CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 2.6.2012

BPM Test

Datum akce:
2.6.2012

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Pavel Bidlo (Yoshitoshi - Usa) (electronica)
 
DJ Loutka (house)
 
DJ Vasquez (Bpm.DJ)
 
DJ BeDa

BPM Test v Chapeau Rouge aneb nechejte se oTESTovat a zaroveň oTESTujte naše DJské matadory jako jsou: Pavel Bidlo, Loutka, Vasquez či BeDa…

Pro některé jsou tito headlineři naprosto jasná, léty prověřená jistota kvalitního mejdanu, nicméně na tomto večírku budou po celou noc probíhat „Testy všeho druhu“ - a to až do úplného konce (myšleno do té doby než: „všichni TESTovaní, TESTovanými TESTy neprojdou“,)

TEST je pilotní „mejdánek“ kterým oTESTujeme naši staro/novou ideu a koncepci klubových nocí - za vašeho přispění bychom rádi oživili atmosféru dob nedávno minulých.
Je pro nás důležitá zpětná vazba od vás: od víkendového návštěvníka tanečních akcí, clubbera srdcem i duší, nováčka, fanouška kvalitní hudby, až po skalní příznivce oldschoolových parties a DJs. Totiž jen díky VAŠÍ velké pomoci a podpoře se nám podaří, zvrátit všechny ty neosobní párty, zpět k těm uvolněným "openminded" mejdanům, které byly nedílnou součástí každého klubu a nyní se téměř vytratili. Chybí nejen nám, spoustě pamětníkům…ale jistě i návštěvníci, by rádi za své vstupné, zažili tu nádherně uvolněnou a pohodovou atmosféru starých dobrých mejdanů.

Vy všichni, co by jste se opět rádi bavili, dorazte nejen kvůli unikátnímu večírku,…proč by, jste se i vy, nemohli seznámit - jestli se ještě osobně neznáte - s Loutkou, Pavlem Bidlem, Vasquezem či BeDou a dát si drink s kýmkoli z nich. Odchytnout si je můžete kdekoli u baru, u stolu i na tanečním parketě. Je jedno jestli dorazíte sami, v páru, nebo se skupinou svých přátel. Pro nás bude odměnou vaše účast a pro vás, zase seznámení se zajímavými lidmi….
P. S. sami v koutku stát určitě nebudete :-)


INTERPRETI

DJ Pavel Bidlo (Yoshitoshi - Usa)

Styly: electronica

Jeden z našich nejlepších současných dýdžejů o sobě může s hrdostí prohlásit, že psal historii české taneční scény. Zástupy jeho fanoušků to s nadšením potvrdí. Pavel Bidlo, známý jako DJ OO Bidlo FX, DJ OO Bidlo nebo zkrátka DJ Bidlo se vydal za svým vinylovým dobrodružstvím v devadesátých letech – v době, kdy byla taneční scéna u nás zatím ještě v plenkách.

Díky vášnivému zapálení a jistě také velkému talentu na sebe úspěchy nenechaly dlouho čekat. Pavel se velmi brzy stal leadrem české taneční scény u nás. Jméno DJ Bidla už dvacet let táhne do klubů tisíce fanoušků house – music. Jeho house sety znají téměř po celém světě. Své příznivce si získal například v Německu, Holandsku, Brazílii, USA, nebo třeba Kanadě.

Pavlův styl mixování se vyznačuje vynikající technikou, citem pro okamžik překvapení, nápaditostí, smyslem pro programování celého setu a hudebním vkusem. Nejlépe se přesvědčíte na vlastní nohy. Česká legenda, Pavel Bidlo, byl první DJ u nás, který zúročil své muzikantské dovednosti k produkování a remixování. Kritici často oceňují jeho hudební profesionalitu.

Říká se o něm, že si jeho posluchači nemůžou být jisti stylem, rád totiž překvapuje. Úspěchy DJ Bidla jsou snem mnoha DJs a producentů. Po několika letech života v New Yorku se v roce 2011 vrátil zpět do Čech.


zdroj: www.bpm.dj/pavel-bidlo/

www.myspace.com/pavelbidlo 

www.facebook.com/pavel.bidlo.5


DJ Loutka

Styly: house

Loutku lze po právu považovat za základní kámen české taneční scény. Nepočítáme-li jeho počátky v klubu Futurum, kde se jako DJ věnoval více kytarovým a now wave projektům (jeho nejoblíbenější skuponou byli Duran Duran), byl Loutka u zrodu téměr všech důležitých momentů vzniků a vývoje české klubové scény. Po první house party v klubu Meloun byl neodvratně lapen houseovými rytmy. Odjíždí do Amsterdamu, kupuje gramofony, mixpult, první desky a v neformálním seskupení ToMaMi stojí u zrodu prvních parties v České produkci. V roce 1993 se stává spoluzakladatelem agentury Roxydust House Facoty - dnes Roxydust - a společně s Jardou Krampolem a Petrem Hoskem startuje první pravidelné parties v KD Ladvi. Rok 1994 je pro Loutku rokem zlomovým -DJ Joost Van Bellen ho zve do amsterdamského klubu Roxy, kde se zasluhuje o další prvenství - jako první Český DJ vystupuje v zahrančíním klubu. V letech 94, 95 dostává v Amsterdamu angažmá takřka ve všech předních klubech (Chemistry, Mazzo, Paradiso, Richter, Waakzaamheid) a sbírá cenné zkušenosti, které ve spojení s jeho přirozeným hudením talentem a citem pro atmosféru pasují Loutku na nejoblíbenějšího Českého DJe. V Praze nechybí na programu žádné větší party, objíždí taneční akce po celé republice. Měl rezidentní noc v pražském klubu Radost FX a podílí se na produkci agentury Roxydust, která v roce 1996 rozjíždí Loutkovu rezidentní noc Shake v klubu Roxy. Shake se stává v prvních dvou letech fenoménem a Loutka je pomalu, ale jistě legendou taneční scény. V rámci této noci, vůbec poprvé, zajistil program Shaku výhradně on. Počin, kterým se žádný Český DJ nemůže pochlubit. Vystupoval po boku mnoha velkých jmen, jako například Darren Emerson, Terry Francis, Robert Owens, David Alvarado, Josh Wink, Jost Van Belen, Dimitry (Dee Lite), Mr.C, Westbam, Bushwacka, DJ Sneak, Dimitry (Amsterdam), Koenie, Marcello, Eddie Amador, 4 Hero Djs, UFO, Jazzanova, Silicon Soul, Junior Sanchez, Knee Deep a řadou dalších. Jeho DJské sety jsou charakteristické tou nejčistší house music a nekonečným střídáním nálad - jeho souznění s tancujícím publikem často působí až mysticky. V lednu 2001 uzavřel smlouvu o exkluzivním bookingu s agenturou Beeswax, jejíž vydavatelství, Beeswax Recordings, vydává jeho dva nenovější tracky, Second a Third. V současné době má Loutka svou rezidentní noc v klubu Mecca /Saladas, Tick-Tack/, v Karlových Lázních - Pardogsu a společně s agenturou Roxydust pak od letošního ledna rozjíždí "Shake on tour", řetěz parties, které se snaží přiblížit atmosféru legendárních nocí i mimo Prahu.

DJ Vasquez (Bpm.DJ)

Dj Vasquez – pod tímto pseudonymem se schovává od roku 1997 Vlastimil Švarc. Podnět k tomuto kroku dostává, v klubu Radost FX (která je pro něj, jak se říká, srdeční záležitostí) a přihlašuje se do Dj školy. A právě Babe LN a Liquid A, které tam poznal, mohou za to, že je označován, jako „stará škola hraní“ protože dbá na přesnost a preciznost celého setu. Jeho hudební záběr je široký, od funky housu přes progressive a techhouse až do techna.

Měl to štěstí, že si mohl zahrát na místech jako Radost FX, Roxy, Chapeau Rouge, Double-Trouble, C-19, nebo na Open Air Podholí atd. a hrál po boku takových jmen, jako již zmínění Babe LN a Liguid A, dále např. Pavel Bidlo, Ladida, Loutka, Tráva, Orbith, Roman Rai, Kaisersoze, Michael C a další. Ze zahraničních Dj´s – Filterheadz, Ian Void, Ian Pooley, Jeff Milligan, Asad Rizvi, Chris Cags, Chris Sadler, Eddie Sender, Tripmain, Pat Heart a Anali.

V roce 2009, po dvouleté rekonstrukci prostoru, otevírá music bar BPM, kde se zrodila i první on-line tv, s živým hraním Dj´s. Za zmínku, pak stojí i jeho párty trvající sedm dní, bez přerušení s názvem „168 hours in the mix“ kde se vystřídalo bez mála 80 Dj´s z domácí scény i zahraničí.
Po té, v roce 2011 BPM Music Bar prodává, veškeré aktivity, ale přechází v nově založenou agenturu BPM.DJ zabívající se také bookingem a ve spolupráci s Dj´s Loutkou a Lucasem Hulanem zakládá vlastní label a buduje nový prostor pro BPM on-line Tv spolu se zvukovým studiem a hlavně, začíná se naplno věnovat vlastní produkci.

zdroj: www.bpm.dj/dj-vasquez/

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO