CHAPEAU ROUGE

MENU

Live Underground 9.9.2016

Live Concert

Datum akce:
9.9.2016

Patro:
Live Underground

DJs & Bands:
MC Gey (rap)
 
Prezident Lourajder (sk) (rap)
 
DJ Rezumé (sk) (hip hop/r'n'b)
 
Rest (freestyle)
 
Idea (hip hop)

INTERPRETI

MC Gey

Styly: rap

Gey s rapem začal v roce 1999, kdy nahrál na kazeťák svoje první demo. Čas pak plynul dál a v roce 2005 vydal se svoji tehdejší partou Actionday Crew desku Toy Story, která šla rovnou do šuplíku a tak ji nikdo neměl šanci slyšet. V roce 2008 se díky účasti a výhrách v textových soutěžích začal pomalu dostávat do povědomí veřejnosti. Texty jsou totiž právě to, co Geye nejvíce odlišuje od ostatních. Rok 2010 přinesl první sólo desku Turbulence negativních dobrot, která je v podstatě sbírkou starších nevydaných nahrávek. Rok na to se Gey potkal s Fattem a požádal ho o pár beatů na chystanou druhou desku. A protože je Fatte produktivní hovado, tak z původních pár beatů nakonec vznikla dohoda, že Fatte desku vyprodukuje celou. To se taky stalo a výsledkem je album s názvem Imaginarium naprosto běžných podivností, díky kterému se MC Gey stal právoplatným členem Ty Nikdy.

Kromě rapu se MC Gey věnuje ilustraci, grafickému designu a psaní povídek a básní. Mimoto je taky autorem legendárního Trika vod hoven.

V současné době Gey pracuje na svém druhém albu pod Ty Nikdy, které opět kompletně produkčně zaštítí DJ Fatte. Kromě toho dlouhodobě připravuje autorskou knihu ilustrací, vtipů a povídek.

zdroj: tynikdy.cz/interpret/gey

DJ Rezumé (sk)

Styly: hip hop/r'n'b

Dj Rezumé je talentovaný hip hopový producent pocházející z Prešova (SK), je členem skupiny Strana Východná. Za své působení na scéně produkoval skladby pro polských, českých a slovenských interpretů jako např. Arab (PL), Sughar (PL), Skutek (SK), Enkláva (SK), Douny (CZ), Sekvoja (SK) a jiným. Je zakladatelem značky Gavalieri.

www.facebook.com/Dj-Rezum%C3%A9-160922730702012/

Rest

Styly: freestyle

Rest, momentálně nejlepší freestyler v Čechách našel společnou řeč s producentem Fattem, který má odjakživa DJe Premiera za vzor. A jelikož i Rest inklinuje spíše k boombap beatům a chce vyrůst z freestyleové škatulky, tak nebylo co řešit. Všechno to začalo prvním oficiálním trackem “Premiéra”, který jasně udal tempo a směr téhle dvojice.

Nehledej v tom zamilovanost, nehledej v tom extra hloubku. Hledej v tom pouze rap. Na podzim 2010 vyšla jejich debutová deska se stejným názvem - Premiéra. Klasické album zaznamenalo obrovský úspěch a dá se říct, že rozjelo opětovný zájem českých posluchačů o klasický hip hopový zvuk.

www.tynikdy.cz/interpret/rest

Idea

Styly: hip hop

Idea je zakladatel a hlava labelu Ty Nikdy. Udává směr a koncept vydavatelství a zároveň je jeho členem. Působí jak sólo, tak se svojí kapelou IdeaFatte.

V rapu se začal prosazovat po roce 2000, kdy se přes svoje první pokusy dostal až k založení kapely Dilema, se kterou vydal jedno demo. Tím hlavním impulsem pro další tvorbu byly ale freestyle battly, kterých Idea svého času objel a vyhrál opravdu velké množství. V roce 2005 se ve Zlíně dal dohromady s DJ Fattem, který v této době působil ještě v kapele DeFuckTo. Zhruba po roce pracování na společných věcech Fatte DeFuckTo opustil a naplno se začal věnovat produkování pro Ideu a jejich nově vzniklou kapelu IdeaFatte. V tomto období Idea vydal svůj první Malý Pepek mixtape, kterým se dostal do povědomí širší veřejnosti.

Po mixtapeu následovalo přestěhování do Prahy a vydání prvního plnohodnotného IdeaFatte alba 365, které vyšlo pod vydavatelstvím BBRekordy. Po této desce a spoustě koncertů začal mít Idea potřebu si všechny věci kolem desek a koncertů řešit sám na svoje náklady a vlastní zodpovědnost. Proto reinkarnoval značku Ty Nikdy, která vznikla už při vydání Malý Pepek mixtape a věci se daly do pohybu. Přišlo další IF album Mezitím a po něm opětovné stěhování do rodného Zlína. Tam v roce 2010 vznikla deska s příznačným názvem Doma a pár měsíců po ní taky mixtape Plus, na kterém se dostalo prostoru i jiným producentům než Fatteovi. Prozatím poslední deska IdeaFatte má název Dočasně nedostupní a vznikla v roce 2011 po pravděpodobně už posledním přestěhování do Prahy.

O rok později přišel Idea s nápadem vydat společnou labelovou desku, která nebude samplerem, ale bude fungovat jako plnohodnotný nosič, na kterém si rappeři nehostují, ale fungují jako skutečná kapela. Deska dostala příznačný název Label a stala se tak jedním z milníků v historii Ty Nikdy.

12. listopadu 2012 se Idea postavil znovu na startovní čáru a vydal další, tentokrát sólovou, desku Daleko blíž. Ta je prozatím tím nejvíce osobním materiálem, který za svoji kariéru natočil. Sólo album kvůli své osobní výpovědní hodnotě neobsahuje sloky žádných jiných rapperů, jediným vokálním hostem je zpěvačka Zdenka Predná.

Zdroj a další info:
tynikdy.cz/interpret/idea

www.facebook.com/pages/IDEAFATTE-ofici%C3%A1ln%C3%AD-str%C3%A1nka-kapely/230964515527

Partneři Red Bull Red Bull Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken Radio 1 Heineken

RYCHÝ KONTAKT
JAKUBSKÁ 2, PRAHA 1

tel. 222316328

BAR OPEN

  1. po-čt / mo-thu
    12 - 03
  2. pátek / friday
    12 - 04
  3. sobota / saturday
    16 - 04

UNDERGROUND CONCERTS

start 20.00
Develop by PIXOLO