CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 1.10.2015

Live Concert - křest desky

Datum akce:
1.10.2015

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Galen (hip hop)
 
Erika Fečová (soul)
 
Flowe
 
DJ Ba2s (hip hop)
 
DJ Kato (Prago Union)
 
Iby
 
Eva Burešová, Radka Pavlovčinová, Martin Svátek



Nepřehlédnutelný výškou, nepřeslechnutelný projevem. Už v září Galen vydá album „Hlavou vzhůru,“ mezi tím točí videoklipy a chystá se na svoji první účast na Hip Hop Kempu. Na několik měsíců ovládl hitparádu radia Spin. Odkud se vzal? Jako by spadl přímo z Matfyzu, který absolvoval. Umělecké jméno si vypůjčil od hlavní postavy Čapkova románu Bílá nemoc Dr. Galéna.

Při své výšce hodně přes dva metry Galen zaujme především nadhledem. V kombinaci s chytrými texty a zvukomalebnými rýmy vyčnívá z pole současné české hiphopové scény. Galen navíc dalece přesahuje hranice škatulky s názvem hip hop. Mluví stejným jazykem, přesto se jeho slova valí v proudu důvtipných slovních obratů. Bez sprostých výrazů a přehnaných gest. Pestré, originální a přitom nezvykle osobní a konkrétní.

První video-ochutnávkou z připravovaného alba je právě píseň „Tall Show.“ V klipu září talentovaná zpěvačka Flowe, klenot pravidelných akcí Freestyle Mondays. Pod produkcí singlu je podepsán Vidasov, autor naprosté většiny podkladů na chystaném Galenově debutu. To, že spolupráce s Vidasem funguje na výbornou, ukázal už první singl „Ahoj kotě“ s Martinem Svátkem v refrénu, přestože byl původně určen pouze pro uši Galenovy přítelkyně.
Album nabízí mnoho kvalitních zpěvaček a zpěváků. Kromě Martina Svátka a Flowe zazpívá ještě Eva Burešová a Radka Pavlovčinová. Na kvalitu zvuku dohlíží z Rooftop studia osobně Ondřej Žatkuliak.

Křest desky je naplánován na 1. října do Chapeau Rouge. Na této akci si s Galenem zazpívají Flowe, Eva Burešová a Radka Pavlovčinová. Jako hosté vystoupí Erika Fečová, DJ Kato, nebo třeba DJ Ba2s. Galen navíc avizuje už na srpen další videoklip k písni „Chci se smát,“ který právě natočil v exotické lokalitě na Srí Lance.

Galen svoji Tall Show pořádá začátkem října v pražském klubu Chapeau Rouge.

Událost na FB: https://www.facebook.com/events/2121254024681378/
Datum: 1. října 2015;
Vstupné: zdarma;
Klub: Chapeau Rouge, Jakubská 2, Praha 1;
Start: 20:30.


www.facebook.com/galen208
www.galen208.cz

INTERPRETI

Galen

Styly: hip hop

Nepřehlédnutelný výškou, nepřeslechnutelný projevem. Už v září Galen vydává album “Hlavou vzhůru”, točí klipy, chystá první účast na hiphopkempu. Na několik měsíců ovládl hitparádu radia Spin. Odkud se vzal? Jako by spadl přímo z Mat-Fyzu, který absolvoval. Umělecké jméno si vypůjčil od hlavní postavy Čapkova románu Bílá nemoc Dr. Galéna.

Při své výšce hodně přes dva metry Galen zaujme především nadhledem. V kombinaci s chytrými texty a zvukomalebnými rýmy vyčnívá z pole současné české hiphopové scény. Galen navíc dalece přesahuje hranice škatulky s názvem hip hop. Mluví stejným jazykem, přesto se jeho slova valí v proudu důvtipných slovních obratů. Bez sprostých výrazů a přehnaných gest. Pestré, originální a přitom nezvykle osobní a konkrétní.

První video-ochutnávkou z připravovaného alba, jehož křest je naplánován na 17.9. 2015 do Chapeau rouge, je právě píseň “Tall show”. V klipu září talentovaná zpěvačka Flowe, klenot pravidelných akcí Freestyle Mondays. Pod produkcí singlu je podepsán Vidasov, autor naprosté většiny podkladů na chystaném Galenově debutu. To, že spolupráce s Vidasem funguje na výbornou, ukázal už první singl “Ahoj kotě” s Martinem Svátkem v refrénu, přestože byl původně určen pouze pro uši Galenovy přítelkyně.

Album nabízí mnoho kvalitních zpěvaček a zpěváků. Kromě Martina Svátka a Flowe zazpívá ještě Eva Burešová a Radka Pavlovčinová. Na kvalitu zvuku dohlíží z Rooftop studia osobně Ondřej Žatkuliak.

galen208.cz/

www.facebook.com/galen208

Erika Fečová

Styly: soul

Narodila se v roce 1986 v Praze do rodiny plné muzikantů. Ve čtyřech letech začala tancovat ve folklorním souboru RAIDŽ pod vedením dědečka Jožky Feča. Jako malá si to neuvědomila,ale tento okamžik ovlinil její hudební život. V 9ti letech začala navštěvovat soukromé hodiny klavíru u paní profesorky Jarmily Janatové. I přesto že hra na klavír pro ni byla dobrá zkušenost, zpěv jí dělal daleko větší radost, rozhodla se tedy věnovat zpěvu.

Začala chodit na soukromé hodiny k paní profesorce Lídě Nopové. V tu dobu s její babičkou Olgou Fečovou založily hudební kroužek her a nápadů aneb Čhavorikani Luma v překladu Dětský svět, kde měla první veřejné vystoupení. Ve 13ti letech přestoupila na hodiny zpěvu k paní profesorce Evě Svobodové,která jí připravila na přijímací zkoušky na Pražskou konzervatoř, kde uspěla. V 15ti letech tedy nastoupila ke studiu Populárního zpěvu již ke zmiňované Evě Svobodové, kde úspěšně odabsolvovala.

Při studiu měla možnost spolupracovat s muzikanty jako naříklad Karel Růžička, Jiří Nedoma, Ondrej Krajňák, Filip Gondolán aj.


V současnosti je již uznávanou zpěvačkou, která je součástí kapely Navigators a má za sebu spoustu domácích i zahraničních spoluprací například s kapelami Madfinger, Private Collective, Oliver Lowe, Pub animals, Beatburger band, Richard Morton, ale třeba i s americkým raperem Tah Phrum Duh Bush a dalšími... Pochází z muzikantské rodiny. Vydala aktuální debutové album The Stories, které aspiruje na nejlepší soulový a popový počin roku 2012. Kromě toho, že je zpěvačkou, je i autorkou hudby a textů svých skladeb.

V její doprovodné kapele musí hrát samozřejmě ti nejlepší, tudíž zde je jejich výčet: Jirka Vidasov, Oliver Lipenský, Radim Genčev, Jan Peroutka, Marta Kloučková, Darina Kompušová, Greg McWilliams.

Stránky: http://www.erikafecova.cz/

Flowe

alias Bára Lišková (Tesla Crew), bývalá rezidentka pražských Freestyle Mondays.

soundcloud.com/flowe2/battle-flag#t=0:14

bandzone.cz/flowe

www.facebook.com/flowe4


DJ Ba2s

Styly: hip hop,

DJ BA2S začal s hraním kolem roku 1994, ve stejném období jako s rapem. Nejprve v kapele Unit, o rok později spoluzakládá kapelu Chaozz.

- 1996 - vychází první album "...a nastal chaos", na kterém se podílí autorsky i jako DJ a MC. Později vycházejí další alba.
- 1998 - zakládá portál hip-hop.cz
- na přelomu tisíciletí působí rovněž v kapele Špatnej Wliw jako DJ
- 2002 - Chaozz si dal pauzu která trvá dodnes
- od roku 2005 návrat k intenzivnějšímu hraní a návrat k
mikrofonu..
- Mimo jiných akcí se jako DJ zatím účastnil pražských koncertů Ice Cube, Army of the Pharaos, EPMD a několika ročníků letních festivalů HIP HOP KEMP a HIP HOP JAM


www.facebook.com/djba2s

ba2s.com

Iby

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO