS (rock’n’roll, Praha).

 

Mladá kapela JOKER’S FACE pokřtí při příležitosti koncertu na JOKER’S NIGHT své nedávno vyšlé debutové 5ti-songové EP Turn On Your Wah-Wah! Kterým se snaží dobýt své místo na slunci klubové scény.  Jedná se o kapelu, která vznikla teprve v létě 2008, přesto je tato kapela složená z vlastně již zkušených muzikantů například  z kapel Afterspoon a Boby Soxer. Jejich hudební styl by se dal popsat slovem „fúze“ z důvodu, že v sobě kloubí mnoho hudebních stylů a směrů od plnokrevného rockenrollu až po disco a funk. EP které bude kapela 9.1.2010 v Chapeau Rouge křtít bylo natočeno koncem léta 2009 ve Studiu Mydlovary pod vedením vynikajícího zvukaře Kulicha (kytara La Grupa, zvukař Wohnout, The Wall (CZ) a dalších). V současné době mají skvěle nakročeno do finále hudební soutěže Startér Live.
http://bandzone.cz/jokersface

 

Další začínající kapelou, ketrou budte mít možnost na JOKER’S NIGHT 9.1.2009 shlédnout je pražská formace BRO’S’N’BEASTS.

Tato kapela vznikla spojením členů Another Way a TBA. Ze společných jamů v létě 2009 postupně začal vznikat materiál na debutovou desku. Prvním songem, který Bro’s’n’beasts natočily je Eye to Eye, ke které byl zanedlouho na to natočen i klip, který je již od 9.10.2009 úspěšně zařazen do vysílání hudební stanice Óčko. Jejich hudební styl je velice osobitý a nekonvenční, díky čemuž je možné tuto kapleu vidět již po boku kapel jako jsou Blue Effect, Wohnout, Radiostars, Vypsaná Fixa atd.

http://bandzone.cz/brosnbeasts

 

Shrnuto a podtrženo, 9.1.2009 toho bude v Chapeau Rouge na undergroundové scéně mnoho k vidění a slyšení, neváhejte proto dorazit !!!


...A POTÉ:

 V sobotu 9tého ledna se v pražském Chapeau Rouge (Underground Bar) koná další večírek pod taktovkou residenta, který si říká DJ Ark. Tento mladý a talentovaný dj hraje převážně drum n bass, ale v poslední době je znám také díky jeho rovným setům ve stylu techhouse, deep a minimal. Jeho večírky ve spodní časti Chapeau Rouge patří mezi nejrozjetější mejdany tohoto speciál underground baru.

Dále se mužete těšit na jeho hosta, kterým bude Lucas Hulan z vydavatelství Nightphunk Recordings. Tento ostřílený matador Vám naservíruje aktuální underground house lahůdky a také nový materiál z jeho vlastního labelu. Tento večer bude opravdu velká zábava, tak koukejte dorazit na drink a nebo si lehce trsnout v novém future roce 2010. Pro všechny tancechtivce je vstup zdarma. A nezapomeňte začíname od půlnoci..

Underground People

 

INTERPRETI

The Slots

Styly: indie pop


Joker’s Face

Styly: rock´n´roll

Energická kapela, která si dělá co chce a co se jim líbí, ale tak aby se to líbilo ostatním…Joker's Face.
Inspiraci hledají jak u Velvet Revolver, tak u Audioslave, Alice In Chains, Queens Of The Stone Age, Muse, Marilyn Manson, Depeche Mode, Lenny Kravitz, nebo Red Hot Chilli Peppers...styly prostě míchají, jako perníkáři chemikálie v laboratořích pod Libeňskym mostem.

 bandzone.cz/jokersface

Bros’n’Beasts

Styly: rock´n´roll

Bros n Beasts je pop rocková CZ/US kapela v čele s charismatickým americkým frontmanem Scott De Castro, který od roku 2003 žije v Praze. BnB vznikli v roce 2009 a již na konci roku 2010 nahráli své první album "On a Limb". Následně v roce 2012 vydali EP "Let It Be" a na podzim 2014 vydala 2. desku Living in the Now v produkci amerického producenta Geoffa Tysona. Kapela za svého působení dosáhla několika úspěchů, z nichž to nejvýraznější bylo 3.místo v největší soutěži kapel své doby v ČR - RGM Live Space. BnB se podařilo vytvořit jedinečný druh hudby, který je charakteristický svým rytmem a silnou melodií, která vás udrží zpívat celou noc. Nenechte si ujít možnost vidět tuto kapelu naživo!

www.facebook.com/brosnbeasts/

bandzone.cz/brosnbeasts

DJ Ark3r

Styly: acid/house/deep/techno

DJ Ark není včerejší objev soutěže talentů, po české hudební scéně se pohybuje již řadu let, a bez plenek.
Prvně se dostal k hudební technice v raných deseti letech, tehdy si díky bratrovu nadšení pro techno mohl vyzkoušet svoje první mixy na dnes již legendárním setupu DJM 500 a technics sl 1210mk2.
Po několika letech ochutnávání různých hudebních kousků a nasávání inspirace, uzrál čas pro první vlastní podnik, když společně s několika kamarády stál u zrodu hudebního uskupení NANO Sound. NaNo Sound mělo od svých počátků silnou základnu v tzv. zlomených odnožích elektronické hudby, často s lazením na anglické producenty. Tou dobou (psal se rok 2003) Ark prožíval naplnění a radost v rytmu d´n´b a junglu a nejčastěji vystupoval back 2 back s Dj Neotem aka Drum Technology. Dvojka mladých djs si zahrála snad ve všech zákoutích české republiky od západu na východ a ještě dál až ku slovenským bratřím a bratislavskému klubu Účko.
Po nesčetných vystoupeních různě po domovině Ark začíná bookovat zahraniční DJs pro místní párty a festivaly stejně jako pořádat vlastní akce. Setkání se smetánkou zahraniční hudební scény a hvězdami zvučných jmen zprostředkoval mimo jiné i díky svým pravidelným drumandbassovým večerům nazvaným STEPPIN'. Jeho hosty se tak v rychlém sledu staly Danny Wheeler, MC Tali, TC, Heist a Jenna G.

Za roky protěžování drumandbassu a zlomených beatů si zahrál vedle lidí jako NOISIA, Netsky, Brookes Brothers, Camo & Krooked, Black Sun Empire, John B, Apex, Prolix, Clipz, Shock One, Futurebound, Current Value feat. Snow, Fexomat, Zubcore, Dj Rush, B Complex, Stanton Warriors, L Plus, Brooklyn, Rido, No Money a s řadou dalších zvučných jmen.
Se zřejmostí toho, kolik výrazných prvků proniká do hudby z vod mainstreamového electra a dubstepu, přišla i potřeba dozvědět se více o minimálnějších, hlubších polohách elektronické hudby a nových rezervoárech inspirace v undergroundu.

Postrčen znovu vpřed životem Berlína a projekty jako například Bar 25 si Ark uvědomuje potenciál minimální elektronické hudby a rozsah těchto lánů neoraných i u nás doma.
Arka s jeho svěžímy sety prodchnutými miriádami odstínů duhy elektra můžete v Praze potkat nejčastěji v klubech jako je Chapeau Rouge, Palác Akropolis, Cross, Roxy a dalších. Hodit zadkem či podupat nohou můžete zajít na Arkovi pravidelné akce Arcade a nebo Be At:, na kterých se podílí s vydavatelství BEEF Records a kde byli v minuloasti k slyšení interpreti jako Djuma Soundsystem, Alexkid, Niko Schwind, Chmara Winter, Peter Horrevorts, Niconé, Claire Morgan, Timid boy či česko-australský projekt Shades of Gray. Nemělo by se zapomínat ani na pražské seskupení SWAMPSOUND, kde je Ark už mnoho let členem.

V současnosti jsou hlavní Arkovou inspirací vytříbené postavy berlínské a londýnské hudební scény. Od těchto vlivů se částečně dnes odvíjí i jeho slastní styl hraní ve kterém si zakládá především na přístupnosti a zábavě, s gradací až k euforii, jíž dosahuje dobrou kombinací dynamických mixů a pestrostí, nikoliv však mnohostí, rytmů a zvuků.
Mimo svoje osobní zalíbení vás však Ark dokáže s radostí provázet po plejádách homogenních ale i cizími prvky prodchnutých stylů jako acid, house, deep, minimal, techno, bass, chicago, detroit. A i když Arkovi sety i párty bývají tématicky i stylově zařazené, neztrácí ze zřetele svodný prostor pro zábavu, tvořivost a inprovizaci.


http://www.facebook.com/deejayark

http://www.swampsound.net
www.soundcloud.com/ark3r
www.chapeaurouge.cz

Lucas Hulan (Nightphunk)

Styly: house, techno

DJ Lucas Hulan začínal s house music v roce 1996 v menších pražských klubech XT3 a Punto Azul, kde s kamaradem DJem Sidecarem začal objevovat kouzlo černých vinylových placek.
 
Jeho DJský talent mu zajistil i vystoupení na legendárních parties SHAKE v Roxy, po boku “táty” Loutky a spousty zahraničních hostů, především z Holandska, které ve své době (kolem roku 1998) znamenaly vrchol pražské / české klubové scény. Celá jedna generace clubberů na tyto akce dodnes vzpomíná jako na něco zcela vyjímečného, co se již nikdy nebude opakovat a na jejichž neuvěřitelnou atmosféru nikdy nezapomenou.
 
Od té doby Lucas vystupoval snad ve všech českých a slovenských klubech (od Aše až po Košice), ale také v zahraničí (UK, Costa Rica, Švédsko, Švýcarsko, Polsko atd.), na všech možných tanečních i netanečních festivalech, vydal několik oficiálních kompilací, má vlastní značku NIGHTPHUNK, která začínala jako pravidelná noc v Roxy, dnes již zahrnuje také label Nightphunk Recordings, který vede společně s DJem Braunem a jejich releasy představují i tak zvučná jména jako Style Of Eye, Asad Rizvi, Herb LF, Shades Of Gray nebo Deepchild.
 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO