CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 14.10.2013

3. narozeniny FREESTYLE MONDAYS

Datum akce:
14.10.2013

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
MC ILL Spokinn (us) (hip hop)
 
Martin Svátek
 
Neznáma identita.sk (sk) (hip hop)
 
Honza Peroutka (rap)
 
DJ Fatte (Ty Nikdy label) (hip hop)
 
Rest (freestyle)
 
Lion Pack, Flowe, Vojtaano & On

Freestyle Mondays popřeje k 3. narozeninám Rest&DJ Fatte, Martin Svátek, Honza Peroutka a jamovat se bude s našlapanou kapelou Lion Pack. U mikrofonu se můžeš ukázat i ty!

V pondělí 14. října se bude v pražském klubu Chapeau Rouge slavit. Jam session Freestyle Mondays oslaví 3. narozeniny a tak této stále jediné pravidelné jam session s doprovodem live bandu dorazí popřát i hromada víc než zajímavých hostů. V premiéře se navíc představí nová rezidentní kapela s názvem Lion Pack, která by se měla stát pravidelnou součástí tohoto večera. Že vám tenhle název nic neříká? Ani nemůže. Lion Pack má totiž na svědomí její kapelník El Boogie Man aka Ruffhead Bobby, ex člen úspěšných Champions Sounds doprovázející Prago Union. Skvělý a charizmatický bubeník postavil našláplou kapelou speciálně pro Freestyle Mondays, takže se tentokrát můžete těšit na hodně kvalitní čistě hip hopový živý doprovod všech, kteří v pondělí na stage a s mikrofonem v ruce postaví. Nová formace slibuje silný zážitek pro jamující i pro návštěvníky a pod její vlajkou se představí: Asheema (vocal), Maťa (saxofon), Django Shubert (kytara), Mort (bass kytara), Ruffhead Bobby (bicí) a YSTR (MPC).

Důvodů proč v pondělí na Freestyle Mondays vyrazit je však kromě kvalitního živého doprovodu mnohem více. Hlavním hostem je šéf a zakladatel Freestyle Mondays z NYC, kde tato akce před víc než deseti lety vznikla, raper Illspokinn. Popřát dorazí a zahrají Rest a DJ Fatte, členové Ty Nikdy Labelu, jehož členové jsou pravidelnými hosty této akce a kdo patří k Freestyle Mondays více než Rest, jeden z top českých freestyle raperů. Prošvihnout byste určitě neměli inspirujícího zpěváka kapely Madfinger Martina Svátka. O tom je v rámci hip hopu slyšet stále více a určitě jste ho zaznamenali v rámci nové desky Vladimira 518. Ten to rozbalí společně s Honzou Peroutkou a Ondrou Žatkuliakem, kteří na Freestyle Mondays v květnu pokřtili povedené album Klukovina. Chybět nebudou ani hosté z řad Freestyle Mondays. Zazpívá rezidentní vokalistka Flowe a špetku undergroundu přinesou Vojtaano s On Timonem nebo Dryll a Neznámá Identita.sk.

Fb událost: www.facebook.com/events/378257982302990/


INTERPRETI

MC ILL Spokinn (us)

Styly: hip hop, soul funk

IllSpokinn je MC a frontman živé hiphopové kapely Spokinn Movement, jejichž první album „60 Min. Cycle Spin“ vyšlo v roce 2007. V roce 2002 spolu se zpěvačkou Mariellou Gonzalez založil IllSpokinn již legendární open mic v klubu Sin Sin pod názvem Freestyle Mondays, který dodnes
spolu uvádějí každé pondělí.  Je rovněž mentorem newyorské mládeže – je členem projektu Urban Art Beat, kde v rámci mimoškolních aktivit učí děti druhého stupně základní školy jak rapovat či skládat písně.

www.illspokinn.com
http://www.facebook.com/pages/Spokinn-Movement/27756806491?ref=ts

DJ Fatte (Ty Nikdy label)

Styly: hip hop

DJ Fatte je v současné době jedním z nejvíc produktivních beatmakerů na území Česka a Slovenska. Přes prvotní pokusy se do vážnějšího kontaktu s produkováním dostal v roce 1999, kdy se stal členem zlínské kapely De Fuck To. Tady se produkčně podílel na archivní demo nahrávce a dvou plnohodnotných albech. Po tvůrčích neshodách Fatte v roce 2006 De Fuck To opustil a společně s Ideou stál u zrodu IdeaFatte. Spolu s IF prozatím vydal 4 desky, které také všechny kompletně produkoval. Jedná se o alba 365, Mezitím, Doma a Dočasně nedostupní. Kromě Idea Fatte v roce 2010 kompletně produkoval desku Premiéra, kterou natočil s Restem a v roce 2011 pak v podobném duchu vydal s MC Geyem desku Imaginárium naprosto běžných podivností. V tom samém roce stihl navíc ještě vydat svoje instrumentální sólo Což takhle dát si Tesař.

Rok po debutu se k Tesařovi připojila další instrumentální deska Fatte No More. Ta má, narozdíl od debutu, o poznání jednotnější a temnější atmosféru, pořád ale nabízí klasický Fatteův zvuk. V roce 2012 Fatte ještě stihnul vyprodukovat kompletní desku High and Mighty s Nironicem, která vyšla pod labelem Slick Talkers.

Mimo produkci se Fatte věnuje tvorbě mixtapes - tady prozatím vydal Human Duality (+ DJ Kika), Pytla, Krupicafaja a Rýlové povyražení, který byl namixovaný pro zákazníky Ty Nikdy Eshopu. Dále pak koncertnímu DJingu, živým show na MPC, pití a utužování real hip hopu.
DJ Fatte je momentálně v našem klubu k vidění víc než často, užít si ho můžete např. na pravidelné akci s DJem Zerwoxem -  Chapeau Connections.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/dj-fatte
www.myspace.com/djfatte
www.facebook.com/pages/Dj-Fatte/85987091861

Rest

Styly: freestyle

Rest, momentálně nejlepší freestyler v Čechách našel společnou řeč s producentem Fattem, který má odjakživa DJe Premiera za vzor. A jelikož i Rest inklinuje spíše k boombap beatům a chce vyrůst z freestyleové škatulky, tak nebylo co řešit. Všechno to začalo prvním oficiálním trackem “Premiéra”, který jasně udal tempo a směr téhle dvojice.

Nehledej v tom zamilovanost, nehledej v tom extra hloubku. Hledej v tom pouze rap. Na podzim 2010 vyšla jejich debutová deska se stejným názvem - Premiéra. Klasické album zaznamenalo obrovský úspěch a dá se říct, že rozjelo opětovný zájem českých posluchačů o klasický hip hopový zvuk.

www.tynikdy.cz/interpret/rest

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO