CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 25.1.2020

DNB Clash

Datum akce:
25.1.2020

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
DJ Taby (Basstrike crew)
 
DJ Crank (Basstrike)
 
DJ Buckx (d'n'b)
 
DJ Gifi (d'n'b)
 
Urban Scalp (d'n'b)
 
Duneni.cz (bass)
 
Latrod3ctus

             25.1.2020 přijíždí na DNB CLASH do Prahy dva zástupci liberecké crew BASSTRIKE. Nestandardní mixážní zapojení typické pro Clash otestují DJs TABY a CRANK. To ale není všechno – jako speciální hosté „clashnou" ještě ostřílení BUCKX a GIFI z Frýdku-Místku. Je to tedy dvojitá nálož českých headlinerů.

            Basstrike crew je banda ze severu, která pořádá pravidelné mejdany a jejíž členové hráli po boku jmen jako A.M.C. nebo Levela. Buckx je dj a promotér, aktivně hrajíce bezmála deset let, kterého jste mohli slyšet na akcích Let it Roll nebo dokonce v polském Renegade Hardware Night. Dj Gifi  také rozhodně není žádný nováček a djský styl umě kombinuje velký počet dnb subžánrů jako jsou liquid či neurofunk. Rozhodně svoje publikum šetřit nebudou a předvedou našláplé sety plné energie, hutných bas a zlámaných beatů v rytmu a rychlém tempu drum and bass. Clash se odehraje v Underground Stagi pražského klubu Chapeau Rouge. Své schopnosti improvizace a vzájemné spolupráce předvedou djs prostřednictvím dvou paralelních mixů (unikátní zapojení, které uvidíte pouze na akcích DnB Clash). Vzniknou tak zajímavé a spontánní kombinace djských stylů.

            Výsledný mix se stane originální a neopakovatelnou kombinací taneční hudby. Jedná se o inovativní přístup, překračující hranice klasického B2B stylu. Celý večer se tak nese v progresivním duchu a žádná skladba nezazní dvakrát stejným způsobem.

            V podzemním patře Chapeau Rouge se dále střetnou uskupení URBAN SCALP, DUNENI.cz, a LATROD3CTUS. Urban Scalp se jako crew vrací po delší odmlce v novém, silném seskupení a s novou energií – u toho nemůžeš chybět“

Start akce 21:00 
Vstup/entry: do 23:00 za 60 CZK, poté 100 CZK
 

INTERPRETI

DJ Taby (Basstrike crew)

Taby, vlastním jménem Daniel Taraba, je Dj a promotér z Litvínova. Poprvé roztočil vinyl v roce 2007 a za pomoci kamaráda Bazziho začal vychytávat nedostatky.
Pomalu začal přemýšlet o založení vlastní sbírky vinylů a tak se taky stalo.
V roce 2008 zakládá s klukama z Teplic svou první crew, která nese název Bad Controll.V té době hrál převážně Drum and Bass a Jump-up.
V roce 2010 z Bad Controllu odchází s myšlenkou založit novou crew. Dříve působil převážně na severu Čech a postupem času se začal dostávat dál.
V roce 2011 zakládá novou bandu nadějných djs, nesoucí název Basstrike Crew a kupuje si novou techniku a přechází na digital.
Přestává ho bavit jump-up a rozhodne se okusit i temnou stránku Drum and Bassu.
Jedná se převážně o Techstep, Neuro, Neurofunk a Deep, u kterých už zůstal.
Zahrál si po boku českých i zahraničních hvězd, jako třeba Dub Zero, Levela, 2Times, Deekline & Ed Solo...

www.facebook.com/DjTabyBasstrikeCrew

DJ Gifi

Styly: d'n'b

Gifi - Tak zní umělecké jméno DnB DJe, jehož rodištěm je krásné severomoravské město Frýdek-Místek. V něm žil dlouho, avšak vítr života ho později zavál na jiné místo. Léta ubíhala a nastal rok 2004, během něhož objevil kouzlo DJingu, které ho naprosto a zcela uchvátilo. V té době ještě hrál na gramofonech. Své první mixy pak vytvářel v programu Traktor. Mixování se stávalo čím dál víc nedílnou součástí jeho života; uvědomoval si, že jeho koníček si začíná nárokovat své jisté potřeby, a tak si během léta pořídil vlastní gramofony technics, čímž odstartoval svůj hudební progres. Celé toto životní období trvalo deset let čili do roku 2014. Poté nastala tříletá pauza a v roce 2017 se opět pouští do hraní, tentokrát s větší vervou a hlavou plnou čerstvých, svěžích nápadů. O rok později mu přibyla i produkce, která je obrovskou motivací a hnacím motorem. Díky hudbě získal spoustu skvělých zážitků a měl možnost hrát poboku českých, ale i zahraničních stars.

Gifi často tvrdí, že Drum and Bass je pro něj vášeň, která jen tak nezmizí. Především se jedná o koníček a formu relaxu, o níž je přesvědčen, že nikdy nezmizí.

Rád dává DnB jiný rámec, a tak jsou jeho mixy mnohovrstevné, je možno v nich nalézt pestrou škálu subžánrů tohoto hudebního stylu. Jeho prioritou jsou melodičtější tracky, avšak pořádná řežba mu není vůbec vzdálená.

Gifi se nebojí nových věcí - a o to více věcí okolo hudby -, a tak s chutí přijal výzvu v podobě studia hudební produkce v Praze.

www.facebook.com/gifig 

Urban Scalp

Styly: d'n'b

NEURO:LAB, TOD, STUX a FOURSEASON v jedné crew

www.facebook.com/urbanscalp/

Duneni.cz

Styly: bass

DUNENI.cz je crew a soundsystem z Prahy a Poberouní pohybující se na scéně přibližně od roku 2011. No mainstream, pure deep basslines.

www.facebook.com/duneni
 

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO