CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 28.6.2013

Radio 1 Embassy

Datum akce:
28.6.2013

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
MARCIN CZUBALA (pl) (techno)
 
DJ Dan Cooley (Radio 1) (house)
 
Lucas Hulan (Nightphunk) (house, techno)


INTERPRETI

MARCIN CZUBALA (pl)

Styly: techno

Marcin Czubala není typickým techno producentem. Jako jeden z členů Mobilee Records rodiny se vyznačuje zvukem, který má základy v klasické orchestrální hudbě s citem pro složité melodické kompozice.

Marcinova práce vychází z širokého spektra vlivů, ale stále nese jeho nezaměnitelný podpis. Od klikavého minimalu z debutového alba „Chronicles of Never“, které vyšlo na Mobilee Records, přes experimentování s discem a elektronickým popem až po deep house, je Marcinova práce vždy plná nepředvídatelných a nevysvětlitelných zvratů, které rafinovaně udržují posluchače v napětí, co přijde pak.

Marcin pochází z Polska z mesta Poznaň, kde vystudoval hudební školu. Studoval především klasickou hudební teorii a kompozici. Mezi roky 1991 a 1994 vystoupil na více než 300 koncertech, včetně takových jako jsou „Nantes Festival“ a „Warsaw Autumn“, kde měl možnost vystupovat s výkvětem experimentální hudby Krzysztofem Pendereckim. Poté co Marcin dostudoval, pustil se do produkce elektronické hudby a do djingu. Jeho hudební produkce byla ovlivněná jak jeho hudební minulostí, tak brigtonským technem a experimentální elektronikou. Zanedlouho poté co se v roce 2007 připojil ke členům Mobilee Records a začal zde vydávat svojí tvorbu, přišli nabídky i od dalších vydavatelství jako jsou Neue Heimat či Morris Audio.

Marcin se na Mobilee uvedl hned dvěma singly v pouhých 6 měsících následované jeho debutovým albem „Chronicles on Never“, které sklízelo pozitivní kritiky za širokou paletu rozmanitých zvuků. Z dynamických zvuků jeho debutového alba se Marcin posunul více do housových vod. Dnes se vrací více do instrumentálních poloh doplněné vokály a organickými zvuky.

Rozdíl mezi singly pro Mobilee a albem plným nového materiálu popsal sám Marcin nejlépe: „CD1 je výběr mých nejlepších tracků pro Mobilee, je to moje prezentace vize a hudební rozmanitosti Mobilee Records. CD2 je bezpochyb albumové CD. Hlavní ideou bylo udělat tento projekt velmi organický, plný živých nástrojů a vocálů. Jde zde o přímou komunikaci mezi žánry. Je to někde nad klasickou kompozicí skladeb.“ Od dancefloorových pecek přes klasické popové aránže až po ambientní klidné pasáže je v novém albu Back to Back cítit Marcinův smysl pro neodolatelné rytmy a melodie.

Marcin pokračuje v expanzi jeho zvuku s každým releasem na Mobilee. Inspirován minimal-technem a housem, avšak ničím svazován, pokračuje ve vytváření vlastního zvuku plného vizí, vášní a lásky k hudbě samotné. Společně s týmem z Mobilee Records se snaží věci dělat co nejlépe, jít tzv. štěstíčku naproti a všechno přijde.

www.topdj.pl/index.php

soundcloud.com/jackmode/marcin-czubala-jackmode



DJ Dan Cooley (Radio 1)

Styly: house

Dan Cooley působí od roku 96´na vlnách pražského Radia 1. V současné době mu patří pondělní a páteční dopoledne, kdy to páteční provází posluchače převážně světem taneční hudby, včetně aktuálních novinek.

S klubovou kulturou je spjat už od začátku 90. let. V jeho setech je slyšet pestrá směs převážně houseových rytmů od deep house, přes funky, až po progresivně laděné desky

nebo breaky. Poslední roky si občas střihne i drumandbassový set, stylově většinou v liquidfunkovém rytmu.

Aktuálně je residentem pražských klubů Roxy, Chapeau Rouge a Radost FX.
Kölsch, Layo & Bushwacka!, 2Many Djs, Digitalism, Adam Freeland, Robert Babicz, Nick Warren, Tom Middleton, Spooky, Dave Angel, The Timewriter, Jimpster, Soul Of Man, Justin Robertson, Seb Fontaine, Jay Dee, Slam, Phil Kieran..to je aspoň krátký výčet jmen, kterým supportoval. V prosinci 2003 se stal jeho demosnímek nahrávkou měsíce v recenzi časopisu Xmag.

Sety ke stažení naleznete na www.sety.cz

V hlavním pracovním čase se Dan věnuje marketingu, PR a produkci.

www.djset.cz/dan-cooley

www.myspace.com/djdancooley


 

Lucas Hulan (Nightphunk)

Styly: house, techno

DJ Lucas Hulan začínal s house music v roce 1996 v menších pražských klubech XT3 a Punto Azul, kde s kamaradem DJem Sidecarem začal objevovat kouzlo černých vinylových placek.
 
Jeho DJský talent mu zajistil i vystoupení na legendárních parties SHAKE v Roxy, po boku “táty” Loutky a spousty zahraničních hostů, především z Holandska, které ve své době (kolem roku 1998) znamenaly vrchol pražské / české klubové scény. Celá jedna generace clubberů na tyto akce dodnes vzpomíná jako na něco zcela vyjímečného, co se již nikdy nebude opakovat a na jejichž neuvěřitelnou atmosféru nikdy nezapomenou.
 
Od té doby Lucas vystupoval snad ve všech českých a slovenských klubech (od Aše až po Košice), ale také v zahraničí (UK, Costa Rica, Švédsko, Švýcarsko, Polsko atd.), na všech možných tanečních i netanečních festivalech, vydal několik oficiálních kompilací, má vlastní značku NIGHTPHUNK, která začínala jako pravidelná noc v Roxy, dnes již zahrnuje také label Nightphunk Recordings, který vede společně s DJem Braunem a jejich releasy představují i tak zvučná jména jako Style Of Eye, Asad Rizvi, Herb LF, Shades Of Gray nebo Deepchild.
 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO