CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 5.7.2011

BE AT

Datum akce:
5.7.2011

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
Nicone (ger) (house)
 
DJ Ark3r (acid/house/deep/techno)
 
Dj Schwa (Shades of Gray / Beef Records) (house/techno/electronic)

Beef records, Arcade Night a Chapeau Rouge uvádí:

NICONE (Stil Vor Talent, Bar 25, Berlin)
with Dj Schwa (Shades of Gray, Beef) & Ark (Arcade Night)

Nicone aka Alexander Gerlach se pohybuje na taneční scéně více než 15 let. S jeho druhým a přísně tajným projektem, který nemůžeme zveřejnit, si získal uznání po celém světě a společně si zahráli na obřích festivalech jako Love Parade, Time Warp a Fusion. Projekt Nicone vznikl v roce 2007 jako neobvyklé spojení hudby a módy pod jednou hlavičkou. Lexy totiž není pouze nadaný muzikant ale je i zručný designer a s Helenou Kapidzic navrhují nejrůznější střihy oblečení v pravém berlínském stylu.

Nicone si jako hudební projekt získal respekt díky novým postupům v kompozici minimalistických house skladeb, které jsou určeny pro ty nejrozjetější párty, ale přitom zůstávají stále undergroundové a originální. Nicone rád experimentuje s vokály a živými nástroji z různých etnických menšin. Z jeho tracků můžeme slyšet nejrůznější balkánské trubky a trumpety, vliv španělského flamenca a nebo cikánské gipsy dechovky.
Nicone vydává skladby a remixy na legendárním labelu Bar 25, který patří stejnojmenému berlínskému klubu. V Bar25 je Nicone rezidentní Deejay a my doufáme, že se brzy dočká znovuotevření. Dále Nicone vydává na labelu Olivera Koletzkiho – Stil Vor Talent a česko-australském Beef records.
Přijďte 5. Července do klubu Chapeau Rouge a nechte se pohltit zvukem berlínské elektronické muziky v podání jednoho z nejlepších tamních Deejay‘s.
O support se postará Dj Schwa, majitel značky Beef records, a Dj Ark z Chapeau Rouge.

Nicone website: http://www.nicone.cc

More info:
www.myspace.com/bar25label
www.stilvortalent.de/
www.myspace.com/ilovenicon
www.beefrecords.net
www.djschwa.net
www.myspace.com/arkdj

__________________________________

Nicone aka Alexander Gerlach has been deeply involved in the electronic scene for more then 15 years now. With his other project, so famous that we can not reveal it’s name, Alexander gained respect all around the world and performed at massive festivals such as Fusion, Love Parade, Time Warp... Project Niconé has been established in 2007 as quite an unusual connection between music and fashion. Alex isn’t just talented musician, he is also a great designed and together with Helena Kapidzic they design and produce true Berlin style apparel.

Niconé, as a music producer, became famous for his unusual blend of very underground but still accessible music that is ready to rock any dancefloor. Niconé loves to experiment with vocals and some really weird live instruments that we could normally hear in gipsy music that comes from Balkan. We can also hear a lot of influences from Spanish flamenco and other abstract live music.
Niconé is a resident dj at the legendary Bar 25, which is also a really cool record label. Besides Bar 25 Niconé is often releasing tracks on other well established labels such as Oliver Koletzki’s Stil Vor Talent and of course Beef records.
Come and join us on 5th of July at the Chapeau Rouge right in the heart of historical Prague city. You will be sucked into the true sound of Berlin by one of the best Djs out there... Supported by Schwa from Beef records/Shades of Gray and Ark from Chapeau Rouge.


INTERPRETI

DJ Ark3r

Styly: acid/house/deep/techno

DJ Ark není včerejší objev soutěže talentů, po české hudební scéně se pohybuje již řadu let, a bez plenek.
Prvně se dostal k hudební technice v raných deseti letech, tehdy si díky bratrovu nadšení pro techno mohl vyzkoušet svoje první mixy na dnes již legendárním setupu DJM 500 a technics sl 1210mk2.
Po několika letech ochutnávání různých hudebních kousků a nasávání inspirace, uzrál čas pro první vlastní podnik, když společně s několika kamarády stál u zrodu hudebního uskupení NANO Sound. NaNo Sound mělo od svých počátků silnou základnu v tzv. zlomených odnožích elektronické hudby, často s lazením na anglické producenty. Tou dobou (psal se rok 2003) Ark prožíval naplnění a radost v rytmu d´n´b a junglu a nejčastěji vystupoval back 2 back s Dj Neotem aka Drum Technology. Dvojka mladých djs si zahrála snad ve všech zákoutích české republiky od západu na východ a ještě dál až ku slovenským bratřím a bratislavskému klubu Účko.
Po nesčetných vystoupeních různě po domovině Ark začíná bookovat zahraniční DJs pro místní párty a festivaly stejně jako pořádat vlastní akce. Setkání se smetánkou zahraniční hudební scény a hvězdami zvučných jmen zprostředkoval mimo jiné i díky svým pravidelným drumandbassovým večerům nazvaným STEPPIN'. Jeho hosty se tak v rychlém sledu staly Danny Wheeler, MC Tali, TC, Heist a Jenna G.

Za roky protěžování drumandbassu a zlomených beatů si zahrál vedle lidí jako NOISIA, Netsky, Brookes Brothers, Camo & Krooked, Black Sun Empire, John B, Apex, Prolix, Clipz, Shock One, Futurebound, Current Value feat. Snow, Fexomat, Zubcore, Dj Rush, B Complex, Stanton Warriors, L Plus, Brooklyn, Rido, No Money a s řadou dalších zvučných jmen.
Se zřejmostí toho, kolik výrazných prvků proniká do hudby z vod mainstreamového electra a dubstepu, přišla i potřeba dozvědět se více o minimálnějších, hlubších polohách elektronické hudby a nových rezervoárech inspirace v undergroundu.

Postrčen znovu vpřed životem Berlína a projekty jako například Bar 25 si Ark uvědomuje potenciál minimální elektronické hudby a rozsah těchto lánů neoraných i u nás doma.
Arka s jeho svěžímy sety prodchnutými miriádami odstínů duhy elektra můžete v Praze potkat nejčastěji v klubech jako je Chapeau Rouge, Palác Akropolis, Cross, Roxy a dalších. Hodit zadkem či podupat nohou můžete zajít na Arkovi pravidelné akce Arcade a nebo Be At:, na kterých se podílí s vydavatelství BEEF Records a kde byli v minuloasti k slyšení interpreti jako Djuma Soundsystem, Alexkid, Niko Schwind, Chmara Winter, Peter Horrevorts, Niconé, Claire Morgan, Timid boy či česko-australský projekt Shades of Gray. Nemělo by se zapomínat ani na pražské seskupení SWAMPSOUND, kde je Ark už mnoho let členem.

V současnosti jsou hlavní Arkovou inspirací vytříbené postavy berlínské a londýnské hudební scény. Od těchto vlivů se částečně dnes odvíjí i jeho slastní styl hraní ve kterém si zakládá především na přístupnosti a zábavě, s gradací až k euforii, jíž dosahuje dobrou kombinací dynamických mixů a pestrostí, nikoliv však mnohostí, rytmů a zvuků.
Mimo svoje osobní zalíbení vás však Ark dokáže s radostí provázet po plejádách homogenních ale i cizími prvky prodchnutých stylů jako acid, house, deep, minimal, techno, bass, chicago, detroit. A i když Arkovi sety i párty bývají tématicky i stylově zařazené, neztrácí ze zřetele svodný prostor pro zábavu, tvořivost a inprovizaci.


http://www.facebook.com/deejayark

http://www.swampsound.net
www.soundcloud.com/ark3r
www.chapeaurouge.cz

Dj Schwa (Shades of Gray / Beef Records)

Styly: house/techno/electronic

Michal Schwa jeden z mála českých DJs, který má kalendář plný prestižních zahraničních akcí a navíc stojí za uznávaným labelem (Beef records). V době, kdy už o úspěchu producenta elektronické muziky pranic nerozhoduje počet prodaných desek, se právě Michalův projekt Shades of Gray pravidelně umísťuje mezi nejstahovanějšími autory na DJském portálu beatport.com.

Jeho projekt Shades of Gray slaví se svým debutovým albem "Soul Machine" úspěchy po celém světě a prestižní časopis Dj mag zařadil toto album mezi 50 nejlepších elektronických alb roku 2012. I díky tomu Schwa spolupracuje s mnoha zvučnými jmény světové taneční scény (například Miguel Migs a Djuma Soundsystem) a jen za poslední stihnul hraní v Austrálii, Hondurasu, USA, Itálii, Londýně, Barceloně, Indii, Thajsku a také na mnoha domácích akcích.

Hudbou se začal zabývat díky tatínkovi, který je sám muzikant a který v Praze vlastní známé nahrávací studio (www.orm.cz). V roce 2004 se Michal stává spolumajitelem úspěšného progressivního labelu Tribal Vision, avšak na konci 2005 náhle mění svůj styl a zakládá vlastní inovativní vydavatelství Beef records. Na teto značce vydávají producenti jako Pezzner, Mike Monday, The Timewriter, Joyce Muniz, Inxec, Deepchild a další. Pres 6 let Michal strávil v Australském městě Sydney. Od roku 2011 je zpět v Praze a pravidelně hraje po cele Evropě, USA a Asii. V Praze ho můžete slyšet v klubech Roxy, Bukanýr, Le Clan a Chapeau Rouge.

www.djschwa.net
www.shadesofgraymusic.net
www.beefrecords.net

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO