CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 4.10.2012

Live Concert

Datum akce:
4.10.2012

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Staer (no) (fresh saladcore)
 
Superego Kid (ambient/noise/rock)
 
Glitchtet (experimental rock)
 
Microvomit (lo-fi)

Staer (v př. Glaukom) se už letos na jaře představili v Praze na společným turné s Child Abuse, takže pro ty kdo to nechytili - hrajou v jednoduchým složení (kytara, basa, bicí) čistě instrumentální smšť, komponovanou stejně jako improvizovanou. Krom běžných klišé (Happy Metal, Post HC) bývají jejich hlučná rochnění označována dost možná příznačněji jako fresh saladcore nebo cunt-o-matic dressing, zvolit si můžete mezi vysokotučným zvonkovým modulátorem, nebo filtrovaným chlazeným hlukem, dalším kulinářským invencím bezmezně otevřeno.
Po prvním EP vydali letos eponymní debut současně na německých Discorporate records a na věhlasném francouzském labelu Gaffer Records, kterej produkuje velkou spoustu freejazzových, noisových, či jinak experimentálních projektů, za všechny řekněme třeba Ahleuchatistas a Sheik Anorak.

INTERPRETI

Superego Kid

Styly: ambient/noise/rock

Superego nejvyšší jest složkou osobnosti prahnoucí po morální dokonalosti a vnucující našim JÁ norem společenských, blouzníval vídeňský premiant Šlomo v naději, že vymýšlením učených názvů pro věci dobře známé (svědomí) nahradí pohřešované „n“ ve svém jméně a stane se přítelem lidstva. Kroměříž, odkud pocházejí Superego Kid, je ovšem mnohem blíž Příboru než Vídni, a tedy i blíže přirozenosti. Jejich hudba se vzpírá (nikoli však, Šlomo, tvým způsobem) žánrovým nálepkám. Zvukové koláže jsou postaveny z vlivů indie, post-rocku, ambientu i fusion atmosféry. Kluci střídají nástroje jak na běžícím pásu a během jejich koncertů lze čekat samá překvapení. Není-li to protimluv.

bandzone.cz/superegokid


Glitchtet

Styly: experimental rock

Instrumentální trio s matoucím libozvučným názvem. Díky nástrojovému obsazení (kytara, basa, bicí) by se chtělo říct, že Glitchtet jsou kytarovka. Svojí estetikou mají ale blízko třeba ke King Crimson. Pozvolná stavba skladeb s důrazem na repetice a groove. S tím Glitchtet oslovili v září i diváky na německém Lietze Rockfestivalu.

glitchtet.com

Microvomit

Styly: lo-fi

Microvomit vznikli ze Soxoo a jsou součástí NAAB, ze kterých si berou hned tři její součásti, noise assault budweis. Improvizovaný hluk z hloubi nástrojů, velký třesk jako jediné východisko, sebedestrukcí k nové kreaci!

bandzone.cz/soxol
microvomit.bandcamp.com/

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO