CHAPEAU ROUGE

MENU

Dance Klub 22.10.2009

Narozeniny Chapeau Rouge

Datum akce:
22.10.2009

Patro:
Dance Klub

DJs & Bands:
DJ Chris Sadler (house)
 
DJ Loutka (house)
 
DJane Lillou (tech-house)
 
DJ Formi (house)
 
DJ Yannick (house)

INTERPRETI

DJ Chris Sadler

Styly: house

DJ CHRIS SADLER
DJ od: 1992
Rezident: ROXY, Praha (Climax)
Styl: Funky, "pumping", energetický house music

Chris je původem z Nottinghamu. Poprvé se setkal s taneční hudbou při pravidelných návštěvách klubu Cream a Atomic Jamu ve Velké Británii a zanedlouho si přinesl pár levných gramofonu a mixážní pult a pokud zrovna nebyl v klubu, piloval v ložnici svůj DJing.
Poprvé veřejně vystoupil v Liverpoolském baru Baa v roce 1992 a během svých studií na univerzitě si na své konto připsal příležitostné účinkování na parties, v barech a klubech ve Wolverhamptonu a v Liverpoolu. V té době začal provozovat malé, ale populární páteční party Recycle v průmyslovém prostoru nad Wolverhamptonskou hospodou.
V roce 1996, když ukončil studia na univerzitě s vyznamenáním v oboru biomedicíny, se Chris odstěhoval do Prahy, aby poznal místní životní styl a získal zkušenosti s DJingem. Během prvních několika měsíců v Praze chodil od klubu ke klubu a nabízel své demo nahrávky, což melo za výsledek pravidelné osmihodinové sety v klubu Újezd na gramofonech a pultu, které si musel obstarat sám. Po pár měsících přinesla tvrdá práce ovoce - agentura Lighthouse ho požádala o účast na prestižních akcích, kde hrál po boku Davea Clarka, Davida Holmese, Nicka Warrena a Darrena Emersona.
Na počátku roku 1997 se Chris dal dohromady s promotérem Klubu X Nigelem Demonem a začal spolupořádat a hrát na pravidelných sobotních akcích v klubu opět pod názvem Recycle. Party zaznamenala již od prvního uskutečnění nečekaný úspěch a Chris tam každou sobotu hrál spolu s nejlepšími českými DJs až do roku 1998, kdy byl klub uzavřen. Během té doby se Chrisovo jméno začalo čím dál tím častěji objevovat na plakátech největších a nejlepších parties v Praze. Chris hrál pravidelně pro obrovské davy lidí po boku tak uznávaných umělců jako je Josh Wink, Colin Dale, Bushwacka a Luke Slater a jednou si dokonce zahrál speciální jungle set s Roni Size.
Mezitím se Chrisova pověst rozšířila i mimo Prahu a začaly přicházet nabídky z celé země. Chris tak najezdil tisíce kilometru napříč Českou Republikou a hrál téměř ve všech větších a také v mnoha menších městech.
Ke konci roku 1997 převzal Chris pražskou pobočku bookingové agentury dy-na-mix, která byla ve Velké Británii pod vedením legendárního Eddie Richardse vůbec první bookingová agentura pro DJs. Během svého působení v dy-na-mixu dovezl Chris do České Republiky mnoho britských undergroundových hrdinu, jako byli Charles Webster, Nathan Coles, Phil Perry, Eddie Richards, Malcolm Duffy, D.I.Y. a Richard Sen.
V roce 1998 nejlepší pražský klub Roxy, Mecca a světoznámá Radost FX jej začali pravidelně bookovat na své parties; dále hrál po celé republice a začal hrát i v zahraničí - v Německu, Rakousku a na Slovensku - na jedné listině se jmény jako Paul Oakenfold, Derrick May a C.J. Bolland. Dále také experimentoval jako promotér a na jednorázové vyprodané akci v Praze dovezl DJs Kenny Hawkese, Iana Pooleyho a Petea Hellera. Konec roku 1998 zastihl Chrise jako rezidentního DJe na měsíčních parties Climax v Roxy, kde hraje před zaplněným sálem dodnes, což dělá z Climaxu nejdelší fungující klubovou noc v historii českého tanečního scény. Tuto noc nedávno popsal slavný Anglický časopis Mixmag jako "epicentrum zdravé funky house scény" v České Republice.
V roce 1999, Chris poprvé začínal produkovat vlastní hudbu. Výsledek bylo „Take This" na C.D. Trans-Atlantic Sessions. V Roce 2000 bylo vydáno jeho skladbu „Come" a pak „2 Fukt 2 Funk" na Beeswax Records, což podobně jako jeho oficiální mix C.D. na labelu Next Era, vyprodal všechny kopie. Samozřejmě nebylo to naposled co Chris byl ve studiu a dále skládá tracky a remixy pro různé labely a kompilace. Pravděpodobně největší úspěch zaznamenala jeho skladba „Attack Of The Grok", která byla podepsána u proslulého labelu Ericka Morilla – Subliminal Records, a teď čeká na oficiální vydání.
Za ty léta, si Chris upevnil svou pozici nenahraditelné součásti české taneční scény, hrál pravidelně více než 100 bookingů ročně a na akcích s účastí až 30 000 lidí. Výsledky několika anket jsou důkazy o jeho popularitě: v roce 1999 Chris byl zvolen mezi 3 nejlepší DJs v zemi čtenáři časopisu Trip a na stránkách Techno.cz, v 2000 čtvrtý místo Czech Dance Music Awards a v 2003 druhý místo v anketa DJ Of The Year na stránkách Technisco.cz. Mezi výjimečné momenty v jeho kariéře patří hraní v mrakodrapu v Tokiu, na festivalu na pláži v Chorvatsku, na Mayday Polsko a dvakrát na Creamfields ČR nebo s umělcema jako jsou Basement Jaxx, Danny Rampling, Sasha nebo Chemical Brothers.
Chris současně spolumoderuje páteční taneční show na Fajn Radiu, ale už má za sebou zkušenost v moderování na radia Vox, Kiss a Radia 1.
Chris si již získal své stálé příznivce a o jeho povznášející, působivý a funky house je nyní vetší zájem než kdykoli předtím.

Diskografie:

Dream Masakr Vol. 1 mixed by DJ Chris Sadler (Dreamedia)
Chris Sadler presents Citrax - "Take This" (na kompilaci Trans-Atlantic Sessions) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "Come" (Wax 12")
House Party Vol. 14 mixed by DJ Chris Sadler (Next Era)
Rock Scissors Paper - "Father (Stephunk and Chris Sadler remix)" (na kompilaci Hot Connection a na kompilaci Radost Classics) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "Rising Sun" (na kompilaci Global Connection) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "2 Fukt 2 Funk" (Beeswax 12")
Chris Sadler - "5 Miles High" (na kompilaci Log In To The World) (Wax)
Chris Sadler - "The Prophecy" (Promo)
Chris Sadler - "V’s Theme" (na kompilaci Unity presents Feel 3)
Begin Of The End - "Fuckin’ Control (Chris Sadler’s Control Freeq Remix)" (Feel The Beat 12")
Blow - "Catch The Light (Chris Sadler Remix)" (U Merkura 12")
Chris Sadler - "Attack Of The Grok" (Subliminal Records)
Perez O’Neal – "How 2 Continue (Chris Sadler Remix)" (Sound Factory)
Chris Sadler - "Attack Of The Bass" (na kompilaci Reflection)

DJ Loutka

Styly: house

Loutku lze po právu považovat za základní kámen české taneční scény. Nepočítáme-li jeho počátky v klubu Futurum, kde se jako DJ věnoval více kytarovým a now wave projektům (jeho nejoblíbenější skuponou byli Duran Duran), byl Loutka u zrodu téměr všech důležitých momentů vzniků a vývoje české klubové scény. Po první house party v klubu Meloun byl neodvratně lapen houseovými rytmy. Odjíždí do Amsterdamu, kupuje gramofony, mixpult, první desky a v neformálním seskupení ToMaMi stojí u zrodu prvních parties v České produkci. V roce 1993 se stává spoluzakladatelem agentury Roxydust House Facoty - dnes Roxydust - a společně s Jardou Krampolem a Petrem Hoskem startuje první pravidelné parties v KD Ladvi. Rok 1994 je pro Loutku rokem zlomovým -DJ Joost Van Bellen ho zve do amsterdamského klubu Roxy, kde se zasluhuje o další prvenství - jako první Český DJ vystupuje v zahrančíním klubu. V letech 94, 95 dostává v Amsterdamu angažmá takřka ve všech předních klubech (Chemistry, Mazzo, Paradiso, Richter, Waakzaamheid) a sbírá cenné zkušenosti, které ve spojení s jeho přirozeným hudením talentem a citem pro atmosféru pasují Loutku na nejoblíbenějšího Českého DJe. V Praze nechybí na programu žádné větší party, objíždí taneční akce po celé republice. Měl rezidentní noc v pražském klubu Radost FX a podílí se na produkci agentury Roxydust, která v roce 1996 rozjíždí Loutkovu rezidentní noc Shake v klubu Roxy. Shake se stává v prvních dvou letech fenoménem a Loutka je pomalu, ale jistě legendou taneční scény. V rámci této noci, vůbec poprvé, zajistil program Shaku výhradně on. Počin, kterým se žádný Český DJ nemůže pochlubit. Vystupoval po boku mnoha velkých jmen, jako například Darren Emerson, Terry Francis, Robert Owens, David Alvarado, Josh Wink, Jost Van Belen, Dimitry (Dee Lite), Mr.C, Westbam, Bushwacka, DJ Sneak, Dimitry (Amsterdam), Koenie, Marcello, Eddie Amador, 4 Hero Djs, UFO, Jazzanova, Silicon Soul, Junior Sanchez, Knee Deep a řadou dalších. Jeho DJské sety jsou charakteristické tou nejčistší house music a nekonečným střídáním nálad - jeho souznění s tancujícím publikem často působí až mysticky. V lednu 2001 uzavřel smlouvu o exkluzivním bookingu s agenturou Beeswax, jejíž vydavatelství, Beeswax Recordings, vydává jeho dva nenovější tracky, Second a Third. V současné době má Loutka svou rezidentní noc v klubu Mecca /Saladas, Tick-Tack/, v Karlových Lázních - Pardogsu a společně s agenturou Roxydust pak od letošního ledna rozjíždí "Shake on tour", řetěz parties, které se snaží přiblížit atmosféru legendárních nocí i mimo Prahu.

DJane Lillou

Styly: tech-house

Lillou, která s hudbou začala koketovat již od roku 1998, dnes patří mezi zdravý okruh  undergroundové housové scény v Čechách. Svůj styl si vytříbila po dvouletém pobytu v Londýně – v multikulturním centru Anglie, kde získala své pravidelné vysílání na pirátském radiu EFM, pozdější pravidelné páteční dýchánky v Nothinghamském baru a pár dalších  vystoupení  v Londýnských klubech jako 414….Stejně tak ji v jejích začátcích nemálo ovlivnilo a inspirovalo její přátelství a důvěra kolektivu Tag a Eukatech.

V roce 2001 se vrací do Prahy, aby zde pod taktovkou tehdejší věhlasné agentury Eastbase nastartovala dráhu profesionální Djane. Zahrála si v mnoha klubech po celé České republice, Slovensku a Chorvatsku. V neposlední řadě za zmínku stojí její návštěvy v klubech v ruském Petrohradě a Moskvě, kde si ji obecenstvo velmi oblíbilo a záhy získala i svého agenta.

Je jednou z mála  českých představitelek kvalitního techhousu, který ráda kombinuje s houpavým groovy deep housem a lámanými beaty. Její sety jsou velmi různorodé a náladově  barevné, chvíli jen tak zasněné a melancholické a posléze velmi energické s hutnými basovými linkami. To vše prolněné dlouhými a precizními mixy.
V poslední době se zabývá i vlastní produkcí a patří mezi djs pražského klubu Roxy.

 

DJ Formi

Styly: house,

Začínal hrát v rockovém clubu Futurum, kde se seznámil djem Loutkou a ostatní členy agentury Roxydust Prague. Jejich přístup k taneční hudbě se mu zalíbil natolik, že se hned stal nadšeným návštěvníkem jejich parties. V roce 1994 si kupuje první desky s house music.
Rok 1995 byl pro Formiho rokem zlomovým, jelikož si poprvé zahrál v clubu Roxy Prague. A to hned s djs: Loutkou,Bidlem a holandkým Joost Van Bellenem na party Bat Rave. Poté začíná hrát pravidelně v clubech Radost FX a Ládví. V téže době začínají Roxydust Formiho pravidelně představovat na nejrozjetěších house parties u nás – SHAKE v klubu Roxy. Společně s dalším původním členem Roxydustu s Djem Airtem vždy nažhavili tu správnou „Warm up“ náladu pro hlavního residenta Loutku. Díky svému feelingu Formi občas tyto „supermejdany“ i sám úspěšně „dohrával.
Od r.1998 je pravidelným hostem všech klubů od západu na východ, takže se dá zkrátka říci, že místo , kde by Formi nehrál, snad ani neexistuje. Formi razí zásadu, že hudební škatulky jsou jen pro hudební novináře a sám se snaží hudbu hlavně vnímat a cítit.

Umělci s kterými měl tu čest si zahrát na společné party: Justin Robertson (UK),Dano(USA), Silicon Soul (UK), Jose Padilla – Café del Mar(ESP) , Joost Van Bellen (NL Speedfreax) , Dave Mathersole (UK) , Wubble –U (UK) ,Chris Sadler, Liquid Harmony (CZ) , Hipp-e and Hallo (USA) , 100% Isis (NL), Sunscreem (UK) , MR.C (UK) The End,Marcello (NL), Asad Rizvi (GB), Daft Punk(F)1997), Groove Armada,OO Bidlo(CZ/USA), Loutka, Pavel Krejdl, Lumiere,Petr K. ,Geert ( Belgie) a -CREMFIELDS-2003-2004 a MáCHáč-2007-2008, Open Air Field (Lighthouse Prague) a mnohen více :-)
Od roku 1998 až doposud je residentem Pražského clubu Chapeau Rouge.

www.facebook.com/pages/DJ-David-Formi/110921935589116

DJ Yannick

Styly: house, techno

Energické, plné funky progressive elektro zvuku, zlomených i rovných beatů, tak lze ve stručnosti popsat sety DJ Yannicka. Počátky jeho hraní se datují od roku 1998, kdy svůj vyhraněný styl teprve začínal hledat a mezi jeho deskami převládaly houseové, tech-houseové a techno labely. Jeho nynější sety jsou těmito začátky, kdy se zaměřoval výhradně na taneční publikum, silně ovlivněny. Breakbeat mu však jako jediný, poskytl široké spektrum možností, takže dnes od něj můžeme slyšet i klidnější sety s příjemnými plochami, zajímavými offbeaty a vokály. S citem dokáže přizpůsobit výběr desek prostředí a publiku, pro které hraje. Poslední dobou s nástupem digitalizace se Yannick stále více vrací ke svým kořenům a hraje spíše rovné electro, acid sety okořeněné progressivním breakbeatem. Nejraději má mnohahodinové sety, které mu skýtají příležitost vystřídat všechny jeho oblíbené styly. Nevyhýbá se ani čistě breakbeatovým setům, což závisí na charakteru akce. Vidět a slyšet ho můžeme nejen včetných pražských klubech jako například Roxy, Le Mirage, XT3, Akropolis, Swamp, Cross, Bukanýr nebo Chateu, ale také v klubech v Liberci,Táboře,Turnově, Jablonci nebo Brně. V loňském roce byl rezidentem pravidelné noci v teplickém klubu Comix a bodoval například na Breaksomu nebo 13. narozeninách v Roxy. V létě bývá častým účastníkem na různých open-air akcích, např. Shoot Gun, která patří mezi jeho oblíbené. Nedávno se zúčastnil jako host live pořadu Air Sofa a Shadowbox na Radiu 1. V minulosti vystoupil na akcích po boku Djs Tayo, Lee Buridge nebo Nathan Coles. Od října roku 2005 připravuje pořad Partypeople on air na Radiu Akropolis naladit si ho můžete každý pátek od 13:00 do 15:00 jedná se o kulturní přehled vždy uplynulého a následujícího týdne nechybějí ani zajímavý hosté z řad Pražských i mimo Pražských kapel, djs a performerů, tipy na víkend a spousta rozjetý hudby. Od ledna 2006 rozjíždí rezidentní klubovou noc s názvem BREAKPOINT v Pražském klubu Chapeau Rouge a v klubu RedBar v Táboře. Březen 2006 Mix Demo měsíce v magazínu XMAG s názvem Dark and Long (double cd)

Energetic, full of funk progressive electro sound, straight and broken beats. Thats how one could describe DJ Yannicks sets. His early days behind the turntables date back to 1998, when he started looking for his sound and inside his DJ bag were mostly plates coming from house, tech-house and techno labels. His present sets are strongly influenced by these beginnings, when he used to focus exclusively on party audience. Breakbeat eventually turned out to be the only area that provided him with wide enough spectra of possibilities. Today his music even includes calm sets with cool parts, interesting offbeats and vocals. He tailors his plates´ selection to fit the place and the audience he is playing for. In reference to the launch of digitalization Yannick keeps turning back to the basics and has started plying rather straight electro, acid sets spiced up by progressive breakbeat. At the top of his list are sets that last for rcouple of hours giving him enough space to run through all his favorite styles. =Yet he does not avoid purely breakbeat sets, but that depends on the specific event. You can see and hear him not only in numerous Prague based clubs such as Roxy, Le Mirage, XT3, Akropolis, Swamp, Cross, Bukanýr or Chateu, but also in clubs in other cities like Liberec, Tábor, Turnov, Jablonec od Brno. Last year he happened to be resident of regular night in Teplice based club Comix but also starred at popular party Breaksome as well as at 13th birthday of one of Prague top clubs Roxy. Summer usually sends him all over the place as he plays at various open-air events such as Shotgun festival, which is his most favorite one. Quite recently he was guest of a live show Air Sofa and Shadowbox, both being broadcasted at Radio 1. He has already played with DJs Tayo, Lee Buridge, Nathan Coles, Raul Rincon, Rennie Pilgrem or Freestylers. Since October 2005 he is the host of weekly show at Radio Akropolis called Partypeople.cz on air. If you want to hear him, tune in any Friday between 1pm and 3pm and let yourself sink in two hours long cockatail of party info mix spiced up by interesting guests (DJs, bands, varius projects, performers) and naturally fresh music selection. Since January 2006 Yannick runs his resident night Breakpoint in Prague based club Chateau Rouge (interview fot techno.cz http://www.techno.cz/party/37174/?open=17464..cl17464) and in Tabor based club RedBar. In March 2006 he released his Mix Demo called Dark and Long (double CD) as an supplement to XMAG magazine


www.myspace.com/djyannick 

www.youtube.com/user/djyannick100

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO