CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 27.3.2013

STUDENTFEST

Datum akce:
27.3.2013

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Bifidus Aktif (drum´n´bass)
 
Deadly Viperz (d'n'b)
 
DJ Altec (drum´n´bass)
 
DJ Snookey (drum´n´bass)
 
DJ Tukan
 
DJ Stantha (d'n'b)
 
+ Drumax + Vidras

Centrum Prahy na jednu noc zaplaví davy studentů. 27. března totiž proběhne jubilejní 5. ročník festivalu Student Fest. Po boku známých interpretů zahrají i nadějné mladé kapely.

Je to už 5 let. Vždy před jarníma prázdinama ožívá centrum Prahy hudbou a nočním životem. Ano řeč je o Student Festu, který letos přiláká na 40 kapel a djs. Mezi headlinery se letos představí např. Airfare, Mr. Cocoman & the solid vibes, Hi-fi a spoustu dalších.

Pojďme se ale kouknout na DJs sekci festivalu, Electronic Division která se odehraje v legendárním třípatrovém klubu Chapeau Rouge. Pořadatelé pro nás opět uvařili pořádně pikantní line-up. „Po předchozích dvou ročnících, které hostily producenty z Velké Británie či Holandska jsme se rozhodli tentokrát pro tuzemský line-up a myslím, že je opravdu na co se těšit.“ říká s natěšeným úsměvem jeden z pořadatelů.

V prostředním patře se to rozhýbe v rytmu drum&bassu. Na pořádně jedovatý vlně Vás sveze Anakin z Deadly Viperz nebo let It roll guru Bifidus Aktif. Tuhle dvojku ještě doplní talentová kočka Snookey a také duo, které má pod sebou skvělé 175bpm studio, tj. Vidras a Drumax. Nebude chybět ani zastoupení partičky DnB Fever, Stantha a za mladou krev to rozdupe nadějný Altec.

Pokud Vám tohle patro málo bassuje, můžete se přesunout o jedno podlaží níž. Tady vás od živé hudby postupně přenesou do elektroniky projekty Vložte Kočku a Vomit Electronic. No a pak už to tu bude totiž hučet jako v ... Takže pokud máte rádi pořádný žáby určitě Vás zaujme Stifler Selecta, boss partičky Dubsteblog. Když Vás ale práskání bičem omrzí, dj Pixie ve speciálním break setu Vás chladnými nenechá. Na suchu Vás rozhodně nenechá producent Dryman. No a co takhle nějakej trap? Tohle si vezme do ruky opět kuchař Stantha (jako MadSt), který vše řádně naservíruje. A do hlavy Vám to napere i dj Hlava, rezident středečních dubstepových večerů v Chapeau. No a úplně nahoře pojede Advance martin (Chicago deep house).

Takže nezbývá než otevřít diář, phone nebo záušní prostor a psát: 27.3. klub Chapeu Rouge. Vstup 90kč a s páskou s festivalu dokonce úplně zadarmo.

Fb událost: www.facebook.com/events/272074832927291/

Více info o festivalu na www.studentfest.cz

INTERPRETI

DJ Bifidus Aktif

Styly: drum´n´bass

Bifidus Aktif se o drum'n'bass zajímal několik let, ale až poté, co se dostal k psaní pro Shadowbox, ho známost s ostatními DJs v čele s Akirou nakopla k nastartování závislosti na shánění, kupování a honění vinylů na gramcích. Na přelomu let 2004/2005 si je začal osahávat a brzy na to už své placky roztáčel v klubech v západních Čechách a v Praze.

Za své tří leté DJské působení procestoval velkou část Čech a Slovenska a zahrál si i po boku několika světových DJských es. Ve svých setech dává přednost modernímu tanečnímu zvuku (Pendulum, Sub Focus, State Of Mind), který kombinuje s liquid funkem i tech stepem (Kemal, Stakka + Skynet, Noisia); v jeho bagu však nechybí ani zasněné, atmosferické a deep tracky například z labelu Subtitles. 

Kromě psaní pro Shadowbox přispívá recenzemi a do rubriky Breakdown na Techno.cz, v minulosti psal články do časopisu X MAG a pracoval pro server Partypeople.cz. V současnosti také pomáhá s pořádáním drum & bassových akcí Take Control a Let it Roll.

Deadly Viperz

Styly: d'n'b

Deadly Viperz - dva sehraní DJs Akira & Anakin - jsou na české scéně nejlepší volbou, pokud chcete slyšet nejčerstvější novinky i zapomenuté klasiky - vše spojené vypilovanými mixy - a navíc vidět působivou show (místy i s tanečními kreacemi), podávanou charizmaticky a s nadhledem...

zdroj: www.letitroll.cz/let-it-roll-djs/

www.facebook.com/deadlyviperz

DJ Snookey

Styly: drum´n´bass


K DJingu se Snookey dostala v roce 2008 a v začátcích zaplňují její vinyl bag hlavně liquid-funkové desky. Ve stejném roce se přidává i k soundsystemu Ram’n’bajss, společně s ostatními členy pořádají od roku 2010 party Ladies Rules v Kutné Hoře. Čím dál více se začíná objevovat v pražských klubech jako je Cross nebo Matrix, ale i na různých klubovkách a open-airech po celé ČR. Další důležitý moment nastává v dubnu 2011, kdy Kan-Jacca zakládá DJane crew s názvem BasSistaz a Snookey se stává jednou z 6 zakládajících členek. V současné době (říjen 2014) se crew rozrostla až na počet 18 DJek - z ČR i ze Slovenska. Během roku 2012 začíná postupně přecházet z vinylů na CDs. Tím nastává i určitá změna selekce - od melodičtějších a tanečnějších poloh drumandbassu se posunuje k těm temnějším. V jejích setech můžete v současnosti slyšet jak minimalistické deepové tracky, tak i tvrdší neurofunk. Mezi její oblíbené producenty patří např. Alix Perez, Rockwell, Emperor, Maztek nebo Mefjus. Z českých to jsou Forbidden Society, Rido, A-Cray, Tom SMall a Dreamworkers.


www.facebook.com/djsnookey


DJ Stantha

Styly: d'n'b

dnbfever.cz

S gramofony se poprvé setkává někdy v polovině roku 2006. S kamarádem začínají jakožto Tekka djs. Získali vlastní rezidentní noc v pražském o2 baru. Po nějakém čase se Tekka djs rozpadli, shodou okolností v té době poznavá dje Sayuze, se kterým společně pořádají novou noc Rollingbass. Zhruba čtyři měsíce na to založili stejnojmennou crew. Na Rollingbass zvou přední české DJs (ImCyber, Reverb, Beast67 atd.) a mejdany pořádají v různých pražských klubech (Bordo, Matrix, Bunkr Parukářka). Některé parties proběhly i se zahraniční účastí (Crossfire, Craggz, Dub Tao...). V polovině roku 2008 z osobních důvodů z Rollingbass crew odchází.
V součastné době pořádá pod hlavičkou DnB Fever crew rezidentí noc Culture Shock v Pražském klubu Chapeau Rouge.Kam zvou přední světový producenty(Commix,Spectrasoul,Total Science,Phace…)Během své djské kariéry měl možnost zahrát si po boku djs jako Shy FX,Commix,Calibre,Marcus Intalex,Spectrasoul,Total Science.Teebee, Black Sun Empire, Aphrodite, Limewax, Crossfire, Benny Page,Subterra,Survival Craggz… a hrál v různých klubech po celé České republice na Slovensku,Německu a také Holandsku

www.facebook.com/pages/Stantha/185188258198858

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO