CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 18.10.2010

Freestyle Monday Openmic

Datum akce:
18.10.2010

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
Beatburger Band (hip hop)
 
MC ILL Spokinn (us) (hip hop)
 
Jaro Cossiga (beatbox)
 
DJ Ba2s (hip hop)
 
DJ Yofre (hip hop)
 
MC Metoděj (rap)

Sestry v triku ve spolupráci s Freestyle Mondays New York uvádějí:

První díl open mic s živými kapelami (hip hop, funk, jazz)

Od 18. 10. 2010 každé třetí pondělí v měsíci bude v klubu Chapeau Rouge probíhat
jam raperů, beatboxerů a zpěváků za doprovodu živé kapely a DJe se zajímavými hosty.

Zveme všechny rapery, basníky i zpěváky. Nezáleží na pohlaví, rase ani stylu, tohle je freestyle. Za mikrofon se může postavit kdokoliv z vás, aby předvedl vlastní tvorbu nebo improvizaci a vyzkoušel si vystoupení s DJem nebo kapelou před publikem v klubu. Těšíme se na diváky, kteří se chtějí bavit, tančit a vytvořit tu správnou atmosféru nejen pro speciální hosty, ale i pro mladé talentované hudebníky. Hosty prvního večera budou:

          ILLSPOKINN (USA)
MC kapely Spokinn Movement
 jeden ze zakladatelů Freestyle Mondays New York
         JARO COSSIGA
beatboxer, BeatBurger Band
DJ JOFRÉ, DJ BA2S a živá kapela

Večerem Freestyle Mondays bude, podobně jako v New Yorku, vždy provázet nějaký MC nebo zpěvák či zpěvačka. Na pódiu bude připraven DJ i živá kapela (složená z hudebníků z různých kapel speciálně pro tyto večery), aby doprovázeli odvážné MCs, beatboxery nebo zpěváky, kteří se rozhodnout postavit za mikrofon. Důležité a ojedinělé je to, že mikrofon má možnost do rukou vzít kdokoliv z návštěvníků, ukázat tak své schopnosti a vyzkoušet si vystoupení s DJem i živou kapelou. Freestyle jam se bude střídat s vystoupením speciálních hostů a po jeho skončení bude večer pokračovat jako party za doprovodu DJe, takže se budou moci předvést i tanečníci. Akce je věnována nejen přiznivcům hiphopové kultury.
Akce s názvem Freestyle Mondays se koná v newyorkském klubu Sin Sin již od roku 2002. Jedná se o legendární “open mic”, kam si umělci (MCs, beatboxeři, zpěváci/zpěvačky, instrumentalisté) mohou přijít zajamovat s živou kapelou, přičemž důraz je kladen na improvizaci. Podobný typ freestylových večerů za asistence DJů má v Praze několikaletou tradici, velkou návštěvnost i pozitivní ohlas. Po našich zkušenostech s pořádáním této akce v někdejším klubu Pantheon a po průzkumu mezi návštěvníky „open mic“ akcí jsme se rozhodli přenést ty pravé Freestyle Mondays z New Yorku do Prahy. Díky úzkým vazbám na newyorské umělce nejen z hiphopové scény se nám podařilo získat licenci na pořádání stejného večera i v Praze.

Těší se na vás team Freestyle Mondays Praha

VIDEOPOZVANKA Z NYC:
http://www.youtube.com/watch?v=5hsUJCqvlD4&hd=1

vtriku@gmail.com


INTERPRETI

Beatburger Band

Styly: hip hop, alternative

2nd beatbox band in the world

MC ILL Spokinn (us)

Styly: hip hop, soul funk

IllSpokinn je MC a frontman živé hiphopové kapely Spokinn Movement, jejichž první album „60 Min. Cycle Spin“ vyšlo v roce 2007. V roce 2002 spolu se zpěvačkou Mariellou Gonzalez založil IllSpokinn již legendární open mic v klubu Sin Sin pod názvem Freestyle Mondays, který dodnes
spolu uvádějí každé pondělí.  Je rovněž mentorem newyorské mládeže – je členem projektu Urban Art Beat, kde v rámci mimoškolních aktivit učí děti druhého stupně základní školy jak rapovat či skládat písně.

www.illspokinn.com
http://www.facebook.com/pages/Spokinn-Movement/27756806491?ref=ts

Jaro Cossiga

Styly: beatbox

Beatbox performer Jaro Cossiga (25), stojí na vizitce českého průkopníka stylu, který začíná být svébytným žánrem a nese první ovoce. S beatboxem, tedy rytmy „na pusu“, se Cossiga dostal do New Yorku, do Japonska a prodýchal se do nirvány.
www.myspace.com/beatburgerband

DJ Ba2s

Styly: hip hop,

DJ BA2S začal s hraním kolem roku 1994, ve stejném období jako s rapem. Nejprve v kapele Unit, o rok později spoluzakládá kapelu Chaozz.

- 1996 - vychází první album "...a nastal chaos", na kterém se podílí autorsky i jako DJ a MC. Později vycházejí další alba.
- 1998 - zakládá portál hip-hop.cz
- na přelomu tisíciletí působí rovněž v kapele Špatnej Wliw jako DJ
- 2002 - Chaozz si dal pauzu která trvá dodnes
- od roku 2005 návrat k intenzivnějšímu hraní a návrat k
mikrofonu..
- Mimo jiných akcí se jako DJ zatím účastnil pražských koncertů Ice Cube, Army of the Pharaos, EPMD a několika ročníků letních festivalů HIP HOP KEMP a HIP HOP JAM


www.facebook.com/djba2s

ba2s.com

DJ Yofre

Styly: hip hop

DJ YOFRE je pražský rodák, který se pohybuje zatím především na undergroundových akcí. Působil jako resident v klubu Pantheon, kde každé ponělí kryl záda freestylujícím MCś a doposud je pro party tohoto typu vždy jistotou a značnou oporou. Rovněž nevynechá žádnou příležitost, aby podpořil dobročinné akce a pravidelně je hostem benefice STOP ZEVLING. Právě díky svému přístupu k hraní měl tu čest předskakovat v loňském roce samotným Deliquent Habits.

MC Metoděj

Styly: rap

V současnosti jeden z nejvýraznějších českých freestylerů. Kromě aktívního rapovaní se věnuje moderování freestylových večírkůů a věnuje se výchově dlaších MCs.Je stežejním pilířem večerů Freestyle Mondays a jeho účast byla stěžejní i na překonaném Českém rekordu v non stop rapování, který byl uskutečněn 6.12. právě v Chapeu Rouge. Jako MCs se prezentuje více než 6 let a proparcoval se nejen do několika finálových kol oblíbených večerů Battle Night, v současnosti se již delší dobu battlování nevěnuje a jeho největší úspěch bylo vítězství v českém kole mezinárodní soutěže End Of The Weak, kdy se mohl ukázat na světovém finále v Berlíně.

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO