CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 6.3.2011

Live Concert

Datum akce:
6.3.2011

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
Gentlemen and Assassins (int)
 
Prague Dead Souls
 
Martin Bisi (us)

To nejlepší z newyorské "kabaretní" scény - unikátní projekt Gentlemen & Assassins!

Do Prahy se na začátku března v rámci svého evropského turné chystá projekt, který jste zaručeně ještě neviděli – říkají si Gentlemen & Assassins a tvoří je ostřílení pánové z New Yorku, které určitě budete znát. Dohromady se dali v říjnu loňského roku, ale na hudební scéně nejsou žádnými nováčky a samostatně (nebo se svými kapelami) sbírali zkušenosti na těch největších festivalech po celém světě. Pod uhlazeným názvem se skrývají:

Brian Viglione,
jehož nejznámější projekt jsou nepochybně Dresden Dolls, ve kterých působí jako bubeník. Kromě toho hrál také s newyorským swing-punkovým orchestrem The World/Inferno Friendship Society. Má za sebou vystoupení na takových festivalech jako Coachella, Roskilde nebo Glastonbury.

Elyas Kahn
, označovaný jako jedinečný zpěvák a skladatel, svými fanoušky přezdívaný „Jeho královská výsost ve špinavém přestrojení“. Se svou kapelou Nervous Cabaret si zahrál po boku takových jmen jako Sonic Youth Amanda Palmer, Nouvelle Vague, nebo Coco Rosie.

Sxip Spirey
, ve svých vystoupeních se neobejde bez píšťalek, fléten, skleněných nádob a všech dalších zvláštních předmětů, jaké si dovedete představit. Kromě sólových vystoupení v Boston Symphony Hall doprovázel Dresden Dolls na jejich americkém turné, absolvoval festivaly v Austrálii, Skotsku, USA. Zajímavostí může být fakt, že skládal hudbu ke krátkým filmům, natočeným populárním sci-fi a fantasy autorem Neilem Gaimanem (zfilmována od něj byla např. kniha Coraline nebo Hvězdný prach).

Na turné doplní Gentleman & Assassins americký zpěvák a producent Martin Bisi. Ten se na hudební scéně pohybuje již od 80. let a není mu cizí oblast od indie/punku přes hip hop, rockový cabaret až po experimentální hudbu a avantgardu. Hudební studio mu pomáhal zakládat Brian Eno a od té doby produkoval Bisi desítky interpretů všech žánrů, namátkou třeba Herbie Hancocka, Swans, Lydii Lunch nebo Sonic Youth. Sám se hudbě aktivně věnuje a právě v jeho hlavě se zrodil nápad sestavit jakousi „super-skupinu“, neboli Gentlemen & Assassins.

Na pražském koncertě vystoupí jako support ještě domácí Prague Dead Souls.

Jednoduše - už tak dost jedinečné osobnosti se spojily, aby pro vás připravily show, která se nebude opakovat.

Vstup: 150 Kč na místě
Začátek: 20:00



INTERPRETI

Gentlemen and Assassins (int)

Gentlemen & Assassins are - Brian Viglione from Dresden Dolls, Sxip Shirey and Elyas Khan from Nervous Cabaret

Brian Viglione
, jehož nejznámější projekt jsou nepochybně Dresden Dolls, ve kterých působí jako bubeník. Kromě toho hrál také s newyorským swing-punkovým orchestrem The World/Inferno Friendship Society. Má za sebou vystoupení na takových festivalech jako Coachella, Roskilde nebo Glastonbury.

Elyas Kahn, označovaný jako jedinečný zpěvák a skladatel, svými fanoušky přezdívaný „Jeho královská výsost ve špinavém přestrojení“. Se svou kapelou Nervous Cabaret si zahrál po boku takových jmen jako Sonic Youth Amanda Palmer, Nouvelle Vague, nebo Coco Rosie.

Sxip Spirey, ve svých vystoupeních se neobejde bez píšťalek, fléten, skleněných nádob a všech dalších zvláštních předmětů, jaké si dovedete představit. Kromě sólových vystoupení v Boston Symphony Hall doprovázel Dresden Dolls na jejich americkém turné, absolvoval festivaly v Austrálii, Skotsku, USA. Zajímavostí může být fakt, že skládal hudbu ke krátkým filmům, natočeným populárním sci-fi a fantasy autorem Neilem Gaimanem (zfilmována od něj byla např. kniha Coraline nebo Hvězdný prach).

gentlemen-assassins.com/

Martin Bisi (us)

Martin Bisi je americký hudební producent a skladatel. Je známý především díky své spolupráci s řadou kapel a hudebníků jako Sonic Youth, John Zorn, Material, Bill Laswell, Swans, Lydia Lunch apod. V osmdesátých let se podílel na vydávání mnoha alb hlavně z new yorské post-punkové a new wave scény.
(zdroj: wikipedia)

www.martinbisi.com/

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO