CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 15.1.2011

FUNK MASTERS WARM UP

Datum akce:
15.1.2011

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Valique (ru) (freestyle)
 
DJ Goldstar (funk/soul)
 
DJ Voita (funk)
 
DJ Ultrafino (jazz)
 
DJs Cashmeer & Skywalker (funk)


Už jste někdy slyšeli Ruský Funk?
Pokud ne měli byste to co nejdříve napravit, a to hned v sobotu 15.ledna
Eta Djs si pro vás totiž připravila v rámci FUNK MASTERS Warm-Up akcí noc plnou funku, soulu, boogie a groovu.
Pozvání přijal matador funky scény ze stáje anglického labelu Freestyle records producent a dj Valique. O tom že jeho muzika je v kurzu svědčí mnoho vystoupení po celé Evropě. Valique pochází z Moskvy a přímo ze srdce této Ruské metropole vám předvede to nejaktuálnější z funku co ted u našich rudých sousedů plní parkety a to za opravdu lidovou cenu v hodnotě 50 kaček.

Nezapomeňte si též naladit tuto neděli 9.ledna internetové Radio Wave kde od 22 hodin probíhá pořad Grundfunk ve kterém si budete moci poslechnout speciální Valiqův Dj set pro tento pořad.

LINE UP:

22-23h Mr Ultrafino
23-01h Valique
01-02h Cashmeer
02-03h Voita
03-05h Goldstar

LINKS:
http://www.funkmasters.cz
http://www.etadjs.estranky.cz
http://www.myspace.com/djvalique
http://www.myspace.com/boogienightscz
http://www.breakbeat.cz
http://www.Ultrafino.net


INTERPRETI

DJ Valique (ru)

Styly: freestyle

Dj Valique Bio

Valique zahájil svou muzikantskou kariéru v polovině 90. let jako aranžér a člen několika elektornických projektů. Postupně se od jungle a indistriálu dostával k nejrůznějším formám nu-jazzu, funku, soulu, disku, housu a breakbeatu.

V roce 2003 mu u moskevského labelu RoffTechnologies vychází album „In 7 Themes“, na kterém spolupracuje s kapelou Jglee Dub jako aranžér, xylofonista a hráč na perkuse. O rok později ho můžete zastihnout zcela zabraného do unikátního projektu v indickém přímořském státě Goa, kde se podílí na stavbě, designu a provozu klubu „Butterfly“. Ten se s programem složeným z živých jazzových vystoupení a DJ sety založenými na afro-beatu, housu a disku stal silnou alternativou ke Goa Trance scéně, která do té doby indickému pobřeží dominovala.

V Indii částečně vzniklo i album „Music for Potatoe Countries“ a jsou v něm použity nahrávky vzniklé při cestách a studiu indické klasické hudby. Finální úpravy byly provedeny v moskevském studiu, ve kterém byly přidány party altsaxofonu, trubky, kytary, perkusí a xylofonu. Album bylo dokončeno v roce 2005, ale vydáno bylo až o rok později na Valiquově vlastním nezávislém labelu Vehicle Records.

Valiqův zájem o etnickou a world music se promítl i do jeho práce na albu, které představuje ruské lidové a válečné písně. V jeho podání dostaly práce starých ruských skladatelů nový jazz-soulový kabát, který doplnila svým kouzelným podáním zpěvačka Natalie Bondarievová. Album „Pro otčinu“ vyšlo v květnu 2005 na moskevském labelu Giant Records.

Ke své zálibě v indické hudbě se Valique vrátil při spolupráci s rusko-švédským filmařem Samem Chlebanovem, pro kterého složil soundtrack doprovázející dokumentární snímek „Galle Road“. Film je jakýmsi vizuálním deníkem několika dobrovolníků, kteří pomáhají na tsunami zničené Srí Lance. Soundtrack je koktejlem namíchaným z deephousu, indické a moderní vážné hudby a nepochybně přispěl k úspěchu, který film zaznamenal na filmových festivalech v Goteborgu a Moskvě.

V roce 2007 Valique vydává svůj první 12‘‘ na prestižním anglickém labelu Freestyle. „Take Your Seat“ zaznamenává obrovský ohlas od DJů a sběratelů po celém světě a stejně tak si vedl i druhý singl „Let Go (Trouble Girl) z roku 2008 který je stále ke spatření v žebříčcích bestsellerů významných obchodů s hudbou. Celé album „R.A.W“ (Russians At Work) potom vyšlo v 8 září 2008.
Nyní pracuje na novém albu, které má vyjít v první půli tohoto roku, takže fanoušci funky a groovy muziky se mají na co těšit.
www.myspace.com/djvalique

DJ Goldstar

Styly: funk/soul

DJ GOLDSTAR has played on the Czech Electronic Scene since 1996

1996 Rise of Eta djs sound system
1996-2004 Coproduction of free tekno parties in CZ
2004 First play in Prague clubs and bars

2005 Music produce in Guru club

Extends his recordbag and play Breakbeat, Funk, Soul, Jungle, Hiphop, Electro and more
2009 Music produce in Tyt club Kladno
Rise of "Mash up Funk party" with worldwide funk Djs
2010 Music produce at Le Mirage Bars
Rise of Afromission Party

Played in Czech, Poland, Switzerland, Germany, Slovakia Clubs
2011 Rise of Funk Masters Party
Rise of Czech Funk Group (Group for funk, soul, funky breakz Djs and Producers from Czech Republic)

2012 CZECH GROOVES mixtape with intro from Marie Rottrova & Michal Prokop

DJ SET: https://soundcloud.com/goldstar/czech-grooves

http://www.etadjs.cz
http://www.czechfunk.com
http://www.soundcloud.com/goldstar
http://www.mixcloud.com/DjGoldstar/





DJ Ultrafino

Styly: jazz

Mr.Ultrafino se hudbě věnuje od svých čtyř let, kdy sedával u gramofonu a poslouchal klasický jazz a swing ze sbírky svého otce. V osmi letech začal hrát na klavír, později přešel na trombon, basovou trubku, kytaru a kontrabas. Za DJský pult se poprvé postavil na střední škole, kdy těsně po revoluci míchal z kazetových magnetofonů hudbu na studentských večírcích. Natrvalo se za ním usadil zhruba před sedmi lety, kdy náhodou zahlédl inzerát nabízející kursy hraní na gramofony. Jako lektor mu byl přidělen veterán českého DJingu Liquid A, kterého Ultrafino řadí vedle Otise Reddinga, Theloniuse Monka a The Beatles jako osobnost, která nejvíce ovlivnila jeho hudební vnímání. Kořeny repertoáru Mr.Ultrafina vyrůstají ze stále rostoucí sbírky originálních funkových a soulových vinylů 60. a 70. let, ze kterých se větví do jazzu, hiphopu, latina, reggae, disca, breaků a rare grooves.
www.Ultrafino.net

DJs Cashmeer & Skywalker

Styly: funk

DJs Cashmeer a Skywalker, toť pražští boogie guys, vlastními jmény Petr Omáčka a Lukáš Sochor. Bratři v soulful hudbě, údajně čelní představitelé Atmospheric Drum'n'Bassu u nás, po boku designéra Jana Klosse aka Zerwoxe šéfíci digilabelu Kundo Records. Dle výše zmíněného lokalizováni někde daleko od výživné groovy mísy? Nikoli. Pánové boří mýty. Do svých D'n'B večerů postupně propašovali juicy 70's Disco a Funk. Výsledkem je jejich groundbreaking večírek Boogie Night, jejž provozují převážně v pražském Paláci Akropolis. ..

zdroj: www.myspace.com/boogienightscz

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO