CHAPEAU ROUGE

MENU

Bar 22.10.2009

Narozeniny Chapeau Rouge

Datum akce:
22.10.2009

Patro:
Bar

DJs & Bands:
Hakuna Pesa (uk)
 
DJ Mucho (latino)
 
Dj Martin Mikuláš (latino)

INTERPRETI

DJ Mucho

Styly: latino

Petr Hošek patřil na začátku 80. let k prvním pražským punkerům a po vzoru Sida Viciouse, baskytaristy Sex Pistols, si nechal říkat "Sid". V roce 1984 založil legendární punkovou skupinu Plexis , v níž zpíval a hrál na kytaru a která v prvním (zhruba dvouletém) období hrála většinou na různých podzemních akcích. Po rozpadu první sestavy byl Sid odveden na vojnu, z které se po půlroce vyzul vcelku drsným způsobem - o dovolence při mejdanu vyskočil z okna, což mu vyneslo komplikovanou zlomeninu nohy. Už na podzim 1987 je angažován coby baskytarista do další punkové formace Do řady! .

V roce 1988 obnovil svojí kapelu Plexis - tentokrát už jenom jako zpěvák ale zároveň se také stal baskytaristou pražské hardcoreové legendy Michael´s Uncle . S ní vydržel hrát rok, od roku 1990 se už ale věnoval pouze zpěvu v Plexis . Právě v tom čase začala jít tahle vyhulená parta hodně nahoru, když se prezentovala nikoli jako punková ale jako street rocková skupina á la Guns´n´Roses. Plexis natočili rychle po sobě tři alba, bohužel někdy v roce 1994 se i druhá sestava rozpadla - zničily ji tvrdé drogy.

Někdy v té době začal Hošek coby správný mejdanový typus navštěvovat i první taneční party a společně s přáteli založil agenturu Roxydust, v níž zastával funkci stage managera. V letech 1995-96 byl jejím hlavním působištěm pražský kulturní dům v Ládví, v období 1997-2000 se přesunula do Roxy, kde se prezentovala party zvanými Shake a v letech 2000-03 fungovala v klubu Mecca, kde pořádala večírky nazvané Saladas. Ještě předtím se ale Hošek vrátil na pódia jako muzikant.

Už v roce 1996 se mu totiž zastesklo po živém hraní, a tak oprášil svého starého Rickenbackera a jakožto frontman a baskytarista a s novými spoluhráči potřetí obnovil Plexis - tentokrát už jako čistě punkovou skupinu. Během dalších let s ní natočil dvě desky. Přibližně od roku 1999 se začal sám zabývat mixingem desek a vzhledem k náklonnosti k fotbalu, Mexiku a vůbec celé latinské Americe se prezentoval jako DJ pouštěním nahrávek latinskoamerické hudby. Tehdy přijal novou přezdívku, jež má své kořeny ve španělštině - začal si říkat Mucho.

Na konci roku 2001 založil s přáteli z dávných punkových a hardcorových skupin flexibilní chill outový projekt Maradona Jazz , zabývající se dj-ingem a volnou improvizací na témata latinskoamerické a jazzové hudby

Mucho je legendou pražského mejdanového života; vzhledem k množství vypitých alkoholických nápojů (a spolykaných látek způsobujících změněné stavy vědomí) je stejnou medicínskou záhadou jako třeba Keith Richards. Jakožto milovník fotbalu je vášnivým fanouškem Slávie a reprezentačního teamu Mexika.

Dj Martin Mikuláš

Styly: latino, soul funk

 DJ Mikuláš je spolumajitel record shopu Phono.cz zaměřeného na vinylovou kultůru. Mají prenosky i gramofony, různé doplňky a hlavně stovky desek všech žánrů. Především funk, soul, latino, sambu, jazz, breaks a tak dále. To jsou také nejčastější styly které Mikuláš míchá v celovečerní koktejl. Můžete si ho užít třeba v Chapeau Rouge a nebo každou středu od 22:00 v pořadu Estereo na Radiu 1 (91,9fm).

DJ Mikulas is owner of record shop Phono.cz focused on vinyl culture. They have everything what you need for your analog listening experience and above all you can find there hundreds of records of all genres, mostly soul, latin, funk, jazz, breaks and more. These are also styles that Mikulas mixes in all night parties. You can enjoy one of those in Chapeau Rouge or every wednesday from 10pm on Radio 1 (91.9fm)

www.phono.cz

www.myspace.com/djmikulas
www.radio1.cz/estereo

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO