CHAPEAU ROUGE

MENU

Bar 25.10.2012

93. NAROZENINY

Datum akce:
25.10.2012

Patro:
Bar

DJs & Bands:
DJ Mucho (latino)
 
DJ Baltazar (latino)
 
DJ Kuba Kubicek (house)
 
DJ Subgate (minimal)
 
DJ Fatte (Ty Nikdy label) (hip hop)

INTERPRETI

DJ Mucho

Styly: latino

Petr Hošek patřil na začátku 80. let k prvním pražským punkerům a po vzoru Sida Viciouse, baskytaristy Sex Pistols, si nechal říkat "Sid". V roce 1984 založil legendární punkovou skupinu Plexis , v níž zpíval a hrál na kytaru a která v prvním (zhruba dvouletém) období hrála většinou na různých podzemních akcích. Po rozpadu první sestavy byl Sid odveden na vojnu, z které se po půlroce vyzul vcelku drsným způsobem - o dovolence při mejdanu vyskočil z okna, což mu vyneslo komplikovanou zlomeninu nohy. Už na podzim 1987 je angažován coby baskytarista do další punkové formace Do řady! .

V roce 1988 obnovil svojí kapelu Plexis - tentokrát už jenom jako zpěvák ale zároveň se také stal baskytaristou pražské hardcoreové legendy Michael´s Uncle . S ní vydržel hrát rok, od roku 1990 se už ale věnoval pouze zpěvu v Plexis . Právě v tom čase začala jít tahle vyhulená parta hodně nahoru, když se prezentovala nikoli jako punková ale jako street rocková skupina á la Guns´n´Roses. Plexis natočili rychle po sobě tři alba, bohužel někdy v roce 1994 se i druhá sestava rozpadla - zničily ji tvrdé drogy.

Někdy v té době začal Hošek coby správný mejdanový typus navštěvovat i první taneční party a společně s přáteli založil agenturu Roxydust, v níž zastával funkci stage managera. V letech 1995-96 byl jejím hlavním působištěm pražský kulturní dům v Ládví, v období 1997-2000 se přesunula do Roxy, kde se prezentovala party zvanými Shake a v letech 2000-03 fungovala v klubu Mecca, kde pořádala večírky nazvané Saladas. Ještě předtím se ale Hošek vrátil na pódia jako muzikant.

Už v roce 1996 se mu totiž zastesklo po živém hraní, a tak oprášil svého starého Rickenbackera a jakožto frontman a baskytarista a s novými spoluhráči potřetí obnovil Plexis - tentokrát už jako čistě punkovou skupinu. Během dalších let s ní natočil dvě desky. Přibližně od roku 1999 se začal sám zabývat mixingem desek a vzhledem k náklonnosti k fotbalu, Mexiku a vůbec celé latinské Americe se prezentoval jako DJ pouštěním nahrávek latinskoamerické hudby. Tehdy přijal novou přezdívku, jež má své kořeny ve španělštině - začal si říkat Mucho.

Na konci roku 2001 založil s přáteli z dávných punkových a hardcorových skupin flexibilní chill outový projekt Maradona Jazz , zabývající se dj-ingem a volnou improvizací na témata latinskoamerické a jazzové hudby

Mucho je legendou pražského mejdanového života; vzhledem k množství vypitých alkoholických nápojů (a spolykaných látek způsobujících změněné stavy vědomí) je stejnou medicínskou záhadou jako třeba Keith Richards. Jakožto milovník fotbalu je vášnivým fanouškem Slávie a reprezentačního teamu Mexika.

DJ Baltazar

Styly: latino

DJ Kuba Kubicek

Styly: house

Kuba Kubíček (Cubic)

has been a staple of the local electronic scene since 2007. From the very beginning he earned respect due to his effortless mixing, super charged energy and positive vibes. His sound now stylishly rides the border of tech-house and techno using minimalist elements which when added to precision timing and Cubics ability to read and react to the crowd sets a tall order for rival local DJ's

At the beginning of 2008, he left first time to Costa Rica, where he rocked numerous parties. Recently he became a resident dj at CUBISM-Chapeau Rouge, in Prague which is new format of party for those who are tired of mainstream….,

In his relatively short career DJ Cubic has appeared at a number of prestigious parties and he is among the most exciting of the emerging new generation of Dj's.

During his recent trip to headline at Vertigo in Costa Rica, he decided to venture into more production based work. Together with St. Claire, he is launching a new studio and performing project, debuting in late February 2012.

Links:
www.myspace.com/cubicdj
www.facebook.com/cubismpragueczechrepublic
www.chapeaurouge.cz/interpreti/djs/C/840-dj-cubic

DJ Subgate

Styly: minimal, techno

Dj Subgate vlastním jménem Ondřej Beránek odstartoval svou kariéru v roce 2001. Z počátku se prezentoval dynamickým a nekompromisním technosoundem. Díky talentu se za relativně krátkou dobu prosadil především na severu Čech, kde se stal rezidentem dnes již legendárního libereckého klubu Liquid a vystoupil na řadě prestižních parties v tomto regionu.
V roce 2003 ho pod svá křídla přijala agilní agentura Dynamic line známá pořádáním prestižního letního festivalu s originálním konceptem Shotgun Euro. Rok 2004 byl pro Subgatea dalším krokem vpřed. Se svým recordbagem objíždí větší i menší kluby po celé České republice, je hostem několika rádiových pořadů, stává se spolupořadatelem festivalu Shotgun Euro a jeho nejsilnějším zážitkem je vystoupení po boku amerického dje a producenta Donella Knoxe v ostravském Fabricu.
V roce 2005 přechází jako dj pod bookingovou agenturu Encorebooking a je součástí dnes již zaniklého dvoučlenného projektu Subrez, s kterým vystupoval ve speciální 4 decks show. Tento rok je pro Subgatea zásadním v jeho vnímání hudby, kdy se aktivně seznamuje s minimal technem a jeho doposud prezentovaný sound se výrazně mění a vyvíjí.

V nadcházejícím roce se díky flexibilitě objevuje jeho jméno na lineupech jak minimalových parties, tak akcích zaměřených na techno. Na sklonku roku vystoupuje na prestižním třídenním halovém festivalu 901 electronicbeats.

S rokem 2007 přichází další důležitá etapa jeho kariéry. Je pohlcen novou vlnou electro a progressive housu. Vystupuje řadě pražských klubů jako jsou například Le Clan, Bukanýr nebo Pekelnej bar, kde se stává rezidentem úspěšné party Creative. Tentýž rok přijímá nabídku vystoupení na seriálu akcí Vodafone fér klub na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde vystupuje po boku Lexy & K Paul nebo Xpress2 a podílí se také na produkci těchto akcí. Jeho jméno se objevuje na lineupech Warm up parties k legendárnímu domácímu festivalu Cosmic Trip a menších open airech regionální úrovně.
Na podzim roku 2007 se stává spolupořadatelem úspěšných afterparties po světoznámých halových akcích jako jsou Transmission nebo Sensation White v pražské Retro Music Hall.
Rok 2008 je pro Subgatea rokem plným změn a důležitých okamžiků. Se svým recordbagem odjíždí na dalekou Sri Lanku, kde vystupuje na nespočtu Beach parties. Podílí se na pořádání afterparties v pražské Retro Music Hall a zároveň na dalším ročníku festivalu Shotgun Euro.
Jeho sound prochází opět zásadními změnami a pohybuje se na pomezí minimalu, tech-housu a techna s prvky electra. Jeho základnou je především hlavní město Praha, kde vystupuje v prestižních klubech jako jsou Roxy, Mecca, Vertigo, Retro Music Hall, Občanská Plovárna, Zero bar, Havana club nebo působivý Central Station.

V současnosti úzce spolupracuje na společných projektech s djane Katie. Za zmínku stojí společné mixované cd We love it minimal, projekt ,,Kyvadlo´´ a společná rezidentní noc Creative, jejíž úkolem je kromě spojení taneční scény s uměleckou scénou udělat party nevšední a originální. Mimo těchto aktivit si pořizuje domácí studio a začíná produkovat vlastní hudbu, která je nezbytná pro jeho budoucí vývoj.
Kromě djingu je píšícím redaktorem pro přední server Techno.cz mapující českou elektronickou scénu.
DJ Subgate started his career in 2001. Thanks to his talent, in a relatively short period of time he made a name for himself in northern Bohemia where he became resident of the now legendary Liquid club. In 2004 Subgate was again a step ahead – with his box of records he travelled to play large and small clubs throughout the Czech Republic and guested on a number of radio shows.In 2007 he received an offer to play at a series of events from Vodafone at the Karlovy Vary International Film festival, where he performed with Lexy & K Paul and X-Press 2.. His name appeared on the line-up for successful afterparties following world-reknowned mega-parties such as Transmission and Sensation White. 2008 was again for Subgate a year full of changes and important milestones. He took his record box over to distant Sri Lanka where he played at numerous beach parties. He based himself in the capital city of Prague where he performed at prestigious clubs like Roxy, Mecca, Chapeau or Retro Music Hall.In 2009 and 2010 he has been booked for top Czech festivals and parties Cosmic Trip, Summer of Love, High Jump, Pleasure Island, Machac or Christmas party where he performed with a lot famous artists from all over the world . Apart from occassional gigs abroad he has also be intensively working on his own musical production. In 2010 he performed for the 2nd time in Swiss and he took his record box to Costa Rica and he released his firts own track Memories on Nightphunk rec. In these days he is a part of the prestigous parties at wellknown clubs in the capital as Roxy, Studio54, Mecca, Chapeau rouge and festivals & parties in Czech republic.
Subgate supported Djs/projects such as: Kabuto & Koji, Marko Nastic, Space djz, Mike Monday, Milton Jackson, Mark Dynamix, Lexy & K Paul, Murat Kilic, X-press2, Alexander Kowalski, Daniel Stefanik, Exium, Mario Ranieri, Shades of Gray, Exium, M.I.K.E, Innigo Kennedy, D-Pulse, Roland van der Torn, San, Deepchild, Max Duley, , Female, Paul Damage Bailey.
more info at
www.djsubgate.com
myspace.com/djsubgate


DJ Fatte (Ty Nikdy label)

Styly: hip hop

DJ Fatte je v současné době jedním z nejvíc produktivních beatmakerů na území Česka a Slovenska. Přes prvotní pokusy se do vážnějšího kontaktu s produkováním dostal v roce 1999, kdy se stal členem zlínské kapely De Fuck To. Tady se produkčně podílel na archivní demo nahrávce a dvou plnohodnotných albech. Po tvůrčích neshodách Fatte v roce 2006 De Fuck To opustil a společně s Ideou stál u zrodu IdeaFatte. Spolu s IF prozatím vydal 4 desky, které také všechny kompletně produkoval. Jedná se o alba 365, Mezitím, Doma a Dočasně nedostupní. Kromě Idea Fatte v roce 2010 kompletně produkoval desku Premiéra, kterou natočil s Restem a v roce 2011 pak v podobném duchu vydal s MC Geyem desku Imaginárium naprosto běžných podivností. V tom samém roce stihl navíc ještě vydat svoje instrumentální sólo Což takhle dát si Tesař.

Rok po debutu se k Tesařovi připojila další instrumentální deska Fatte No More. Ta má, narozdíl od debutu, o poznání jednotnější a temnější atmosféru, pořád ale nabízí klasický Fatteův zvuk. V roce 2012 Fatte ještě stihnul vyprodukovat kompletní desku High and Mighty s Nironicem, která vyšla pod labelem Slick Talkers.

Mimo produkci se Fatte věnuje tvorbě mixtapes - tady prozatím vydal Human Duality (+ DJ Kika), Pytla, Krupicafaja a Rýlové povyražení, který byl namixovaný pro zákazníky Ty Nikdy Eshopu. Dále pak koncertnímu DJingu, živým show na MPC, pití a utužování real hip hopu.
DJ Fatte je momentálně v našem klubu k vidění víc než často, užít si ho můžete např. na pravidelné akci s DJem Zerwoxem -  Chapeau Connections.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/dj-fatte
www.myspace.com/djfatte
www.facebook.com/pages/Dj-Fatte/85987091861

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO