CHAPEAU ROUGE

MENU

14.4.2022 Orla Gartland (ie)


14.4.2022 Dvacátnice na internetu, irská hudebnice Orla Gartland v Praze



Irská zpěvačka a skladatelka Orla Gartland má za sebou úspěšný rok. Její debut Woman on the Internet, který 20. srpna vyšel na jejím vlastním labelu New Friends, získal pochvalné recenze od médií jako NME nebo The Guardian. Renomovaný deník dal albu čtyři hvězdičky z pěti možných a označil ho za úderný ponor do života současných dvacátníků. V Praze se poprvé představí 14. dubna 2022 v klubu Chapeau Rouge. KONCERT JE AKTUÁLNĚ VYPRODÁN.

Kromě dříve zveřejněných písní jako More Like You nebo Zombie se na albu nachází i hit You're Not Special, Babe. „Na moment, kdy budu konečně moci vydat své album, jsem čekala opravdu dlouho. Podařilo se mi na něm vyjádřit přesně to, co jsem chtěla říct. Přestože album vzniklo minulý rok v lockdownu, je pro mě nahrávka soundtrackem k novým dnům, těm budoucím, které jsou plné naděje. Jsem na svou práci neskutečně hrdá," prozradila Orla o novém albu. 

Orla Gartland se narodila a vyrůstala v Dublinu, své první písně začala psát už ve čtrnácti. Protože ji kvůli nízkému věku nepouštěli do klubů, kde chtěla představit svou tvorbu světu, rozhodla se hudbu sdílet alespoň na internetu. Hned po dokončení školy se přestěhovala do Londýna, kde se mohla v tamních klubech a barech konečně představit svým fanouškům naživo. V Londýně vznikly v roce 2019 její první ucelenější hudební projekty, Women on the Internet tak přímo navazuje na její EP Why Am I Like This? a Freckle Season, která popisují začátek její dráhy i její cestu z Dublinu do Londýna. 

V Praze se měla Orla Gartland poprvé představit už minulý rok společně s Cavetownem, kvůli pandemii byl ale koncert zrušen.

Fb událost: www.facebook.com/events/535733647506828/

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO