CHAPEAU ROUGE

MENU

15.9. Half Waif (us)


15.9. Levandulová Half Waif roztančí Prahu



Americká synthpopová písničkářka a producentka Nandi Rose Plunkett aka Half Waif se na podzim vrací do České republiky na své první evropské headline koncerty. Poprvé jsme ji tu mohli zastihnout jako support Iron & Wine, kdy téměř roztančila a zvedla ze židlí diváky usazené v křeslech divadla Hybernia. Její energicky melancholický pop roztančí 14. září i diváky v brněnském Kabinetu Múz a o den později 15. září pak i v pražském Chapeau Rouge. V obou klubech přestaví letošní debutovou desku Lavender.  Vstupenky v cenovém rozmezí 180-250 Kč budou k prodeji od 6. června na webech www.fource.czwww.GoOut.cz a v síti Ticketmaster (pouze Praha).
 

Fb událost: www.facebook.com/events/242229939690266/


Sama Half Waif mluví o své desce jako o talismanu připomínající, že jakékoliv nesnáze nikdy nejsou tak hrozné, aby nešly překonat. Její název Lavender odkazuje na jednu z prvních dětských vzpomínek, kterou Plunkett má na svou babičku Ashu. Ta totiž vždy ze zahrady utrhla kousek levandule a hodila jej do vroucí vody, aby provoněla celý dům. Přestože Asha nedávno zesnula, deska jejím odchodem ovlivněná není. Lavender se spíše věnuje vztahu k ostatním lidem a nalézání si domova v sobě samém. Je o neustálém opouštění druhých i vítání nových přátel, o odstrkování blízkých a opětovném volání po jejich návratu. Jedinou jistotou v tomto životním koloběhu je podle Half Waif náš vlastní domov, který si tvoříme uvnitř sami sebe. Tohle hledání ukotvení a jistoty v proměnlivém životě se pro Plunkett stalo tématem už v dospívání. Je totiž dcerou indické imigrantky a otce s irsko-švýcarskými kořeny. A právě náš vnitřní svět se rozhodla americká umělkyně rozvonět kolekcí konejšivých písní dodávající útěchu i odvahu.
 
Před tím, než se Half Waif vydala na první tour, stihla objet několik koncernů s Iron & Wine i s písničkářkami Julien Baker a Mitski.  Stejně jako oni vyniká autorka sílou napsat strhující autobiografický příběh, oproti všem zmíněným jde její tvorba popovějším směrem. Jak píše magazín Pitchfork ve své 7.8/10 recenzi: „Jde o pozoruhodné album s hluboce vykreslenými osobními příběhy v doprovodu krásně vrstveného současného popu.“ 



 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO