CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 22.5.2012

Live Concert

Datum akce:
22.5.2012

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Chodská junta (alternative rap)
 
DIAkritika (hip hop funk)
 
DJ Miki Disc-jockey

"Copa žereš, copa ti dávají?"- Chodská Junta představí svůj debut v Chapeau Rouge!


Chodská Junta je hluková odbojová jednotka. Bojuje za mír a lásku a Lomikarův Boží sound! Se svou první nahrávkou se tahle zcela unikátní formace představí 22.května v pražském Chapeau Rouge. Počin o deseti písních byl nahrán HIFI SEKTOU (Jiří Schmitzer ml.) v Golden Digital Studiu u Amáka a v Mášině pokojíku u Syrůčků.

Frontmanka kapely BioMasha, vystudovaná scénografka, zprvu hledala prostor pro svá slova v Slam poetry; její tvorba se vyznačuje prací s improvizací a osobním přístupem, reflexí politického dění a "příběhů ze života". Nyní funguje v několika hudebních formacích, jako rapperka, zpěvačka a performerka.
Její kapela není na scéně úplným nováčkem, funguje již dva roky a stále překvapuje svými četnými vystoupeními při mnoha různých příležitostech. Sestava složená z lidí věnujících se svébytně různým disciplínám propojujícím hudbu, divadlo, film i výtvarné umění již napovídá vzniku jedinečné syntézy. Tvrdší elektro s prvky emo ethna, psychadelickej kantry hiphop, liturgické yndý, balkánská komořina, pop punk,britmetal, domažlickej hard gospel, barevná mozaika žánrů se přitom snaží držet pohromadě pomocí písňové formy. Činnost Chodské junty zahrnuje mimo jiné produkci dvou divadelních inscenací (Pud a zkušenost podle Jane Austenové a Eden LDN podle Jacka Londona), performativní produkci (související s výtvarným i literárním uměním-vernisáže, výstavy, čtení) a produkci koncertní. Texty i zvukem skupina reaguje na všemožné trendy nezávisle v čase. Bez zajímavosti není ani to, že zdarma bude nahrávka distribuována guerillovou cestou pomocí flashdisků uložených na různých místech ve veřejném prostoru. Zájemci se k ní budou moci dostat přes kódy, které získají pomocí kontaktu.

Předposlední květnový úterek se můžete v Chapeau Rouge těšit na "zcela zábavný večer v duchu vžitých kritérijí !". Nosiče, klacky, kosti, artefakty budou ceremonialně odhaleny Lenkou Zogatovou. Celý zábavný galavečer bude moderovat Matěj Samec, dramaturg a člen dua URPOP. Před vlastním vystoupením Chodské junty vystoupí hiphopová formace DIAkritika a antifolkař Nikola Brasko. Afterparty pak bude v režii Miki Disc-Jockeye.

Odkazy:
http://chodskajunta.cekuj.net
http://bandzone.cz/chodskajunta

Aktuální rozhovor s BioMashou:
http://aktualne.centrum.cz/kultura/umeni/clanek.phtml?id=741558

INTERPRETI

Chodská junta

Styly: alternative rap

CHODSKÁ JUNTA je hluková odbojová jednotka. Stylově a žánrově osciluje mezi tůtěma regulerníma kategoriema: tvrdší elektro s prvky emo etna, psychadelyckejkantry hip hop, Yndý! Balkánská komořina, Pop punk, Britmetal, Domažlickej hard gospel - to celý barvený dunivým URPOPEM. Zelená brigadýrka a psí hlavy na výložkách. Bojuje za mír a lásku našim znakem znakem:



chodskajunta.cekuj.net/

bandzone.cz/chodskajunta

DIAkritika

Styly: hip hop funk

bandzone.cz/diapsyche

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO