CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 15.6.2013

CUBISM

Datum akce:
15.6.2013

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Johnny D. (ger) (tech-house)
 
Elektrabel (electronica)
 
DJ Kuba Kubicek (house)
 
DJ St. Claire (minimal)

Nastartujte léto s výroční edicí Cubism @ Chapeau Rouge 15. června 2013.

Hlavním hostem večera bude na západě oblíbený dj a producent Johnny D (Oslo, Cecille), kterého doplní Elektrabel (live), Kuba Kubíček a St. Claire. Vždy se vám snažíme naservírovat co nejpestřejší směs super beatů a proto se Cubism pro tentokráte rozroste o jednoho z místních producentů. Pomyslných not se ujme český Elektrabel, který vás potěší svým Live vystoupením. Johnny D, světově uznávaná minimálová techno elektrárna, rozjede tuhle žhavou noc až z vás poteče pot. Se sladkou směsicí Kubíčkova melodického avšak úderného techna, nastartujeme vaše léto. A kdo ví, třeba právě vy budete mít štěstí na této párty.

Johhny D.:

Tak jako se minimálové techno stalo dominantním subžánrem taneční hudby na světových parketech, přišla cesta na výslunní německého producenta naprosto přirozeně. Syn eritrejských uprchlíků si vytvořil vztah k hudbě již v útlém věku 13 let, kdy začal s djingem. Koncem devadesátých let měl již jméno jako promotér a to především díky tomu, že byl jeden ze zakladatelů proslulého klubu Zoo. Klubu, který přinesl minimalové techno širšímu publiku. V roce 2006 se konečně pustil do produkce se singlovým releasem "Orbitalife", který se stal hitem a dostal ho mezi hudební elitu. Jeho smyčky vytvářející impulsivní rytmickou sekci, která je citlivě doplněná efekty, jenž dají vyniknout jednoduchým perkusivním prvkům a vokálním samplům. Je to vzorec, který mu zafungoval již u "Orbitalife" a změkčil utvrzené hranice mezi housem a technem. Jelikož jde o stále rostoucího velmi zajímavého producenta a dj, je nám velkou ctí přivítat ho v červnu na Cubismu.

Elektrabel:

Elektrabel skládá elektronickou hudbu už pěknou řádku let, takže to není žádný nováček. Elektrabel je známý pro svojí unikátní techniku skládání při které skloubí nekompromisní emoční prožitek s čistým a precizním zvukem. Čistota z Axis Records, která okamžitě chytne každé zralé uši už po prvním poslechnu. Většina současných techno producentů neni po několika jednorázových úspěších navázat a pokračovat v kvalitní tvorbě, což není Elektrabelův problém. Elektrabelovu unikátní formulaci hudby není těžké pochopit. Jeho hudba má vždy svojí vizi s objektivní duševní strukturou, kterou projevuje své myšlenky a smysl toho co již udělal v minulosti a co by udělal v budoucnu. Ihned od začátku jeho tvorby zde byla cítit velká inspirace a nadání. S tím co má Elektrabel za sebou je jasné, že ho čeká světlá budoucnost ve světě hudby a spousta dobrodružství.

Kuba Kubíček:

Od roku 2013 začal Cubic hrát pod jeho vlastním jménem Kuba Kubíček. Poznamenán návratem vinylu, označil toto jako novou kapitolu jeho dj kariéry. Začátek se datuje k pozvání do klubu Roxy na rezidentní noc Romana Raie a Fattyho M- FLOW, kde byl headlinerem edice pro české talenty. Jeho vystoupení následovalo turné přes střední ameriku do Guatemaly, Costa Ricy a také do Panamy. Kubiček je na dobré cestě získat jméno na domácí scéně. Využití momentu jeho turné po světových dancefloorech využívá k uvedení další noci. Jelikož jeho turné mělo velký úspěch u tamních party people, byl ihned pozván na další v roce 2013. Poslední rozhovor s Kubíčkem máme možnost shlédnout zde: http://www.techno.cz/rozhovor/43207/mladi-a-neklidni-kuba-kubicek.


St.Claire
je residentkou noci Cubism již od samého počátku. Rozhodně se v jejím podání máte opět na co těšit!!!

Každopádně se uvidíme všichni v červnu v Chapeau na Cubismu. Drinks, dance and get lucky.

INTERPRETI

Elektrabel

Styly: electronica

Elektrabel, vlastním jménem Tomáš Hartl, patří ke špičce české elektronické scény. Rodilý Břeclavák diktuje už řadu let tou nejtvrdší, a přesto nejinteligentnější elektronikou, jaká je u nás k poslechu. Do dnešního dne si zahrál takřka v každém klubu a na festivalu v republice, i na pár úctyhodných místech ve světě, jako jsou berlínský Tresor či tokijský Womb. Vůbec poprvé dal o sobě vědět prostřednictvím českého Virtual Labelu, kde vyšla v roce 2001 jeho prvotina Untitled. Dva roky nato se mu podařila na české poměry nevídaná věc. Jeho produkce si všiml sám velký "Wizard", Jeff Mills, který mu posléze na sub-labelu Axis Records 6277 vydal první zahraniční vinyl MISSION 01 - Elektrabel EP. O další dva roky později přišlo na další spolupráci a příští release Crocks, předznamenal příchod LP For Various Reasons, které vyšlo jako MISSION 04 a sklidilo nebývalý úspěch jak u kritiků, tak i laické veřejnosti. Ještě týž rok vydal v pořadí pátou Mission - Trefa, která jen potvrdila jeho silnou pozici na tehdejším techno výslunní. Následovaly Edensonic, Pohjola a Antiritmo, ke kterým později přibyly další menší či větší labely, kde vydává i v současnosti. jeho zvuk se stále vyznačuje údernou rytmikou a hypnotickými syntezátorovými smyčkami, ale v poslední době i hutnými plochami a pomalejšími beaty, kdy tu či onu část produkce hraje dle charakteru dané akce.

zdroj: www.elektrabel.info/index.htm

soundcloud.com/elektrabel

www.facebook.com/pages/elektrabel/247210045337583

DJ Kuba Kubicek

Styly: house

Kuba Kubíček (Cubic)

has been a staple of the local electronic scene since 2007. From the very beginning he earned respect due to his effortless mixing, super charged energy and positive vibes. His sound now stylishly rides the border of tech-house and techno using minimalist elements which when added to precision timing and Cubics ability to read and react to the crowd sets a tall order for rival local DJ's

At the beginning of 2008, he left first time to Costa Rica, where he rocked numerous parties. Recently he became a resident dj at CUBISM-Chapeau Rouge, in Prague which is new format of party for those who are tired of mainstream….,

In his relatively short career DJ Cubic has appeared at a number of prestigious parties and he is among the most exciting of the emerging new generation of Dj's.

During his recent trip to headline at Vertigo in Costa Rica, he decided to venture into more production based work. Together with St. Claire, he is launching a new studio and performing project, debuting in late February 2012.

Links:
www.myspace.com/cubicdj
www.facebook.com/cubismpragueczechrepublic
www.chapeaurouge.cz/interpreti/djs/C/840-dj-cubic

DJ St. Claire

Styly: minimal

Entered the clubbing scene in 2007 starting on good vinyl. In Prague her beginnings can be traced to the legendary Chapeau Rouge, Roxy, Mecca, Summer of Love, Summer Session....This marked her first invitations and trips across the border to Slovakia, where her success was even more widespread. In the summer 2010 she was invited to play in Monaco, opening her doors to the international dj scene.

Besides being a talented DJ, St.Claire has also been active promoter, St.Claire's resident party - Relaps in Roxy with Brian Sanhaji, is usre to re-appear and reinforce her position on the Czech DJ scene.

Recently, during her trip to Costa Rica to play several venues, she started a collaborative production and performing project with Kuba Kubicek (Cubic). They will launch this project in late February 2012 during Cubism @ Chapeau Rouge.

www.myspace.com/djclaire01

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO