CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 16.1.2010

CULTURE SHOCK NIGHT

Datum akce:
16.1.2010

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
DJ PIXIE (drum´n´bass)
 
DJ Philip T.B.C. (drum´n´bass)
 
Blue4
 
Toneless (indie pop)
 
Jana Lota (pop)

Je tady druhý díl multižánrové akce Culture Shock a s ním i pořádná nadílka účinkujících. 16.1. se můžete v klubu Chapeau Rouge těšit na 3 stage, na kterých se představí známá jména z oblasti elektronické i akustické tvorby.

 Philip TBC, Suki, Pixie, Eska, Eska, Ozone, Deal, Stantha, 2K, Nikola, Elent, blue4, Vorel, MC Decker  a živě Toneless, Jana Lota a ...

Na Dance Stage lokalizované uprostřed to bude především Philip TBC (motionbooking.cz), který patří k předním českým Djs a v nedávné době potěšil také svým debutovým a velmi oceňovaným albem Audible Thoughts. Dalším headlinerem akce bude jedna z nejzasloužilejších postav české dnb scény, Suki (motionbooking.cz), který stojí za akcemi jako Let It Roll, Take Control či Drumstation. Dále zahraje jeden z talentů roku 2008, Eska (myspace.com/eskacko) a Ozone (poisonapple.cz), který se v poslední době intenzivně věnuje svému projektu Poisonapple. Představí se také zajímavý host z Kutné Hory, DJ Deal (Dj Bar Corso), který je rezidentem místních dnb parties a vy od něj čekejte kvalitní liquidový set. Tradiční porci deepu a neurofunku naservírují organizátoři z dnbfever.cz Stantha a Vorel a společně s n imi vás od mikrofonu roztančí MC Decker.

 

Novinkou bude tentokrát Bar Stage v nejhornějších prostorách klubu, která se ponese v duchu housu, breaku a elektra. Celým večerem vás tam budou provázet Djs 2K (shadowbox.cz), Nikola (conspiracydjs.com) a Elent.

 

Spodní, Underground stage bude otevřená již od brzkých večerních hodin a nejprve na ní vystoupí newpopová kapela Toneless (bandzone.cz/toneless) a velmi talentovaná zpěvačka Jana Lota (janalota.cz). Poté, zhruba od půlnoci se v breakbeatovém a dubstepovém hávu představí Pixie a také Philip TBC (motionbooking.cz), kteří odkryjí svou alternativní tvář a předvedou, že jejich Djský um zdaleka nekončí u drumandbassu. Taktéž učiní i blue4 z projektu Black Mesa (blackmesa.cz), rovněž v breakově-dubstepovém setu. 

 

Je tedy rozhodně na co se těšit a nezapomeňte, že vstup je volný! Jakubská 2 tedy čeká na vaši návštevu, více na dnbfever.cz.

INTERPRETI

DJ PIXIE

Styly: drum´n´bass

DJ Pixie, představitel pražského soundsystému T2B, se za gramofony postavil poprvé před 12ti lety. Techno, kterému se věnoval zpočátku, vystřídaly velmi rychle zlomené beaty - první drumandbassové vinyly měl Pixie ve své sbírce již v roce 2002. V té době se setkal s DJem Washem a členy nově založeného soundsystemu T2B. Společně s nimi vytvořil z této, tehdy neznámé, crew jeden z nejznámějších a nejžádanějších domácích drumandbassových soundů (dnes je členem také další z předních domácích dnb osobností, DJ Suki). T2B pořádají hudební akce po celé republice a mají své pravidelné party také v Praze. Nejznámější z nich, Jungle dnb session pořádaná v klubu Cross, patří již několik let k nejoblíbenějším pražským dnb nocím.

Pro Pixieho jsou typické přesné, rychlé a nápadité mixy, pro které má velký respekt nejen u publika, ale také u mnoha ostatních DJs na dnb scéně. Z jeho vystoupeních je cítit velká energie, jeho sety mají spád a jsou nabité peckami, které nechají jen málokterého návštěvníka party v klidu. Není proto divu, že byl právě on zvolen v anketě Czech Drumandbass Awards nejlepším DJem roku 2007, 2008, 2009, 2010 a 2012.

Pixie se prostě snaží mít ve svém tracklistu vše, co má zajímavý nápad a myšlenku. A hlavně – u čeho se lidi budou bavit!

Drumandbass ovšem není jediná Pixieho parketa, již delší dobu také hraje breakbeat/electro house a dubstep.

Své djské umění nepředvádí jen v České republice, ale byl také v Rusku, Německu, Rakousku, Polsku či Slovensku. Za ta léta měl tu čest si zahrát po boku většiny světových djs a producentů.


www.facebook.com/pages/DJ-Pixie/380138722102718

zdroj: www.motionbooking.cz/artists/pixie/

DJ Philip T.B.C.

Styly: drum´n´bass

Philip T.B.C., DJ a producent z České republiky.

V roce 1998 se dostává poprvé k DJ-ingu. Jeho stěžejním stylem se stává breakbeat a tak od začátku hraje právě tenhle styl. V roce 1999 kupuje první junglové desky a začíná se specializovat i na tento styl. Po skoro 12 letech DJ-ingu a proplouvání mezi styly od Philipa dnes můžete očekávat mash up mixy od DNB, přes dubstep, hiphop, breakbeat, wonky až po vlastní rozmanitou produkci.

Odjakživa dělil hudbu pouze na dobrou a špatnou nehledě na styly a proto skoro nikdy ve svých setech nehraje pouze jeden hudební žánr. V poslední době se soustředí hlavně na vlastní produkci, zdokonalování techniky mixu a používání ruzných hiphopových technik při živém hraní.  Jeho krédem je neustále se zdokonalovat a jak sám říká "Svou budoucnost vidím hlavně ve vlastní produkci a proto na ní soustředím většinu svého úsilí. Co se týče DJ-ingu je to pro mě hlavně o předvedení skillz, kvalitní selekci a proplouvání mezi tempy a styly.“ Z toho také zřejmě vyplývají techniky jako je scratching, beatjuggling či beatcuting které stále častěji používá ve svých setech.

Pravidelně ho můžete slyšet hrát po celých Čechách, Moravě a Slovensku. V posledních několika letech se zůčastnil vetšiny velkých letních festivalů jako jsou např. Let IT Roll, Pohoda, Cosmic Trip, Svojšice, Openairfield, Nočné Vlny, Summer of Love, Planet Roxy a pod. Také ho již mohli vidět návštěvníci v Maďarsku, Rakousku, Švédsku a pod.

Za jedno z největších zadostiučinění v dosavadní hudební kariéře můžeme pravděpodobně považovat vystoupení na největším slovenském multižánrovém festivalu Pohoda 2005, kam si ho pozval samotný LIAM HOWLETT z legendárních The Prodigy . Philip TBC vystoupil jako jejich předskokan na hlavním podiu. Mimo jiné během své hudební kariéry předskakoval celé světové DNB elitě jako jsou např. Andy C, Ed Rush and Optical, Pendulum, Spor, London Electricity, Subfocus, Optiv, LTJ Bukem... nebo třeba hiphopovemu producentovi DJ Shadow.

V roce 2007 byl také jako jediný učastník vybrán, aby reprezentoval Českou republiku na desetidenním turné po Švédsku, společně s producenty a djs z Francie, Rumunska, Polska, Finska a Německa.
V roce 2007, 2008 a 2009 se umístil na třetím místě v kategorii nejlepší český DNB DJ v anketě Czech DNB awards.

Na sklonku roku 2009 Philip TBC vydal svoje debutové album AUDIBLE THOUGHTS u Daska rec., kde se opět vydal napříč žánry a potvrdil tak svoji stylovou rozmanitost. Na albu zahostovali rapeři z USA (N.Y. Brooklyn), U.K., ale například i česká DJ-ská špička na scratchi. Samotné album bylo velice kladně hodnoceno jak hudebními odborníky, tak širokou posluchačskou základnou. Za toto album získal ocenění „producent roku“ v Czech DNB awards a „album roku“ v Dance music awards. Philip TBC se zde opět předvedl jako hudební chameleon, podobně tak jak ho známe z jeho DJ mixů.

O jeho produkci projevil zájem berlínský label aromamusic.com pod jehož hlavičkou vyšly první tracky na beatport.com
Dále mu vyšlo několik tracků u Esprit records.


OSTATNÍ AKTIVITY:


»člen crew Shadowbox

»vlastní radioshow s dj-em Ghonzalesem "BEATCASE" na radiu Wave zaměřená na pomalé beaty




DISCOGRAPHY:
Phillip TBC & Ghonzales - "21st Operative" (Forbidden Society remix) Big Riddim rec. 2011
Philip TBC - AUDIBLE REMIXES (Furry Fish Records 2010) - FREE DOWNLOAD
No Money & Philip TBC - Information Shock (Esprit Records 2010)
AUDIBLE THOUGHTS – DEBUT ALBUM (Daska records. 2009)
Philip TBC & Ghonzales – Rekong Peo (Late harvest rec. 2009) - Pure matter compilation
No Money & Philip TBC - Hood Of Terror (Esprit Records 2009)
Pong (Aroma rec. 2008) (beatport.com)
The world is yours (Aroma rec. 2008) (beatport.com)
100C - From base to travel (Philip T.B.C. break RMX) Indies rec. (2007)
Punto Azul Presence 3: Ouroboros - 100C - From base to travel (Philip T.B.C. break RMX) Kaktus rec. (2007)
The world is yours (Idea Fatte/365 album) (2007 BBRekordy)

Toneless

Styly: indie pop

Toneless jsou pop-rocková kapela, která existuje od roku 2004. Zakládající členové - Filip a Matěj se poprvé potkali na střední škole. Po několika vystoupeních na školních akcích, které odehráli ve dvou, začali skládat a nahrávat vlastní písničky. O rok později se přihlásili do soutěže CocaCola PopStar se čtyřmi songy, později k nim přidali dalších sedm a všechny vydali jako demo Goodbye. 

S nahrávkou obešli rádia, časopisy a vydavatelství. Dva singly se chytily v hitparádě rádia Expres, kluci začali hrát koncerty s celou kapelou a dostali od časopisu Filter ocenění Objev roku za rok 2005. Ve stejné době podepsali se Sony/BMG smlouvu na desku Shine & Sing, která vyšla v září 2006. V zimě natočili videoklip k singlu Closer To Sun a na jaře 2007 spolupracovali na soundtracku k filmu Pusinky, který připravoval Jan P. Muchow. 

Poslední deska, We've Got no Friends, vyšla v lednu 2009. Nové desky se tentokrát chopili Toneless sami a celá produkce desky je tak jejich vlastní dílo. Singl desky - Fallen Star právě koluje v rádiích. Celou desku Toneless nabízejí ke stažení zdarma na svých internetových stránkách - zapojili se taky do projektu Music For Help, který stažením alba DMSkou zprostředkovává pomoc neziskovým nadacím. 

Kluci nezaháleli a aktivně se věnovali i hudbě mimo Toneless - nahráli, mixovali a produkovali, mimo jiné, i nové CD Michaela Foreta - Uvnitř. Koncem roku se konečně ustálila i sestava Toneless. Basáka Chrise, který s Toneless hraje od polovinu minulého roku, doplnil kytarista Vláďa, který se po dvouleté pauze vrátil do kapely. Na bicí hraje Honza Janečka z domovské kapely Southpaw.

www.myspace.com/toneless

Jana Lota

Styly: pop


Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO