CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 30.11.2009

LIVE CONCERT

Datum akce:
30.11.2009

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Sudden Infant (D) (industrial)
 
RuiNU (elektro)
 
Leland Piss Orchestra (experimental)
 
Kosmonaut Night by Mindbeam Digidub (us)


V pondělí 30. 11. vystoupí v klubu Chapeau Rouge původem švýcarský hudební experimentátor, dadaistický performer a tvůrce zvukové poezie Joke Lanz, od roku známý – od roku 1989 – jako Sudden Infant. Toto těžko vypočitatelné, násilné, ale precizní „náhlé dítě“ se slabostí pro monstra světové kinematografie, stejně jako pro panenky, do nichž vkládá mikrofon, je v současnosti usazeno především v berlínské kulturní půdě. Během jeho (letos už dvacetileté) tvůrčí aktivity s ním však spolupracovaly takové význačné osobnosti menšinové hudby, jako jsou u nás známý perkusista a industriální nestor Z’ev, noisová hvězda a organizátor No Fun Festivalu Carlos Giffoni, výtvarník a tvůrce zvukových koláží Christian Marclay, newyorský turntablista DJ Olive, performer Rudolf Eb.er (s nímž začátkem 90. let založil akcionistickou skupinu Schimpfluch-Gruppe) a celá řada tvůrců, jejichž jména mapovala dění na nezávislé hudební scéně posledních dvou desetiletí.  

Ve své hudební produkci Sudden Infant vychází z noisu i starších industriálních vzorů, přitom používá různé, často značně obskurní zvukové zdroje, včetně vlastního těla, lo-fi elektroniku a gramofony. V konkrétních realizacích je jeho produkce poměrně rozmanitá: někdy je temná, jindy má naopak podivínsky humorný charakter, jednou jde o nekontrolovaný sonický atak, jindy se zasekává v mezerách a předělech. Joke Lanz je autorem více než padesáti nahrávek vydaných na několika desítkách labelů, z těch významnějších to jsou např. Blossoming Noise, Tochnit Aleph, Klanggalerie nebo Harbinger Sound.

Kromě Prahy Sudden Infant vystoupí ještě 1. 12. v Brně. Na pražském koncertu ho doplní domácí formace RUiNU a Leland Piss Orchestra.

Koncert pořádá sdružení KLaNGundKRaCH ve spolupráci s Ars Morta Universum.


http://www.suddeninfant.com

http://www.myspace.com/suddeninfantnoise


http://www.myspace.com/lelandpissorchestra

http://www.klangundkrach.net



http://www.arsmortauniversum.org



INTERPRETI

Sudden Infant (D)

Styly: industrial

RuiNU

Styly: elektro

Leland Piss Orchestra

Styly: experimental, electro alternative

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO