CHAPEAU ROUGE

MENU

Bar 2.5.2018

Czech German Soul Exchange

Datum akce:
2.5.2018

Patro:
Bar

DJs & Bands:
DJ Amaté (ger) (afrobeat/funk)
 
DJs Kohl & Ben (funk & soul)

Berlínští strážci těžkotonážního funku The Ruffcats zahrají v Praze společně s electro-soulovými Blastersex

Začátkem května dorazí do Prahy v rámci festivalu Czech-German Soul Exchange berlínská formace The Ruffcats známá pro svůj ortodoxní přístup k funkové hudbě. V rámci prvního ročníku festivalu, který proběhne 2. 5. 2018 v klubech Studio Paměť a Chapeau Rouge se představí také pražská electro-soulová parta Blastersex, berlínský DJ Amaté a pražští DJs Kohl & Ben.

„Chtěli jsme dotáhnout do Prahy kapelu, která by zněla přesně jako sedmdesátkové funkové skupiny, které máme rádi. Myslím tím třeba The J.B.´s, Tower of Power nebo War. Takový zvuk tady žádná kapela nemá. No a pak jsme objevili The Ruffcats a bylo rozhodnuto!“ říká organizátor festivalu Milan Dedera.

Osmičlenná partička The Ruffcats koncertuje již přes 15 let a od té doby stihla spolupracovat se smetánkou německé scény jako např. Samy Deluxe, Flo Mega nebo Jahcoustix. Vedle doprovázení hvězdných jmen se kapela věnuje také samostatné tvorbě, která jde více experimentálním směrem kombinujícím funk, soul, psychedelickou hudbu a latinskoamerické rytmy. Kapela vydala 3 převážně instrumentální alba s názvem The Essence Vol. 1 – 3 a v současné době pracuje na novém materiálu.

Z Berlína dorazí také DJ Amaté – dlouholetý rozhlasový moderátor, majitel klubu Hangar 49 a milovník africké hudby ovlivněné funkovými prvky – afrobeatu. Z české scény se představí kapela Blastersex, která minulý rok uhranula svou energií diváky ukrajinského festivalu Respublica. Trojici interpretů doplní pražští DJs Kohl & Ben specializující se na různé zapadlé groovy z 60. a 70. let mimo jiné právě z Německa.

„Cílem festivalu je představit soul a funk v celé své šíři. The Ruffcats ztělesňují jeho čistou podobu, Blastersex si naopak berou jen soulový vokál a kombinují jej s prvky dubstepu a drum´n´bass. Vedle toho tu máme německého DJe, který hraje afrobeat a české DJe, co pouští různé československé a německé soulové covery z 60. a 70. let. Nechceme jít vyloženě jedním směrem,“ dodává Dedera.

Aby festival Czech-German Soul Exchange dostál svému názvu, proběhne akce se stejným line-upem také v berlínském klubu Hangar 49 a to v pátek 25. května. Akce se koná za finanční podpory Česko-německého fondu budoucnosti.

Fb událost: www.facebook.com/events/592399744439917/

Chapeau Rouge: DJs Kohl&Ben, Amaté (ger)


INTERPRETI

DJ Amaté (ger)

Styly: afrobeat/funk

DJ Amaté je hlavní hvězda berlínských večírků The Funky Strut, majitel klubu Hangar 49 a rozhlasový moderátor. Ve svých setech kombinuje těžkotonážní funk sedmdesátých let s world music a afrobeatem.

 

www.mixcloud.com/Amat%C3%A9/

DJs Kohl & Ben

Styly: funk & soul

Djs Kohl & Ben pouští desky z různých koutů světa. Ve svých setech hrají zapadlé cover verze a méně známé songy, které nasbírali při svých toulkách po blešácích, bazarech a vetešnictvích. Nejblíže mají k funku a soulu, na své si však přijdou i fanoušci world music, hip-hopu, R&B a dalších žánrů.

www.facebook.com/djskohlben/  

soundcloud.com/djskohlben

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO