CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 15.11.2019

BANANAS - Salon Zur Wilden Renate meets Chapeau Rouge

Datum akce:
15.11.2019

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
Smash TV (ger)
 
ABAB (techno/house)
 
DJane Lillou (tech-house)

 

INTERPRETI

Smash TV (ger)

Zakladatel Smash TV Holger Zilske vydal několik skvělých alb a tracků na BPitch Control, uznávaném labelu kterému šéfuje Ellen Alien. Pro BPitch Control Holger Zilske dokonce koprodukoval několik Ellen Alien alb (konkrétně Statkind, Berlinette a Thrills). Holger ale nezůstává jen u Ellen Alien... jako znamenitý sound engineer a producent spolupracuje i s Miss Kittin, Raz Ohara, Daso, Dave DK a dalšími ikonami elektronické scény v Německu a jako remixér si Holger sáhnul na tracky od Claude Von Stroke, Kiki, Adam Freeland a Marco Ressman.

Před pár lety se Holger dává dohromady s kamaradem Kai Pressnerem a jako duo ‘Smash TV‘ přestupují na jejich nynější domovský label Get Physical. Na Get Physical před pár měsíci vydali album Noise & Girls (podzim 2013), které se dostalo skvělého přijetí jak od fanoušků Smash TV, tak od hudebních kritiků po celém světě. Nedávno se vrátili z tour po Americe a v berlínském studiu pilně pracují na dalším materiálu a remixech.

soundcloud.com/smash-tv-1

www.facebook.com/SmashTVofc

ABAB

Styly: techno/house

Duo pod názvem ABAB se již pět let objevuje na pražské elektronické scéně. Začali soundem, který jim byl v počátku nejbližší a posloužil jako inspirace, kterou přetvořili ve vlastní nenahraditelný a rozpoznatelný zvuk. Jako rezidenti pražského klubu Chapeau Rouge zprodukovali pravidelnou party “Revolution 909”, která se nikdy nesnažila o to, aby byla pouze “další techno akcí”. Co jí odlišuje od ostatních, je primárně snaha, aby se návštěvníci dostavili za hudbou a nikoliv se pouze ukázat. To potvrzují například pouštěním 11ti minutového tracku v jeho celé délce a i kvůli jednomu člověku, jenž ho poznal; výměnou CD půl minuty před koncem předchozího tracku kvůli předpokládané reakci lidí na danceflooru; opožděným začátkem noci kvůli jednomu tracku, který se nebojí zahrát víckrát za večer a nebo naopak nezahrát to, co každý moc dobře zná. Stručně a jasně – odmítají pouštět pouze to, co lidé chtějí slyšet. Prostě si hraním stojí za svým a taktéž vlastním vztahem k hudbě. 

Jejich debutové album Sleepeless Nights je výsledkem výše zmíněného činění. Přinášením aktuálních hudebních počinů a nepřetržitou selekcí dospěli k vytvoření vlastních tracků, které se snaží vyplnit mezery v hudebním spektru. Inspiraci čerpali z reakcí na jejich hudební činnost, ať už přímo z energie danceflooru v ranních hodinách či z nočních hudebně-produkčních chvil, během kterých album vznikalo. 74 minut hudby jsou produktem snahy přispět hudební scéně, které jsou součástí, a to se stejným přístupem jako s hraním.



Více na http://www.facebook.com/weareABAB nebo http://www.soundcloud.com/weareabab.

Další info:

www.weareabab.bandcamp.com/releases

www.youtube.com/user/weareABAB

www.twitter.com/weareABAB





DJane Lillou

Styly: tech-house

Lillou, která s hudbou začala koketovat již od roku 1998, dnes patří mezi zdravý okruh  undergroundové housové scény v Čechách. Svůj styl si vytříbila po dvouletém pobytu v Londýně – v multikulturním centru Anglie, kde získala své pravidelné vysílání na pirátském radiu EFM, pozdější pravidelné páteční dýchánky v Nothinghamském baru a pár dalších  vystoupení  v Londýnských klubech jako 414….Stejně tak ji v jejích začátcích nemálo ovlivnilo a inspirovalo její přátelství a důvěra kolektivu Tag a Eukatech.

V roce 2001 se vrací do Prahy, aby zde pod taktovkou tehdejší věhlasné agentury Eastbase nastartovala dráhu profesionální Djane. Zahrála si v mnoha klubech po celé České republice, Slovensku a Chorvatsku. V neposlední řadě za zmínku stojí její návštěvy v klubech v ruském Petrohradě a Moskvě, kde si ji obecenstvo velmi oblíbilo a záhy získala i svého agenta.

Je jednou z mála  českých představitelek kvalitního techhousu, který ráda kombinuje s houpavým groovy deep housem a lámanými beaty. Její sety jsou velmi různorodé a náladově  barevné, chvíli jen tak zasněné a melancholické a posléze velmi energické s hutnými basovými linkami. To vše prolněné dlouhými a precizními mixy.
V poslední době se zabývá i vlastní produkcí a patří mezi djs pražského klubu Roxy.

 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO