CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 20.5.2013

Freestyle Mondays

Datum akce:
20.5.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Honza Peroutka (rap)
 
Rest (freestyle)
 
Lara303 (hip hop)
 
Vojtaano & On Timon (rap)
 
Martin Svátek
 
Flowe
 
+Oliver Lipenský + Matěj Havlíček + Ondřej Žatkuli

Honza Peroutka vydává svou jazzrapovou Klukovinu a album pokřtí už 20.5. společně s Restem, Fattem, Larou 303, Martinem Svátkem, kapelou a hromadou dalších hostů




Honza Peroutka
právě dokončil v Rooftop studiu Ondřeje Žatkuliaka poslední míchání a mastering a světlo světa tak za pár dní spatří jeho druhé album s názvem Klukovina. Nezvykle fresh pojetí hip hopu předesílali už vypuštěné singly Hudba nebo Lidi, k němuž natočil video Paulie Garand a na featu se objevil Rest z Ty Nikdy labelu. Album vzniklo za finanční podpory OSA, což je v českém hip hopu věc téměř nevídaná. Spojení rapu a jazzu není v našich zeměpisných šířkách příliš časté a mladý muzikant Honza Peroutka servíruje svým posluchačům neobvykle příjemný mix muzikantské zručnosti, rapu, živých nástrojů i klasických hip hopových podmazů. Dobrou ruku měl autor Klukoviny i při výběru hostů, na desce se kromě Resta objeví Lara 303, Martin Svátek (Madfinger), Inphy, DJ Opia, Zemaque, Yanna, Debo Mastage. Podstatnou součástí tohoto alba je i účast skvělých muzikantů, bez nichž by zvuk desky nebyl takový jaký je, jmenovitě například Jirka Vidasov, Petr Benýšek, Jakub Steve Lenz, Ondřej Žatkuliak, Martin Medvěd Linhart a další. Poslední vlaštovkou předznamenávající vydání alba je remix singlovky Lidi, pod ten se podepsal jako producent Ondra Žatkuliak a hosty jsou Rest a Martin Svátek nebo kytarista Petr Benýšek.

Lidi-remix:
http://honzaperoutka.bandcamp.com/track/lidi-rmx-feat-rest-martin-sv-tek

Album bude vypuštěno a křest samotný proběhne 20. května v Chapeau Rouge v rámci jam session mejdanu Freestyle Mondays. Na pravidelné pondělní akci se tentokrát ukáže hromada hostí a návštěvníky čeká plnohodnotný ,,víkendový,, line up. Honza Peroutka si jako hlavní host večera přivede i svou kapelu, která bude hrát pro všechny jamuchtivé rapery, beatboxery a zpěváky. A věřte, že s kapelou v obsazení: Oliver Lipenský (bicí), Roman Černý (klávesy), Matěj Havlíček (basová kytara) se rýmuje jedna báseň. V nečekané roli back rapera se navíc představí Ondřej Žatkuliak, který má na vzniku Klukoviny lví podíl a je v současnosti jedním z nejtalentovanějších producentů nejen hip hopových nahrávek u nás. Křtít se bude za asistence Resta, Lary 303, Martina Svátka, Johnyho Hovorky (Private Collective), Jany Rybníčkové, Dje Fattea a dalších hostí, takže je opravdu na co se těšit!

20.května máte možnost ochutnat Klukovinu na vlastní uši a pokud křest nezvládáte, měli byste si desku minimálně pořídit. V kuloárech se totiž šušká, že o Honzovi Peroutkovi bude tenhle rok hodně slyšet!


INTERPRETI

Rest

Styly: freestyle

Rest, momentálně nejlepší freestyler v Čechách našel společnou řeč s producentem Fattem, který má odjakživa DJe Premiera za vzor. A jelikož i Rest inklinuje spíše k boombap beatům a chce vyrůst z freestyleové škatulky, tak nebylo co řešit. Všechno to začalo prvním oficiálním trackem “Premiéra”, který jasně udal tempo a směr téhle dvojice.

Nehledej v tom zamilovanost, nehledej v tom extra hloubku. Hledej v tom pouze rap. Na podzim 2010 vyšla jejich debutová deska se stejným názvem - Premiéra. Klasické album zaznamenalo obrovský úspěch a dá se říct, že rozjelo opětovný zájem českých posluchačů o klasický hip hopový zvuk.

www.tynikdy.cz/interpret/rest

Vojtaano & On Timon

Styly: rap

V kuloárech se už netrpělivě čekalo na nové tváře v pozici moderátora Freestyle Mondays a speakři budou hned dva. Vojtaano a On Timon nejsou žádní začátečníci a určitě se máte na co těšit, stejně jako jejich předchůdci se sami věnuji rapu, takže moderování téhle akce se k téhle dvojce určitě hodí. Svou premiéru si odbudou už v pondělí 19.listopadu, takže je určitě doražte podpořit a popřát jim štětstí v nové roli. Budou hozeni rovnýma nohama do vody a budou plavat. Držme jim palce…

Slovenský raper ON TIMON, vlastním jménem Timotej Vojtek, pochází ze Slovenského Martina. Jeho první tvorba začíná v roku 2006 v Bratislavě, kde nahrává první dema z rapery z Petržalky. V roce 2008 se přesouvá do Prahy s cílem zapustit kořeny, najít rozumnou partu lidí,studio a nahrávat skladby. Jak čas běžel, potkává zajímavé lidi, DJe a dává se dohromady s multi talentovaným Vojtaanem. VOJTAANO totiž není jen raper, ale v kolonce zaměstnání by jste našli slovo herec, který má angažmá v příbramském divadle. Vojtaano má za sebou zkušenosti jako moderátor společenských akcí a své ostruhy si úspěšně vydobyl i v stand up comedy pořadu Na Stojáka.

OnTimon s Vojtaanem a s Djem Rockstarem nahrává v roku 2009 první spolupráce pod starým jménem Don Timon a jelikož plody práce přinášejí pozitivní zpětnou vazbu, rozhodují se ve spolupráci pokračovat.

Roky běží a VOJTAANO & ON TIMON nahrávají další skladby s pražským producentem DJem Firstem, sbírají zkušenost a zážitky po koncertech po celé republice a baví je to víc a víc.. Koncem roku 2012 nastupují do rolí moderátorů již téměř legendární nadupané akce FREESTYLE MONDAYS a mají nachystaný materiál pro uši svých posluchačů. V současnosti připravují své debutové album.

soundcloud.com/vojtaano/vojtaano-a-timon-live-1

bandzone.cz/vojtaano

bandzone.cz/dontimon

Flowe

alias Bára Lišková (Tesla Crew), bývalá rezidentka pražských Freestyle Mondays.

soundcloud.com/flowe2/battle-flag#t=0:14

bandzone.cz/flowe

www.facebook.com/flowe4


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO